Plantains, green, fried - Wartości odżywcze, kalorie (kcal)
100g
Kalorie według źrółda
Ogólne
Energia | 309 kcal | - | |
Białko | 1.5 g | 3% DV | 19.42% D |
Tłuszcz | 11.81 g | 15% DV | |
Węglowodany | 49.17 g | 18% DV | |
Skrobia | 40.7 g | - | |
Cukry | 3.63 g | - | |
Błonnik | 3.5 g | 13% DV | 80.91% D |
Woda | 36.08 g | - | |
Popiół | 1.44 g | - | |
Sód | 2 mg | 0.1% DV |
Witaminy ❯
Witamina A | 1192 iu | - | - |
Witamina B1 (Tiamina) | 0.05 mg | 3.9% DV | 25.35% D |
Witamina B2 (Ryboflawina) | 0.1 mg | 7.8% DV | 50.78% D |
Witamina B3 (Niacyna) | 0.82 mg | 5.1% DV | 33.09% D |
Witamina B5 (Kwas pantotenowy) | 0.39 mg | 7.8% DV | 50.23% D |
Witamina B6 | 0.26 mg | 16% DV | 101% D |
Witamina C | 3.4 mg | 3.8% DV | 24.45% D |
Więcej... ❯
Karoten, alfa | 332 ug | - | - |
Karoten, beta | 548 ug | - | - |
Kryptoksantyna, beta | 2 ug | - | - |
Folate, food | 15 ug | - | - |
Kwas foliowy, ogółem | 15 ug | - | - |
Witamina A, RAE | 60 ug | 6.7% DV | 43.15% D |
Minerały ❯
Wapń | 4 mg | 0.3% DV | 1.99% D |
Miedź | 0.18 mg | 20% DV | 132% D |
Żelazo | 0.67 mg | 3.7% DV | 24.09% D |
Magnez | 58 mg | 14% DV | 89.38% D |
Mangan | 0.19 mg | 8.2% DV | 52.91% D |
Fosfor | 44 mg | 3.5% DV | 22.78% D |
Potas | 482 mg | 10% DV | 66.38% D |
Sód | 2 mg | 0.1% DV | 0.56% D |
Cynk | 0.23 mg | 2.1% DV | 13.53% D |
Aminokwasy ❯
Brak danych
Kwasy tłuszczowe ❯
Omega-3 ALA | 0.22 g | - | |
Nienasycone kwasy tłuszczowe 18:3 n-3 c,c,c (ALA) | 0.21 g | - | |
Omega-3 DHA | 0 g | - | |
Omega-3 EPA | 0 g | - | |
Omega-3 stearydonowy | 0 g | - | |
Omega-6 (n-6) | 0 g | - | |
Omega-6 linolowy | 2.35 g | - | |
Omega-6 linolowy | 2.28 g | - | |
Omega-9 eikosenowy | 0.08 g | - | |
Omega-9 erukowy | 0 g | - | |
Omega 9 oleinowy | 4.08 g | - | |
Omega 9 oleinowy (cis) | 3.97 g | - | |
Kwas arachidowy | 0.02 g | - | |
Kwas behenowy | 0 g | - | |
Kwas kaprynowy | 0.02 g | - | |
Kwas kapronowy | 0 g | - | |
Kwas laurynowy | 0.01 g | - | |
Kwas lignocerynowy | 0 g | - | |
Kwas margarynowy | 0.04 g | - | |
Kwas mirystynowy | 0.13 g | - | |
Kwas palmitynowy | 2.27 g | - | |
Kwas pentadekanowy | 0.01 g | - | |
Kwas stearynowy | 1.2 g | - |
Więcej... ❯
Jednonienasycone kwasy tłuszczowe 14:1 | 0 g | - | - |
Jednonienasycone kwasy tłuszczowe 15:1 | 0 g | - | - |
Nienasycone kwasy tłuszczowe jednonienasycone 16:1 | 0.19 g | - | - |
Jednonienasycone kwasy tłuszczowe 16:1 c | 0.19 g | - | - |
Jednonienasycone kwasy tłuszczowe 17:1 | 0 g | - | - |
Jednonienasycone kwasy tłuszczowe 22:1 c | 0 g | - | - |
Jednonienasycone kwasy tłuszczowe 24:1 c | 0 g | - | - |
Nienasycone kwasy tłuszczowe 18:2 CLAs | 0.03 g | - | - |
Nienasycone kwasy tłuszczowe 20:2 n-6 c,c | 0.07 g | - | - |
Nienasycone kwasy tłuszczowe 20:3 | 0.02 g | - | - |
Nienasycone kwasy tłuszczowe 20:3 n-3 | 0.01 g | - | - |
Nienasycone kwasy tłuszczowe 20:3 n-6 | 0.01 g | - | - |
Nienasycone kwasy tłuszczowe 20:4 | 0.02 g | - | - |
Nienasycone kwasy tłuszczowe 22:4 | 0.01 g | - | - |
Nienasycone kwasy tłuszczowe 22:5 n-3 (DPA) | 0.01 g | - | - |
Trans-nienasycone kwasy tłuszczowe 16:1 t | 0 g | - | - |
Trans-nienasycone kwasy tłuszczowe 18:1 t | 0.11 g | - | - |
Trans-nienasycone kwasy tłuszczowe 18:2 t (niezdefiniowane) | 0.04 g | - | - |
Trans-nienasycone kwasy tłuszczowe 22:1 t | 0 g | - | - |
Węglowodany ❯
Total (complex+sugars) | 49.17 g | 18% DV | |
Fruktoza | 0.66 g | - | |
Galaktoza | 0 g | - | |
Glukoza | 0.61 g | - | |
Laktoza | 0 g | - | |
Maltoza | 0 g | - | |
Skrobia | 40.7 g | - | |
Sacharoza | 2.36 g | - |
Inne ❯
Źródła
- Data type: 70
- USDA Food Data Central