Pork, cured, bacon, cooked, restaurant - Wartości odżywcze, kalorie (kcal)

100g

Kalorie według źrółda

Ogólne

Energia 501 kcal -
Białko 40.9 g 82% DV 327% D
Tłuszcz 36.5 g 47% DV
Węglowodany 2.1 g 0.8% DV
Woda 14.2 g -
Popiół 6.33 g -
Sód 1830 mg 80% DV

Witaminy

Brak danych

Brak danych

Minerały

Wapń 13 mg 1% DV 3.99% D
Miedź 0.13 mg 14% DV 57.66% D
Żelazo 1.28 mg 7.1% DV 28.39% D
Magnez 36.5 mg 8.7% DV 34.69% D
Mangan 0.02 mg 0.9% DV 3.47% D
Fosfor 415 mg 33% DV 133% D
Potas 557 mg 12% DV 47.31% D
Sód 1830 mg 80% DV 318% D
Cynk 3.56 mg 32% DV 129% D

Brak danych

Nienasycone kwasy tłuszczowe 18:3 n-3 c,c,c (ALA) 0.23 g -
Omega-3 DHA 0.01 g -
Nienasycone kwasy tłuszczowe 22:6 c 0.01 g -
Omega-3 EPA 0 g -
Omega-3 stearydonowy 0 g -
Nienasycone kwasy tłuszczowe 18:3 c 0.24 g -
Omega-6 (n-6) 0.01 g -
Omega-6 linolowy 5.23 g -
Jednonienasycone kwasy tłuszczowe 20:1 c 0.29 g -
Jednonienasycone kwasy tłuszczowe 22:1 n-11 0 g -
Jednonienasycone kwasy tłuszczowe 22:1 n-9 0.01 g -
Nienasycone kwasy tłuszczowe 20:3 n-9 0 g -
Omega 9 oleinowy (cis) 14.6 g -
Kwas arachidowy 0.07 g -
Kwas behenowy 0.01 g -
Kwas masłowy 0 g -
Kwas kaprynowy 0.03 g -
Kwas kapronowy 0 g -
Kwas kaprylowy 0.01 g -
Nasycone kwasy tłuszczowe 7:0 0 g -
Nasycone kwasy tłuszczowe 21:0 0 g -
Kwas laurynowy 0.03 g -
Kwas lignocerynowy 0 g -
Kwas margarynowy 0.1 g -
Kwas mirystynowy 0.48 g -
Kwas palmitynowy 7.94 g -
Nasycone kwasy tłuszczowe 9:0 0 g -
Kwas pentadekanowy 0.02 g -
Kwas stearynowy 3.9 g -
Nasycone kwasy tłuszczowe 23:0 0 g -
Nasycone kwasy tłuszczowe 11:0 0 g -
Nasycone kwasy tłuszczowe 5:0 0 g -
Jednonienasycone kwasy tłuszczowe 12:1 0 g - -
Jednonienasycone kwasy tłuszczowe 14:1 c 0.01 g - -
Jednonienasycone kwasy tłuszczowe 15:1 0 g - -
Jednonienasycone kwasy tłuszczowe 16:1 c 0.84 g - -
Jednonienasycone kwasy tłuszczowe 17:1 0.09 g - -
Jednonienasycone kwasy tłuszczowe 17:1 c 0.09 g - -
Jednonienasycone kwasy tłuszczowe 22:1 c 0.01 g - -
Jednonienasycone kwasy tłuszczowe 24:1 c 0 g - -
Nienasycone kwasy tłuszczowe 18:2 c 5.27 g - -
Nienasycone kwasy tłuszczowe 18:2 CLAs 0.04 g - -
Nienasycone kwasy tłuszczowe 20:2 c 0.21 g - -
Nienasycone kwasy tłuszczowe 20:2 n-6 c,c 0.21 g - -
Nienasycone kwasy tłuszczowe 20:3 c 0.07 g - -
Nienasycone kwasy tłuszczowe 20:3 n-3 0.03 g - -
Nienasycone kwasy tłuszczowe 20:3 n-6 0.04 g - -
Nienasycone kwasy tłuszczowe 20:4 0.16 g - -
Nienasycone kwasy tłuszczowe 20:4 c 0.16 g - -
Nienasycone kwasy tłuszczowe 20:5 c 0 g - -
Nienasycone kwasy tłuszczowe 22:2 0 g - -
Nienasycone kwasy tłuszczowe 22:3 0 g - -
Nienasycone kwasy tłuszczowe 22:4 0.05 g - -
Nienasycone kwasy tłuszczowe 22:5 c 0.02 g - -
Nienasycone kwasy tłuszczowe 22:5 n-3 (DPA) 0.02 g - -
Trans-nienasycone kwasy tłuszczowe 14:1 t 0 g - -
Trans-nienasycone kwasy tłuszczowe 16:1 t 0.01 g - -
Trans-nienasycone kwasy tłuszczowe 18:1 t 0.12 g - -
Trans-nienasycone kwasy tłuszczowe 18:2 t (niezdefiniowane) 0.02 g - -
Trans-nienasycone kwasy tłuszczowe 18:3 t 0 g - -
Trans-nienasycone kwasy tłuszczowe 20:1 t 0 g - -
Trans-nienasycone kwasy tłuszczowe 22:1 t 0 g - -
Popiół 6.33 g -
Azot 6.54 g -
Woda 14.2 g -

Źródła