Mung beans, mature seeds, cooked, boiled, without salt - Wartości odżywcze, kalorie (kcal)

100g

Kalorie według źrółda

Ogólne

Energia 105 kcal -
Białko 7.02 g 14% DV 267% D
Tłuszcz 0.38 g 0.5% DV
Węglowodany 19.15 g 7% DV
Cukry 2 g -
Błonnik 7.6 g 27% DV 517% D
Woda 72.66 g -
Popiół 0.79 g -
Sód 2 mg 0.1% DV
Cholesterol 0 mg 0% DV

Witaminy

Cholina 29.4 mg 5.3% DV 102% D
Kwas foliowy 159 ug - -
Witamina A 24 iu - -
Witamina B1 (Tiamina) 0.16 mg 14% DV 260% D
Witamina B12 0 ug 0% DV 0% D
Witamina B2 (Ryboflawina) 0.06 mg 4.7% DV 89.38% D
Witamina B3 (Niacyna) 0.58 mg 3.6% DV 68.69% D
Witamina B5 (Kwas pantotenowy) 0.41 mg 8.2% DV 156% D
Witamina B6 0.07 mg 3.9% DV 75.07% D
Witamina C 1 mg 1.1% DV 21.16% D
Witamina D 0 iu - -
Witamina K (filochinon) 2.7 ug 2.3% DV 42.86% D
Karoten, alfa 0 ug - -
Karoten, beta 14 ug - -
Kryptoksantyna, beta 0 ug - -
Folate, food 159 ug - -
Kwas foliowy, ogółem 159 ug - -
Kwas foliowy 0 ug 0% DV 0% D
Retinol 0 ug - -
Witamina A, RAE 1 ug 0.1% DV 2.12% D
Witamina B12, dodana 0 ug - -
Witamina D (D2 + D3) 0 ug 0% DV 0% D
Witamina E 0.15 mg 1% DV 19.05% D
Witamina E, dodana 0 mg - -

Minerały

Wapń 27 mg 2.1% DV 39.56% D
Miedź 0.16 mg 17% DV 330% D
Żelazo 1.4 mg 7.8% DV 148% D
Magnez 48 mg 11% DV 218% D
Mangan 0.3 mg 13% DV 247% D
Fosfor 99 mg 7.9% DV 151% D
Potas 266 mg 5.7% DV 108% D
Selen 2.5 ug 4.5% DV 86.58% D
Sód 2 mg 0.1% DV 1.66% D
Cynk 0.84 mg 7.6% DV 145% D
Alanina 0.31 g -
Arginina 0.49 g -
Kwas asparaginowy 0.81 g -
Cysteina 0.06 g -
Kwas glutaminowy 1.26 g -
Glicyna 0.28 g -
Histydyna 0.21 g -
Izoletyda 0.3 g -
Leucyna 0.54 g -
Lizyna 0.49 g -
Metionina 0.08 g -
Fenyloalanina 0.43 g -
Prolina 0.32 g -
Seryna 0.35 g -
Treonina 0.23 g -
Tryptofan 0.08 g -
Tyrozyna 0.21 g -
Walina 0.36 g -
Alkohol etylowy 0 g -
Popiół 0.79 g -
Kofeina 0 mg -
Cholesterol 0 mg 0% DV
Teobromina 0 mg -
Woda 72.66 g -

Źródła