ARBY'S, roast beef sandwich, classic - Wartości odżywcze, kalorie (kcal)
100g
Kalorie według źrółda
Ogólne
Energia | 242 kcal | - | |
Białko | 15.17 g | 30% DV | 251% D |
Tłuszcz | 10.3 g | 13% DV | |
Węglowodany | 22.21 g | 8.1% DV | |
Skrobia | 17.65 g | - | |
Cukry | 3.84 g | - | |
Błonnik | 1.3 g | 4.6% DV | 38.37% D |
Woda | 49.91 g | - | |
Popiół | 2.41 g | - | |
Sód | 653 mg | 28% DV | |
Cholesterol | 30 mg | 10% DV |
Witaminy ❯
Cholina | 40.1 mg | 7.3% DV | 60.26% D |
Witamina B1 (Tiamina) | 0.22 mg | 18% DV | 149% D |
Witamina B12 | 0.96 ug | 40% DV | 331% D |
Witamina B2 (Ryboflawina) | 0.29 mg | 22% DV | 182% D |
Witamina B3 (Niacyna) | 4.34 mg | 27% DV | 224% D |
Witamina B6 | 0.22 mg | 13% DV | 105% D |
Więcej... ❯
Kwas foliowy, ogółem | 51 ug | - | - |
Minerały ❯
Wapń | 55 mg | 4.2% DV | 34.97% D |
Miedź | 0.11 mg | 12% DV | 100% D |
Żelazo | 2.64 mg | 15% DV | 121% D |
Magnez | 23 mg | 5.5% DV | 45.26% D |
Mangan | 0.23 mg | 10% DV | 84.08% D |
Fosfor | 200 mg | 16% DV | 132% D |
Potas | 224 mg | 4.8% DV | 39.39% D |
Selen | 18.2 ug | 33% DV | 273% D |
Sód | 653 mg | 28% DV | 235% D |
Cynk | 2.27 mg | 21% DV | 171% D |
Aminokwasy ❯
Brak danych
Kwasy tłuszczowe ❯
Omega-3 ALA | 0.16 g | - | |
Nienasycone kwasy tłuszczowe 18:3 n-3 c,c,c (ALA) | 0.15 g | - | |
Omega-3 DHA | 0 g | - | |
Omega-3 EPA | 0.01 g | - | |
Omega-3 stearydonowy | 0 g | - | |
Nienasycone kwasy tłuszczowe 18:3i | 0 g | - | |
Omega-6 (n-6) | 0.01 g | - | |
Omega-6 linolowy | 1.55 g | - | |
Omega-6 linolowy | 1.47 g | - | |
Omega-9 eikosenowy | 0.03 g | - | |
Omega-9 erukowy | 0 g | - | |
Omega 9 oleinowy | 3.56 g | - | |
Omega 9 oleinowy (cis) | 3.24 g | - | |
Kwas arachidowy | 0.02 g | - | |
Kwas behenowy | 0.01 g | - | |
Kwas masłowy | 0 g | - | |
Kwas kaprynowy | 0 g | - | |
Kwas kapronowy | 0 g | - | |
Kwas kaprylowy | 0 g | - | |
Kwas laurynowy | 0 g | - | |
Kwas lignocerynowy | 0 g | - | |
Kwas margarynowy | 0.08 g | - | |
Kwas mirystynowy | 0.2 g | - | |
Kwas palmitynowy | 1.95 g | - | |
Kwas pentadekanowy | 0.03 g | - | |
Kwas stearynowy | 1.11 g | - |
Więcej... ❯
Jednonienasycone kwasy tłuszczowe 14:1 | 0.06 g | - | - |
Jednonienasycone kwasy tłuszczowe 15:1 | 0 g | - | - |
Nienasycone kwasy tłuszczowe jednonienasycone 16:1 | 0.28 g | - | - |
Jednonienasycone kwasy tłuszczowe 16:1 c | 0.26 g | - | - |
Jednonienasycone kwasy tłuszczowe 17:1 | 0.05 g | - | - |
Jednonienasycone kwasy tłuszczowe 22:1 c | 0 g | - | - |
Jednonienasycone kwasy tłuszczowe 24:1 c | 0 g | - | - |
Nienasycone kwasy tłuszczowe 18:2 CLAs | 0.04 g | - | - |
Nienasycone kwasy tłuszczowe 20:2 n-6 c,c | 0 g | - | - |
Nienasycone kwasy tłuszczowe 20:3 | 0.01 g | - | - |
Nienasycone kwasy tłuszczowe 20:3 n-3 | 0 g | - | - |
Nienasycone kwasy tłuszczowe 20:3 n-6 | 0.01 g | - | - |
Nienasycone kwasy tłuszczowe 20:4 | 0.02 g | - | - |
Nienasycone kwasy tłuszczowe 22:4 | 0 g | - | - |
Nienasycone kwasy tłuszczowe 22:5 n-3 (DPA) | 0.01 g | - | - |
Trans-nienasycone kwasy tłuszczowe 16:1 t | 0.02 g | - | - |
Trans-nienasycone kwasy tłuszczowe 18:1 t | 0.33 g | - | - |
Trans-nienasycone kwasy tłuszczowe 18:2 t (niezdefiniowane) | 0.04 g | - | - |
Trans-nienasycone kwasy tłuszczowe 22:1 t | 0 g | - | - |
Węglowodany ❯
Total (complex+sugars) | 22.21 g | 8.1% DV | |
Fruktoza | 1.5 g | - | |
Galaktoza | 0 g | - | |
Glukoza | 1.34 g | - | |
Laktoza | 0 g | - | |
Maltoza | 1 g | - | |
Skrobia | 17.65 g | - | |
Sacharoza | 0 g | - |
Inne ❯
Popiół | 2.41 g | - | |
Betaina | 21.3 mg | - | |
Cholesterol | 30 mg | 10% DV | |
Woda | 49.91 g | - |
Źródła
- Data type: 70
- USDA Food Data Central