Fish, whitefish, mixed species, raw - Wartości odżywcze, kalorie (kcal)
100g
Kalorie według źrółda
Ogólne
Energia | 134 kcal | - | |
Białko | 19.09 g | 38% DV | 570% D |
Tłuszcz | 5.86 g | 7.5% DV | |
Węglowodany | 0 g | 0% DV | |
Woda | 72.77 g | - | |
Popiół | 1.12 g | - | |
Sód | 51 mg | 2.2% DV | |
Cholesterol | 60 mg | 20% DV |
Witaminy ❯
Cholina | 65 mg | 12% DV | 176% D |
Kwas foliowy | 15 ug | - | - |
Witamina A | 120 iu | - | - |
Witamina B1 (Tiamina) | 0.14 mg | 12% DV | 174% D |
Witamina B12 | 1 ug | 42% DV | 622% D |
Witamina B2 (Ryboflawina) | 0.12 mg | 9.2% DV | 138% D |
Witamina B3 (Niacyna) | 3 mg | 19% DV | 280% D |
Witamina B5 (Kwas pantotenowy) | 0.75 mg | 15% DV | 224% D |
Witamina B6 | 0.3 mg | 18% DV | 263% D |
Witamina C | 0 mg | 0% DV | 0% D |
Witamina D | 478 iu | - | - |
Witamina K (filochinon) | 0.1 ug | 0.1% DV | 1.24% D |
Więcej... ❯
Karoten, alfa | 0 ug | - | - |
Karoten, beta | 0 ug | - | - |
Kryptoksantyna, beta | 0 ug | - | - |
Folate, food | 15 ug | - | - |
Kwas foliowy, ogółem | 15 ug | - | - |
Kwas foliowy | 0 ug | 0% DV | 0% D |
Retinol | 36 ug | - | - |
Witamina A, RAE | 36 ug | 4% DV | 59.7% D |
Witamina B12, dodana | 0 ug | - | - |
Witamina D (D2 + D3) | 12 ug | 60% DV | 896% D |
Witamina D3 (cholekalcyferol) | 12 ug | - | - |
Witamina E | 0.2 mg | 1.3% DV | 19.9% D |
Witamina E, dodana | 0 mg | - | - |
Minerały ❯
Wapń | 26 mg | 2% DV | 29.85% D |
Miedź | 0.07 mg | 8% DV | 119% D |
Żelazo | 0.37 mg | 2.1% DV | 30.68% D |
Magnez | 33 mg | 7.9% DV | 117% D |
Mangan | 0.07 mg | 2.9% DV | 43.48% D |
Fosfor | 270 mg | 22% DV | 322% D |
Potas | 317 mg | 6.7% DV | 101% D |
Selen | 12.6 ug | 23% DV | 342% D |
Sód | 51 mg | 2.2% DV | 33.1% D |
Cynk | 0.99 mg | 9% DV | 134% D |
Aminokwasy ❯
Alanina | 1.15 g | - | |
Arginina | 1.14 g | - | |
Kwas asparaginowy | 1.96 g | - | |
Cysteina | 0.21 g | - | |
Kwas glutaminowy | 2.85 g | - | |
Glicyna | 0.92 g | - | |
Histydyna | 0.56 g | - | |
Izoletyda | 0.88 g | - | |
Leucyna | 1.55 g | - | |
Lizyna | 1.75 g | - | |
Metionina | 0.57 g | - | |
Fenyloalanina | 0.75 g | - | |
Prolina | 0.68 g | - | |
Seryna | 0.78 g | - | |
Treonina | 0.84 g | - | |
Tryptofan | 0.21 g | - | |
Tyrozyna | 0.64 g | - | |
Walina | 0.98 g | - |
Kwasy tłuszczowe ❯
Omega-3 ALA | 0.18 g | - | |
Omega-3 DHA | 0.94 g | - | |
Omega-3 EPA | 0.32 g | - | |
Omega-3 stearydonowy | 0.05 g | - | |
Omega-6 linolowy | 0.27 g | - | |
Omega-9 eikosenowy | 0.1 g | - | |
Omega-9 erukowy | 0.03 g | - | |
Omega 9 oleinowy | 1.35 g | - | |
Kwas masłowy | 0 g | - | |
Kwas kaprynowy | 0 g | - | |
Kwas kapronowy | 0 g | - | |
Kwas kaprylowy | 0 g | - | |
Kwas laurynowy | 0 g | - | |
Kwas mirystynowy | 0.11 g | - | |
Kwas palmitynowy | 0.6 g | - | |
Kwas stearynowy | 0.2 g | - |
Więcej... ❯
Nienasycone kwasy tłuszczowe jednonienasycone 16:1 | 0.52 g | - | - |
Nienasycone kwasy tłuszczowe 20:4 | 0.22 g | - | - |
Nienasycone kwasy tłuszczowe 22:5 n-3 (DPA) | 0.16 g | - | - |
Węglowodany ❯
Total (complex+sugars) | 0 g | 0% DV |
Inne ❯
Alkohol etylowy | 0 g | - | |
Popiół | 1.12 g | - | |
Kofeina | 0 mg | - | |
Cholesterol | 60 mg | 20% DV | |
Teobromina | 0 mg | - | |
Woda | 72.77 g | - |
Źródła
- Data type: 70
- USDA Food Data Central