Escarole, cooked, boiled, drained, no salt added - Wartości odżywcze, kalorie (kcal)

100g

Kalorie według źrółda

Ogólne

Energia 15 kcal -
Białko 1.15 g 2.3% DV 307% D
Tłuszcz 0.18 g 0.2% DV
Węglowodany 3.07 g 1.1% DV
Cukry 0.23 g -
Błonnik 2.8 g 10% DV 1333% D
Woda 94.29 g -
Popiół 1.3 g -
Sód 19 mg 0.8% DV
Cholesterol 0 mg 0% DV

Witaminy

Cholina 15.4 mg 2.8% DV 373% D
Kwas foliowy 78 ug - -
Witamina A 1888 iu - -
Witamina B1 (Tiamina) 0.06 mg 4.9% DV 656% D
Witamina B12 0 ug 0% DV 0% D
Witamina B2 (Ryboflawina) 0.06 mg 4.8% DV 636% D
Witamina B3 (Niacyna) 0.31 mg 2% DV 260% D
Witamina B5 (Kwas pantotenowy) 0.83 mg 17% DV 2203% D
Witamina B6 0.02 mg 0.9% DV 125% D
Witamina C 3.3 mg 3.7% DV 489% D
Witamina D 0 iu - -
Witamina K (filochinon) 212 ug 177% DV 23544% D
Karoten, alfa 0 ug - -
Karoten, beta 1133 ug - -
Kryptoksantyna, beta 0 ug - -
Folate, food 78 ug - -
Kwas foliowy, ogółem 78 ug - -
Kwas foliowy 0 ug 0% DV 0% D
Retinol 0 ug - -
Witamina A, RAE 94 ug 10% DV 1393% D
Witamina B12, dodana 0 ug - -
Witamina D (D2 + D3) 0 ug 0% DV 0% D
Witamina E 0.4 mg 2.7% DV 356% D
Witamina E, dodana 0 mg - -

Minerały

Wapń 46 mg 3.5% DV 472% D
Miedź 0.09 mg 9.7% DV 1289% D
Fluor, F 6.7 ug - -
Żelazo 0.72 mg 4% DV 533% D
Magnez 13 mg 3.1% DV 413% D
Mangan 0.39 mg 17% DV 2232% D
Fosfor 22 mg 1.8% DV 235% D
Potas 245 mg 5.2% DV 695% D
Selen 0.2 ug 0.4% DV 48.48% D
Sód 19 mg 0.8% DV 110% D
Cynk 0.69 mg 6.3% DV 836% D
Alanina 0.06 g -
Arginina 0.06 g -
Kwas asparaginowy 0.12 g -
Cysteina 0.01 g -
Kwas glutaminowy 0.15 g -
Glicyna 0.05 g -
Histydyna 0.02 g -
Izoletyda 0.07 g -
Leucyna 0.09 g -
Lizyna 0.06 g -
Metionina 0.01 g -
Fenyloalanina 0.05 g -
Prolina 0.05 g -
Seryna 0.05 g -
Treonina 0.05 g -
Tryptofan 0.01 g -
Tyrozyna 0.04 g -
Walina 0.06 g -

Źródła