Fish, herring, Atlantic, pickled - Wartości odżywcze, kalorie (kcal)
100g
Kalorie według źrółda
Ogólne
Energia | 262 kcal | - | |
Białko | 14.19 g | 28% DV | 217% D |
Tłuszcz | 18 g | 23% DV | |
Węglowodany | 9.64 g | 3.5% DV | |
Cukry | 7.71 g | - | |
Woda | 55.22 g | - | |
Popiół | 2.95 g | - | |
Sód | 870 mg | 38% DV | |
Cholesterol | 13 mg | 4.3% DV |
Witaminy ❯
Cholina | 104 mg | 19% DV | 144% D |
Kwas foliowy | 2 ug | - | - |
Witamina A | 860 iu | - | - |
Witamina B1 (Tiamina) | 0.04 mg | 3% DV | 22.9% D |
Witamina B12 | 4.27 ug | 178% DV | 1358% D |
Witamina B2 (Ryboflawina) | 0.14 mg | 11% DV | 81.62% D |
Witamina B3 (Niacyna) | 3.3 mg | 21% DV | 157% D |
Witamina B5 (Kwas pantotenowy) | 0.08 mg | 1.6% DV | 12.37% D |
Witamina B6 | 0.17 mg | 10% DV | 76.34% D |
Witamina C | 0 mg | 0% DV | 0% D |
Witamina D | 113 iu | - | - |
Witamina K (filochinon) | 0.2 ug | 0.2% DV | 1.27% D |
Więcej... ❯
Karoten, alfa | 0 ug | - | - |
Karoten, beta | 0 ug | - | - |
Kryptoksantyna, beta | 0 ug | - | - |
Folate, food | 2 ug | - | - |
Kwas foliowy, ogółem | 2 ug | - | - |
Kwas foliowy | 0 ug | 0% DV | 0% D |
Retinol | 258 ug | - | - |
Witamina A, RAE | 258 ug | 29% DV | 219% D |
Witamina B12, dodana | 0 ug | - | - |
Witamina D (D2 + D3) | 2.8 ug | 14% DV | 107% D |
Witamina D3 (cholekalcyferol) | 2.8 ug | - | - |
Witamina E | 1.71 mg | 11% DV | 87.02% D |
Witamina E, dodana | 0 mg | - | - |
Minerały ❯
Wapń | 77 mg | 5.9% DV | 45.21% D |
Miedź | 0.11 mg | 12% DV | 89.06% D |
Żelazo | 1.22 mg | 6.8% DV | 51.74% D |
Magnez | 8 mg | 1.9% DV | 14.54% D |
Mangan | 0.04 mg | 1.7% DV | 13.28% D |
Fosfor | 89 mg | 7.1% DV | 54.35% D |
Potas | 69 mg | 1.5% DV | 11.21% D |
Selen | 58.5 ug | 106% DV | 812% D |
Sód | 870 mg | 38% DV | 289% D |
Cynk | 0.53 mg | 4.8% DV | 36.78% D |
Aminokwasy ❯
Alanina | 0.86 g | - | |
Arginina | 0.85 g | - | |
Kwas asparaginowy | 1.45 g | - | |
Cysteina | 0.15 g | - | |
Kwas glutaminowy | 2.12 g | - | |
Glicyna | 0.68 g | - | |
Histydyna | 0.42 g | - | |
Izoletyda | 0.65 g | - | |
Leucyna | 1.15 g | - | |
Lizyna | 1.3 g | - | |
Metionina | 0.42 g | - | |
Fenyloalanina | 0.55 g | - | |
Prolina | 0.5 g | - | |
Seryna | 0.58 g | - | |
Treonina | 0.62 g | - | |
Tryptofan | 0.16 g | - | |
Tyrozyna | 0.48 g | - | |
Walina | 0.73 g | - |
Kwasy tłuszczowe ❯
Omega-3 ALA | 0 g | - | |
Omega-3 DHA | 0.55 g | - | |
Omega-3 EPA | 0.84 g | - | |
Omega-3 stearydonowy | 0 g | - | |
Omega-6 linolowy | 0.21 g | - | |
Omega-9 eikosenowy | 3.65 g | - | |
Omega-9 erukowy | 5.17 g | - | |
Omega 9 oleinowy | 1.75 g | - | |
Kwas masłowy | 0 g | - | |
Kwas kaprynowy | 0 g | - | |
Kwas kapronowy | 0 g | - | |
Kwas kaprylowy | 0 g | - | |
Kwas laurynowy | 0 g | - | |
Kwas mirystynowy | 0.72 g | - | |
Kwas palmitynowy | 1.56 g | - | |
Kwas stearynowy | 0.11 g | - |
Więcej... ❯
Nienasycone kwasy tłuszczowe jednonienasycone 16:1 | 1.38 g | - | - |
Nienasycone kwasy tłuszczowe 20:4 | 0 g | - | - |
Nienasycone kwasy tłuszczowe 22:5 n-3 (DPA) | 0.08 g | - | - |
Węglowodany ❯
Total (complex+sugars) | 9.64 g | 3.5% DV |
Inne ❯
Alkohol etylowy | 0 g | - | |
Popiół | 2.95 g | - | |
Kofeina | 0 mg | - | |
Cholesterol | 13 mg | 4.3% DV | |
Teobromina | 0 mg | - | |
Woda | 55.22 g | - |
Źródła
- Data type: 70
- USDA Food Data Central