Beans, baked, canned, with franks - Wartości odżywcze, kalorie (kcal)

100g

Kalorie według źrółda

Ogólne

Energia 142 kcal -
Białko 6.75 g 14% DV 190% D
Tłuszcz 6.57 g 8.4% DV
Węglowodany 15.39 g 5.6% DV
Cukry 6.53 g -
Błonnik 6.9 g 25% DV 347% D
Woda 69.34 g -
Popiół 1.95 g -
Sód 430 mg 19% DV
Cholesterol 6 mg 2% DV

Witaminy

Cholina 34.9 mg 6.3% DV 89.37% D
Kwas foliowy 30 ug - -
Witamina A 87 iu - -
Witamina B1 (Tiamina) 0.06 mg 4.8% DV 68.08% D
Witamina B12 0.34 ug 14% DV 200% D
Witamina B2 (Ryboflawina) 0.06 mg 4.3% DV 60.67% D
Witamina B3 (Niacyna) 0.9 mg 5.6% DV 79.31% D
Witamina B5 (Kwas pantotenowy) 0.14 mg 2.8% DV 39.15% D
Witamina B6 0.05 mg 2.7% DV 38.11% D
Witamina C 2.3 mg 2.6% DV 35.99% D
Witamina D 0 iu - -
Witamina K (filochinon) 1 ug 0.8% DV 11.74% D
Karoten, alfa 0 ug - -
Karoten, beta 52 ug - -
Kryptoksantyna, beta 0 ug - -
Folate, food 30 ug - -
Kwas foliowy, ogółem 30 ug - -
Kwas foliowy 0 ug 0% DV 0% D
Retinol 0 ug - -
Witamina A, RAE 4 ug 0.4% DV 6.26% D
Witamina B12, dodana 0 ug - -
Witamina D (D2 + D3) 0 ug 0% DV 0% D
Witamina E 0.16 mg 1.1% DV 15.02% D
Witamina E, dodana 0 mg - -

Minerały

Wapń 48 mg 3.7% DV 52% D
Miedź 0.21 mg 24% DV 333% D
Żelazo 1.73 mg 9.6% DV 135% D
Magnez 28 mg 6.7% DV 93.9% D
Mangan 0.42 mg 18% DV 257% D
Fosfor 104 mg 8.3% DV 117% D
Potas 235 mg 5% DV 70.42% D
Selen 6.5 ug 12% DV 166% D
Sód 430 mg 19% DV 263% D
Cynk 1.87 mg 17% DV 239% D
Alanina 0.3 g -
Arginina 0.43 g -
Kwas asparaginowy 0.8 g -
Cysteina 0.07 g -
Kwas glutaminowy 1.04 g -
Glicyna 0.29 g -
Histydyna 0.19 g -
Izoletyda 0.3 g -
Leucyna 0.53 g -
Lizyna 0.47 g -
Metionina 0.11 g -
Fenyloalanina 0.35 g -
Prolina 0.29 g -
Seryna 0.36 g -
Treonina 0.28 g -
Tryptofan 0.08 g -
Tyrozyna 0.19 g -
Walina 0.35 g -
Total (complex+sugars) 15.39 g 5.6% DV
Alkohol etylowy 0 g -
Popiół 1.95 g -
Kofeina 0 mg -
Cholesterol 6 mg 2% DV
Teobromina 0 mg -
Woda 69.34 g -

Źródła