Sausage, Italian, pork, mild, raw - Wartości odżywcze, kalorie (kcal)
100g
Kalorie według źródła
Ogólne
Element | Amount | Daily value | Density |
---|---|---|---|
Energia
|
290 kcal | - | - |
Białko
|
13.9 g | 28% DV | 192% D |
Tłuszcz
|
24.26 g | 31% DV | - |
Węglowodany
|
2.97 g | 1.1% DV | - |
Cukry
|
1.19 g | - | - |
Woda
|
56.44 g | - | - |
Popiół
|
2.42 g | - | - |
Sód
|
563 mg | 24% DV | - |
Cholesterol
|
69 mg | 23% DV | - |
Witaminy ❯
Element | Amount | Daily value | Density |
---|---|---|---|
Witamina A
|
0 iu | - | - |
Witamina B12
|
1 ug | 42% DV | 287% D |
Witamina B2 (Ryboflawina)
|
0.23 mg | 18% DV | 122% D |
Witamina B3 (Niacyna)
|
5.8 mg | 36% DV | 250% D |
Witamina C
|
0 mg | 0% DV | 0% D |
Więcej... ❯
Element | Amount | Daily value | Density |
---|---|---|---|
Karoten, alfa
|
0 ug | - | - |
Karoten, beta
|
0 ug | - | - |
Kryptoksantyna, beta
|
0 ug | - | - |
Kwas foliowy
|
0 ug | 0% DV | 0% D |
Retinol
|
0 ug | - | - |
Witamina A, RAE
|
0 ug | 0% DV | 0% D |
Minerały ❯
Element | Amount | Daily value | Density |
---|---|---|---|
Wapń
|
12 mg | 0.9% DV | 6.37% D |
Miedź
|
0.06 mg | 7.1% DV | 49.04% D |
Żelazo
|
1.77 mg | 9.8% DV | 67.82% D |
Magnez
|
16 mg | 3.8% DV | 26.27% D |
Mangan
|
0.03 mg | 1.4% DV | 9.6% D |
Fosfor
|
126 mg | 10% DV | 69.52% D |
Potas
|
211 mg | 4.5% DV | 30.96% D |
Selen
|
11.3 ug | 21% DV | 142% D |
Sód
|
563 mg | 24% DV | 169% D |
Cynk
|
1.91 mg | 17% DV | 120% D |
Aminokwasy ❯
Brak danych
Kwasy tłuszczowe ❯
Element | Amount | Daily value | Density |
---|---|---|---|
Omega-3 ALA
|
0.16 g | - | - |
Nienasycone kwasy tłuszczowe 18:3 n-3 c,c,c (ALA)
|
0.15 g | - | - |
Omega-3 DHA
|
0 g | - | - |
Omega-3 EPA
|
0 g | - | - |
Omega-3 stearydonowy
|
0 g | - | - |
Nienasycone kwasy tłuszczowe 18:3i
|
0 g | - | - |
Omega-6 (n-6)
|
0.01 g | - | - |
Omega-6 linolowy
|
3.82 g | - | - |
Omega-6 linolowy
|
3.77 g | - | - |
Omega-9 eikosenowy
|
0.28 g | - | - |
Omega-9 erukowy
|
0.01 g | - | - |
Omega 9 oleinowy
|
10.13 g | - | - |
Omega 9 oleinowy (cis)
|
10.05 g | - | - |
Kwas arachidowy
|
0.06 g | - | - |
Kwas behenowy
|
0.01 g | - | - |
Kwas masłowy
|
0.01 g | - | - |
Kwas kaprynowy
|
0.01 g | - | - |
Kwas kapronowy
|
0 g | - | - |
Kwas kaprylowy
|
0 g | - | - |
Kwas laurynowy
|
0.02 g | - | - |
Kwas lignocerynowy
|
0 g | - | - |
Kwas margarynowy
|
0.07 g | - | - |
Kwas mirystynowy
|
0.31 g | - | - |
Kwas palmitynowy
|
5.37 g | - | - |
Kwas pentadekanowy
|
0.01 g | - | - |
Kwas stearynowy
|
2.74 g | - | - |
Więcej... ❯
Węglowodany ❯
Total (complex+sugars)
|
2.97 g | 1.1% DV | - |
Glukoza
|
1.19 g | - | - |
Inne ❯
Element | Amount | Daily value | Density |
---|---|---|---|
Alkohol etylowy
|
0 g | - | - |
Popiół
|
2.42 g | - | - |
Kofeina
|
0 mg | - | - |
Cholesterol
|
69 mg | 23% DV | - |
Hydroksyprolina
|
0.01 g | - | - |
Teobromina
|
0 mg | - | - |
Woda
|
56.44 g | - | - |
Źródła
- USDA Food Data Central
- Data type: 70. Category: -