PIZZA HUT 12" Pepperoni Pizza, Pan Crust - Wartości odżywcze, kalorie (kcal)
100g
Kalorie według źrółda
Ogólne
Energia | 298 kcal | - | |
Białko | 11.97 g | 24% DV | 161% D |
Tłuszcz | 14.21 g | 18% DV | |
Węglowodany | 30.49 g | 11% DV | |
Skrobia | 23.13 g | - | |
Cukry | 3.2 g | - | |
Błonnik | 1.8 g | 6.4% DV | 43.14% D |
Woda | 40.8 g | - | |
Popiół | 2.53 g | - | |
Sód | 692 mg | 30% DV | |
Cholesterol | 25 mg | 8.3% DV |
Witaminy ❯
Witamina A | 171 iu | - | - |
Witamina B1 (Tiamina) | 0.29 mg | 24% DV | 161% D |
Witamina B12 | 0.64 ug | 27% DV | 179% D |
Witamina B2 (Ryboflawina) | 0.25 mg | 20% DV | 131% D |
Witamina B3 (Niacyna) | 3.84 mg | 24% DV | 161% D |
Witamina B5 (Kwas pantotenowy) | 0.38 mg | 7.6% DV | 50.74% D |
Witamina B6 | 0.14 mg | 8.2% DV | 55.27% D |
Witamina C | 0 mg | 0% DV | 0% D |
Witamina K (filochinon) | 19.3 ug | 16% DV | 108% D |
Więcej... ❯
Retinol | 46 ug | - | - |
Tokoferol beta | 0.05 mg | - | - |
Tokoferol delta | 1.13 mg | - | - |
Tokoferol gamma | 3.08 mg | - | - |
Tokotrienol alfa | 0.01 mg | - | - |
Tokotrienol beta | 0 mg | - | - |
Tokotrienol delta | 0 mg | - | - |
Tokotrienol gamma | 0 mg | - | - |
Witamina A, RAE | 47 ug | 5.2% DV | 35.05% D |
Witamina E | 0.78 mg | 5.2% DV | 34.9% D |
Witamina K (Dihydrofilochinon) | 0 ug | - | - |
Minerały ❯
Wapń | 146 mg | 11% DV | 75.37% D |
Miedź | 0.11 mg | 12% DV | 78.3% D |
Żelazo | 2.14 mg | 12% DV | 79.79% D |
Magnez | 22 mg | 5.2% DV | 35.16% D |
Mangan | 0.36 mg | 16% DV | 105% D |
Fosfor | 205 mg | 16% DV | 110% D |
Potas | 199 mg | 4.2% DV | 28.42% D |
Selen | 20.6 ug | 37% DV | 251% D |
Sód | 692 mg | 30% DV | 202% D |
Cynk | 1.54 mg | 14% DV | 93.96% D |
Aminokwasy ❯
Alanina | 0.43 g | - | |
Arginina | 0.49 g | - | |
Kwas asparaginowy | 0.74 g | - | |
Cysteina | 0.18 g | - | |
Kwas glutaminowy | 3.16 g | - | |
Glicyna | 0.4 g | - | |
Histydyna | 0.32 g | - | |
Izoletyda | 0.49 g | - | |
Leucyna | 0.95 g | - | |
Lizyna | 0.65 g | - | |
Metionina | 0.25 g | - | |
Fenyloalanina | 0.56 g | - | |
Prolina | 1.13 g | - | |
Seryna | 0.59 g | - | |
Treonina | 0.37 g | - | |
Tryptofan | 0.12 g | - | |
Tyrozyna | 0.43 g | - | |
Walina | 0.6 g | - |
Kwasy tłuszczowe ❯
Omega-3 ALA | 0.36 g | - | |
Nienasycone kwasy tłuszczowe 18:3 n-3 c,c,c (ALA) | 0.36 g | - | |
Omega-6 (n-6) | 0 g | - | |
Omega-6 linolowy | 3.06 g | - | |
Omega-9 eikosenowy | 0.06 g | - | |
Omega 9 oleinowy | 4.11 g | - | |
Kwas arachidowy | 0.03 g | - | |
Kwas behenowy | 0.02 g | - | |
Kwas kaprynowy | 0.13 g | - | |
Kwas kaprylowy | 0.06 g | - | |
Kwas laurynowy | 0.14 g | - | |
Kwas margarynowy | 0.05 g | - | |
Kwas mirystynowy | 0.54 g | - | |
Kwas palmitynowy | 2.88 g | - | |
Kwas pentadekanowy | 0.05 g | - | |
Kwas stearynowy | 1.37 g | - |
Więcej... ❯
Jednonienasycone kwasy tłuszczowe 14:1 | 0.04 g | - | - |
Jednonienasycone kwasy tłuszczowe 15:1 | 0 g | - | - |
Nienasycone kwasy tłuszczowe jednonienasycone 16:1 | 0.18 g | - | - |
Jednonienasycone kwasy tłuszczowe 17:1 | 0.02 g | - | - |
Nienasycone kwasy tłuszczowe 20:2 n-6 c,c | 0.03 g | - | - |
Nienasycone kwasy tłuszczowe 20:3 | 0 g | - | - |
Nienasycone kwasy tłuszczowe 20:4 | 0.03 g | - | - |
Węglowodany ❯
Total (complex+sugars) | 30.49 g | 11% DV | |
Fruktoza | 0.37 g | - | |
Galaktoza | 0.07 g | - | |
Glukoza | 0.4 g | - | |
Laktoza | 0.35 g | - | |
Maltoza | 2.01 g | - | |
Skrobia | 23.13 g | - | |
Sacharoza | 0 g | - |
Inne ❯
Popiół | 2.53 g | - | |
Cholesterol | 25 mg | 8.3% DV | |
Woda | 40.8 g | - |
Źródła
- Data type: 70
- USDA Food Data Central