Bread, reduced-calorie, oat bran - Wartości odżywcze, kalorie (kcal)

100g

Kalorie według źrółda

Ogólne

Energia 201 kcal -
Białko 8 g 16% DV 159% D
Tłuszcz 3.2 g 4.1% DV
Węglowodany 41.3 g 15% DV
Cukry 3.52 g -
Błonnik 12 g 43% DV 426% D
Woda 46 g -
Popiół 1.5 g -
Sód 459 mg 20% DV
Cholesterol 0 mg 0% DV

Witaminy

Cholina 14.6 mg 2.7% DV 26.41% D
Kwas foliowy 114 ug - -
Witamina A 2 iu - -
Witamina B1 (Tiamina) 0.35 mg 30% DV 294% D
Witamina B12 0 ug 0% DV 0% D
Witamina B2 (Ryboflawina) 0.2 mg 16% DV 155% D
Witamina B3 (Niacyna) 3.76 mg 24% DV 234% D
Witamina B5 (Kwas pantotenowy) 0.49 mg 9.8% DV 97.91% D
Witamina B6 0.1 mg 6.1% DV 60.29% D
Witamina C 0 mg 0% DV 0% D
Witamina D 0 iu - -
Witamina K (filochinon) 1.7 ug 1.4% DV 14.1% D
Karoten, alfa 0 ug - -
Karoten, beta 1 ug - -
Kryptoksantyna, beta 0 ug - -
Folate, food 34 ug - -
Kwas foliowy, ogółem 81 ug - -
Kwas foliowy 47 ug 12% DV 117% D
Retinol 0 ug - -
Witamina A, RAE 0 ug 0% DV 0% D
Witamina B12, dodana 0 ug - -
Witamina D (D2 + D3) 0 ug 0% DV 0% D
Witamina E 0.28 mg 1.9% DV 18.57% D
Witamina E, dodana 0 mg - -

Minerały

Wapń 57 mg 4.4% DV 43.63% D
Miedź 0.29 mg 32% DV 322% D
Żelazo 3.15 mg 18% DV 174% D
Magnez 55 mg 13% DV 130% D
Mangan 1.1 mg 48% DV 476% D
Fosfor 139 mg 11% DV 111% D
Potas 102 mg 2.2% DV 21.59% D
Selen 20.6 ug 37% DV 373% D
Sód 459 mg 20% DV 199% D
Cynk 1.05 mg 9.5% DV 94.98% D
Alanina 0.31 g -
Arginina 0.38 g -
Kwas asparaginowy 0.53 g -
Cysteina 0.14 g -
Kwas glutaminowy 2.2 g -
Glicyna 0.32 g -
Histydyna 0.18 g -
Izoletyda 0.32 g -
Leucyna 0.57 g -
Lizyna 0.29 g -
Metionina 0.14 g -
Fenyloalanina 0.17 g -
Prolina 0.71 g -
Seryna 0.39 g -
Treonina 0.26 g -
Tryptofan 0.1 g -
Tyrozyna 0.39 g -
Walina 0.36 g -

Źródła