PIZZA HUT 14" Sausage Pizza, Hand-Tossed Crust - Wartości odżywcze, kalorie (kcal)

100g

Kalorie według źrółda

Ogólne

Energia 287 kcal -
Białko 11.92 g 24% DV 166% D
Tłuszcz 13.5 g 17% DV
Węglowodany 29.39 g 11% DV
Skrobia 23.97 g -
Cukry 2.72 g -
Błonnik 2.3 g 8.2% DV 57.24% D
Woda 42.57 g -
Popiół 2.62 g -
Sód 671 mg 29% DV
Cholesterol 26 mg 8.7% DV

Witaminy

Witamina B1 (Tiamina) 0.36 mg 30% DV 209% D
Witamina B12 0.49 ug 20% DV 142% D
Witamina B2 (Ryboflawina) 0.22 mg 17% DV 118% D
Witamina B3 (Niacyna) 4.25 mg 27% DV 185% D
Witamina B6 0.09 mg 5.3% DV 36.89% D
Witamina C 2.8 mg 3.1% DV 21.68% D

Minerały

Wapń 150 mg 12% DV 80.41% D
Miedź 0.1 mg 12% DV 80.53% D
Żelazo 2.45 mg 14% DV 94.85% D
Magnez 23 mg 5.5% DV 38.16% D
Mangan 0.36 mg 16% DV 110% D
Fosfor 191 mg 15% DV 106% D
Potas 211 mg 4.5% DV 31.28% D
Selen 18.5 ug 34% DV 234% D
Sód 671 mg 29% DV 203% D
Cynk 1.4 mg 13% DV 88.69% D

Brak danych

Omega-3 ALA 0.18 g -
Nienasycone kwasy tłuszczowe 18:3 n-3 c,c,c (ALA) 0.18 g -
Omega-3 DHA 0 g -
Omega-3 EPA 0 g -
Omega-3 stearydonowy 0 g -
Omega-6 (n-6) 0 g -
Omega-6 linolowy 2.02 g -
Omega-6 linolowy 1.92 g -
Omega-9 eikosenowy 0.08 g -
Omega-9 erukowy 0 g -
Omega 9 oleinowy 4.37 g -
Omega 9 oleinowy (cis) 4.22 g -
Kwas arachidowy 0.03 g -
Kwas behenowy 0.01 g -
Kwas masłowy 0.08 g -
Kwas kaprynowy 0.11 g -
Kwas kapronowy 0.07 g -
Kwas kaprylowy 0.05 g -
Kwas laurynowy 0.14 g -
Kwas lignocerynowy 0.01 g -
Kwas margarynowy 0.05 g -
Kwas mirystynowy 0.52 g -
Kwas palmitynowy 3.09 g -
Kwas pentadekanowy 0.05 g -
Kwas stearynowy 1.25 g -
Total (complex+sugars) 29.39 g 11% DV
Fruktoza 0.87 g -
Galaktoza 0.09 g -
Glukoza 0.53 g -
Laktoza 0.23 g -
Maltoza 1 g -
Skrobia 23.97 g -
Sacharoza 0 g -
Popiół 2.62 g -
Cholesterol 26 mg 8.7% DV
Woda 42.57 g -

Źródła