Fish, eel, mixed species, raw - Wartości odżywcze, kalorie (kcal)
100g
Kalorie według źrółda
Ogólne
Energia | 184 kcal | - | |
Białko | 18.44 g | 37% DV | 401% D |
Tłuszcz | 11.66 g | 15% DV | |
Węglowodany | 0 g | 0% DV | |
Woda | 68.26 g | - | |
Popiół | 1.41 g | - | |
Sód | 51 mg | 2.2% DV | |
Cholesterol | 126 mg | 42% DV |
Witaminy ❯
Cholina | 65 mg | 12% DV | 128% D |
Kwas foliowy | 15 ug | - | - |
Witamina A | 3477 iu | - | - |
Witamina B1 (Tiamina) | 0.15 mg | 13% DV | 136% D |
Witamina B12 | 3 ug | 125% DV | 1359% D |
Witamina B2 (Ryboflawina) | 0.04 mg | 3.1% DV | 33.44% D |
Witamina B3 (Niacyna) | 3.5 mg | 22% DV | 238% D |
Witamina B5 (Kwas pantotenowy) | 0.24 mg | 4.8% DV | 52.17% D |
Witamina B6 | 0.07 mg | 3.9% DV | 42.84% D |
Witamina C | 1.8 mg | 2% DV | 21.74% D |
Witamina D | 932 iu | - | - |
Witamina K (filochinon) | 0 ug | 0% DV | 0% D |
Więcej... ❯
Karoten, alfa | 0 ug | - | - |
Karoten, beta | 0 ug | - | - |
Kryptoksantyna, beta | 0 ug | - | - |
Folate, food | 15 ug | - | - |
Kwas foliowy, ogółem | 15 ug | - | - |
Kwas foliowy | 0 ug | 0% DV | 0% D |
Retinol | 1043 ug | - | - |
Witamina A, RAE | 1043 ug | 116% DV | 1260% D |
Witamina B12, dodana | 0 ug | - | - |
Witamina D (D2 + D3) | 23.3 ug | 117% DV | 1266% D |
Witamina D3 (cholekalcyferol) | 23.3 ug | - | - |
Witamina E | 4 mg | 27% DV | 290% D |
Witamina E, dodana | 0 mg | - | - |
Minerały ❯
Wapń | 20 mg | 1.5% DV | 16.72% D |
Miedź | 0.02 mg | 2.6% DV | 27.78% D |
Żelazo | 0.5 mg | 2.8% DV | 30.19% D |
Magnez | 20 mg | 4.8% DV | 51.76% D |
Mangan | 0.04 mg | 1.5% DV | 16.54% D |
Fosfor | 216 mg | 17% DV | 188% D |
Potas | 272 mg | 5.8% DV | 62.9% D |
Selen | 6.5 ug | 12% DV | 128% D |
Sód | 51 mg | 2.2% DV | 24.1% D |
Cynk | 1.62 mg | 15% DV | 160% D |
Aminokwasy ❯
Alanina | 1.12 g | - | |
Arginina | 1.1 g | - | |
Kwas asparaginowy | 1.89 g | - | |
Cysteina | 0.2 g | - | |
Kwas glutaminowy | 2.75 g | - | |
Glicyna | 0.89 g | - | |
Histydyna | 0.54 g | - | |
Izoletyda | 0.85 g | - | |
Leucyna | 1.5 g | - | |
Lizyna | 1.69 g | - | |
Metionina | 0.55 g | - | |
Fenyloalanina | 0.72 g | - | |
Prolina | 0.65 g | - | |
Seryna | 0.75 g | - | |
Treonina | 0.81 g | - | |
Tryptofan | 0.21 g | - | |
Tyrozyna | 0.62 g | - | |
Walina | 0.95 g | - |
Kwasy tłuszczowe ❯
Omega-3 ALA | 0.43 g | - | |
Omega-3 DHA | 0.06 g | - | |
Omega-3 EPA | 0.08 g | - | |
Omega-3 stearydonowy | 0 g | - | |
Omega-6 linolowy | 0.2 g | - | |
Omega-9 eikosenowy | 3 g | - | |
Omega-9 erukowy | 0 g | - | |
Omega 9 oleinowy | 2.77 g | - | |
Kwas masłowy | 0 g | - | |
Kwas kaprynowy | 0 g | - | |
Kwas kapronowy | 0 g | - | |
Kwas kaprylowy | 0 g | - | |
Kwas laurynowy | 0 g | - | |
Kwas mirystynowy | 0.58 g | - | |
Kwas palmitynowy | 1.59 g | - | |
Kwas stearynowy | 0.19 g | - |
Więcej... ❯
Nienasycone kwasy tłuszczowe jednonienasycone 16:1 | 1.26 g | - | - |
Nienasycone kwasy tłuszczowe 20:4 | 0.1 g | - | - |
Nienasycone kwasy tłuszczowe 22:5 n-3 (DPA) | 0.07 g | - | - |
Węglowodany ❯
Total (complex+sugars) | 0 g | 0% DV |
Inne ❯
Alkohol etylowy | 0 g | - | |
Popiół | 1.41 g | - | |
Kofeina | 0 mg | - | |
Cholesterol | 126 mg | 42% DV | |
Teobromina | 0 mg | - | |
Woda | 68.26 g | - |
Źródła
- Data type: 70
- USDA Food Data Central