Fish, pike, northern, raw - Wartości odżywcze, kalorie (kcal)
100g
Kalorie według źrółda
Ogólne
Energia | 88 kcal | - | |
Białko | 19.26 g | 39% DV | 875% D |
Tłuszcz | 0.69 g | 0.9% DV | |
Węglowodany | 0 g | 0% DV | |
Woda | 78.92 g | - | |
Popiół | 1.2 g | - | |
Sód | 39 mg | 1.7% DV | |
Cholesterol | 39 mg | 13% DV |
Witaminy ❯
Cholina | 65 mg | 12% DV | 269% D |
Kwas foliowy | 15 ug | - | - |
Witamina A | 70 iu | - | - |
Witamina B1 (Tiamina) | 0.06 mg | 4.8% DV | 110% D |
Witamina B12 | 2 ug | 83% DV | 1894% D |
Witamina B2 (Ryboflawina) | 0.06 mg | 4.8% DV | 110% D |
Witamina B3 (Niacyna) | 2.3 mg | 14% DV | 327% D |
Witamina B5 (Kwas pantotenowy) | 0.75 mg | 15% DV | 341% D |
Witamina B6 | 0.12 mg | 6.9% DV | 156% D |
Witamina C | 3.8 mg | 4.2% DV | 95.96% D |
Witamina D | 99 iu | - | - |
Witamina K (filochinon) | 0.1 ug | 0.1% DV | 1.89% D |
Więcej... ❯
Karoten, alfa | 0 ug | - | - |
Karoten, beta | 0 ug | - | - |
Kryptoksantyna, beta | 0 ug | - | - |
Folate, food | 15 ug | - | - |
Kwas foliowy, ogółem | 15 ug | - | - |
Kwas foliowy | 0 ug | 0% DV | 0% D |
Retinol | 21 ug | - | - |
Witamina A, RAE | 21 ug | 2.3% DV | 53.03% D |
Witamina B12, dodana | 0 ug | - | - |
Witamina D (D2 + D3) | 2.5 ug | 13% DV | 284% D |
Witamina D3 (cholekalcyferol) | 2.5 ug | - | - |
Witamina E | 0.2 mg | 1.3% DV | 30.3% D |
Witamina E, dodana | 0 mg | - | - |
Minerały ❯
Wapń | 57 mg | 4.4% DV | 99.65% D |
Miedź | 0.05 mg | 5.7% DV | 129% D |
Żelazo | 0.55 mg | 3.1% DV | 69.44% D |
Magnez | 31 mg | 7.4% DV | 168% D |
Mangan | 0.24 mg | 10% DV | 237% D |
Fosfor | 220 mg | 18% DV | 400% D |
Potas | 259 mg | 5.5% DV | 125% D |
Selen | 12.6 ug | 23% DV | 521% D |
Sód | 39 mg | 1.7% DV | 38.54% D |
Cynk | 0.67 mg | 6.1% DV | 138% D |
Aminokwasy ❯
Alanina | 1.17 g | - | |
Arginina | 1.15 g | - | |
Kwas asparaginowy | 1.97 g | - | |
Cysteina | 0.21 g | - | |
Kwas glutaminowy | 2.88 g | - | |
Glicyna | 0.92 g | - | |
Histydyna | 0.57 g | - | |
Izoletyda | 0.89 g | - | |
Leucyna | 1.57 g | - | |
Lizyna | 1.77 g | - | |
Metionina | 0.57 g | - | |
Fenyloalanina | 0.75 g | - | |
Prolina | 0.68 g | - | |
Seryna | 0.79 g | - | |
Treonina | 0.84 g | - | |
Tryptofan | 0.22 g | - | |
Tyrozyna | 0.65 g | - | |
Walina | 0.99 g | - |
Kwasy tłuszczowe ❯
Omega-3 ALA | 0.02 g | - | |
Omega-3 DHA | 0.07 g | - | |
Omega-3 EPA | 0.03 g | - | |
Omega-3 stearydonowy | 0 g | - | |
Omega-6 linolowy | 0.03 g | - | |
Omega-9 eikosenowy | 0.01 g | - | |
Omega-9 erukowy | 0.01 g | - | |
Omega 9 oleinowy | 0.08 g | - | |
Kwas masłowy | 0 g | - | |
Kwas kaprynowy | 0 g | - | |
Kwas kapronowy | 0 g | - | |
Kwas kaprylowy | 0 g | - | |
Kwas laurynowy | 0 g | - | |
Kwas mirystynowy | 0.02 g | - | |
Kwas palmitynowy | 0.08 g | - | |
Kwas stearynowy | 0.02 g | - |
Więcej... ❯
Nienasycone kwasy tłuszczowe jednonienasycone 16:1 | 0.06 g | - | - |
Nienasycone kwasy tłuszczowe 20:4 | 0.03 g | - | - |
Nienasycone kwasy tłuszczowe 22:5 n-3 (DPA) | 0.01 g | - | - |
Węglowodany ❯
Total (complex+sugars) | 0 g | 0% DV |
Inne ❯
Alkohol etylowy | 0 g | - | |
Popiół | 1.2 g | - | |
Kofeina | 0 mg | - | |
Cholesterol | 39 mg | 13% DV | |
Teobromina | 0 mg | - | |
Woda | 78.92 g | - |
Źródła
- Data type: 70
- USDA Food Data Central