PIZZA HUT 14" Sausage Pizza, Pan Crust - Wartości odżywcze, kalorie (kcal)

100g

Kalorie według źrółda

Ogólne

Energia 287 kcal -
Białko 11.08 g 22% DV 154% D
Tłuszcz 13.85 g 18% DV
Węglowodany 29.56 g 11% DV
Skrobia 23.47 g -
Cukry 1.82 g -
Błonnik 2 g 7.1% DV 49.78% D
Woda 43.33 g -
Popiół 2.18 g -
Sód 596 mg 26% DV
Cholesterol 23 mg 7.7% DV

Witaminy

Witamina B1 (Tiamina) 0.4 mg 33% DV 232% D
Witamina B12 0.48 ug 20% DV 139% D
Witamina B2 (Ryboflawina) 0.2 mg 15% DV 107% D
Witamina B3 (Niacyna) 3.83 mg 24% DV 167% D
Witamina B6 0.09 mg 5.3% DV 36.89% D
Witamina C 1.6 mg 1.8% DV 12.39% D

Minerały

Wapń 132 mg 10% DV 70.76% D
Miedź 0.1 mg 11% DV 78.2% D
Żelazo 2.39 mg 13% DV 92.53% D
Magnez 21 mg 5% DV 34.84% D
Mangan 0.38 mg 16% DV 114% D
Fosfor 179 mg 14% DV 99.79% D
Potas 192 mg 4.1% DV 28.47% D
Selen 15.8 ug 29% DV 200% D
Sód 596 mg 26% DV 181% D
Cynk 1.25 mg 11% DV 79.19% D

Brak danych

Omega-3 ALA 0.35 g -
Nienasycone kwasy tłuszczowe 18:3 n-3 c,c,c (ALA) 0.35 g -
Omega-3 DHA 0 g -
Omega-3 EPA 0 g -
Omega-3 stearydonowy 0 g -
Omega-6 (n-6) 0 g -
Omega-6 linolowy 3.26 g -
Omega-6 linolowy 3.17 g -
Omega-9 eikosenowy 0.08 g -
Omega-9 erukowy 0 g -
Omega 9 oleinowy 3.93 g -
Omega 9 oleinowy (cis) 3.81 g -
Kwas arachidowy 0.03 g -
Kwas behenowy 0.02 g -
Kwas masłowy 0.07 g -
Kwas kaprynowy 0.1 g -
Kwas kapronowy 0.06 g -
Kwas kaprylowy 0.04 g -
Kwas laurynowy 0.12 g -
Kwas lignocerynowy 0.01 g -
Kwas margarynowy 0.05 g -
Kwas mirystynowy 0.45 g -
Kwas palmitynowy 2.68 g -
Kwas pentadekanowy 0.05 g -
Kwas stearynowy 1.19 g -
Total (complex+sugars) 29.56 g 11% DV
Fruktoza 0.37 g -
Galaktoza 0.08 g -
Glukoza 0.33 g -
Laktoza 0.33 g -
Maltoza 0.7 g -
Skrobia 23.47 g -
Sacharoza 0 g -
Popiół 2.18 g -
Cholesterol 23 mg 7.7% DV
Woda 43.33 g -

Źródła