Chickpeas (garbanzo beans, bengal gram), mature seeds, raw - Wartości odżywcze, kalorie (kcal)

100g

Kalorie według źrółda

Ogólne

Energia 378 kcal -
Białko 20.47 g 41% DV 217% D
Tłuszcz 6.04 g 7.7% DV
Węglowodany 62.95 g 23% DV
Cukry 10.7 g -
Błonnik 12.2 g 44% DV 231% D
Woda 7.68 g -
Popiół 2.85 g -
Sód 24 mg 1% DV
Cholesterol 0 mg 0% DV

Witaminy

Cholina 99.3 mg 18% DV 95.53% D
Kwas foliowy 557 ug - -
Witamina A 67 iu - -
Witamina B1 (Tiamina) 0.48 mg 40% DV 210% D
Witamina B12 0 ug 0% DV 0% D
Witamina B2 (Ryboflawina) 0.21 mg 16% DV 86.28% D
Witamina B3 (Niacyna) 1.54 mg 9.6% DV 50.96% D
Witamina B5 (Kwas pantotenowy) 1.59 mg 32% DV 168% D
Witamina B6 0.54 mg 31% DV 167% D
Witamina C 4 mg 4.4% DV 23.52% D
Witamina D 0 iu - -
Witamina K (filochinon) 9 ug 7.5% DV 39.68% D
Karoten, alfa 0 ug - -
Karoten, beta 40 ug - -
Kryptoksantyna, beta 0 ug - -
Folate, food 557 ug - -
Kwas foliowy, ogółem 557 ug - -
Kwas foliowy 0 ug 0% DV 0% D
Retinol 0 ug - -
Witamina A, RAE 3 ug 0.3% DV 1.76% D
Witamina B12, dodana 0 ug - -
Witamina D (D2 + D3) 0 ug 0% DV 0% D
Witamina E 0.82 mg 5.5% DV 28.92% D
Witamina E, dodana 0 mg - -

Minerały

Wapń 57 mg 4.4% DV 23.2% D
Miedź 0.66 mg 73% DV 386% D
Żelazo 4.31 mg 24% DV 127% D
Magnez 79 mg 19% DV 99.52% D
Mangan 4.15 mg 180% DV 955% D
Fosfor 252 mg 20% DV 107% D
Potas 718 mg 15% DV 80.83% D
Selen 0 ug 0.4% DV 1.92% D
Sód 24 mg 1% DV 5.52% D
Cynk 2.76 mg 25% DV 133% D
Alanina 0.88 g -
Arginina 1.94 g -
Kwas asparaginowy 2.42 g -
Cysteina 0.28 g -
Kwas glutaminowy 3.6 g -
Glicyna 0.86 g -
Histydyna 0.57 g -
Izoletyda 0.88 g -
Leucyna 1.47 g -
Lizyna 1.38 g -
Metionina 0.27 g -
Fenyloalanina 1.1 g -
Prolina 0.85 g -
Seryna 1.04 g -
Treonina 0.77 g -
Tryptofan 0.2 g -
Tyrozyna 0.51 g -
Walina 0.87 g -

Źródła