PIZZA HUT 12" Cheese Pizza, THIN 'N CRISPY Crust - Wartości odżywcze, kalorie (kcal)
100g
Kalorie według źrółda
Ogólne
Energia | 303 kcal | - | |
Białko | 15.29 g | 31% DV | 202% D |
Tłuszcz | 14.1 g | 18% DV | |
Węglowodany | 28.64 g | 10% DV | |
Skrobia | 19.66 g | - | |
Cukry | 2.67 g | - | |
Błonnik | 1.6 g | 5.7% DV | 37.72% D |
Woda | 38.77 g | - | |
Popiół | 3.2 g | - | |
Sód | 784 mg | 34% DV | |
Cholesterol | 34 mg | 11% DV |
Witaminy ❯
Witamina A | 374 iu | - | - |
Witamina B1 (Tiamina) | 0.22 mg | 18% DV | 120% D |
Witamina B12 | 0.89 ug | 37% DV | 245% D |
Witamina B2 (Ryboflawina) | 0.28 mg | 21% DV | 140% D |
Witamina B3 (Niacyna) | 2.9 mg | 18% DV | 119% D |
Witamina B5 (Kwas pantotenowy) | 0.32 mg | 6.4% DV | 42.24% D |
Witamina B6 | 0.11 mg | 6.4% DV | 42.32% D |
Witamina C | 0 mg | 0% DV | 0% D |
Witamina K (filochinon) | 8.3 ug | 6.9% DV | 45.65% D |
Więcej... ❯
Retinol | 107 ug | - | - |
Tokoferol beta | 0.03 mg | - | - |
Tokoferol delta | 0.35 mg | - | - |
Tokoferol gamma | 1.05 mg | - | - |
Tokotrienol alfa | 0.06 mg | - | - |
Tokotrienol beta | 0 mg | - | - |
Tokotrienol delta | 0 mg | - | - |
Tokotrienol gamma | 0 mg | - | - |
Witamina A, RAE | 107 ug | 12% DV | 78.47% D |
Witamina E | 0.84 mg | 5.6% DV | 36.96% D |
Witamina K (Dihydrofilochinon) | 0 ug | - | - |
Minerały ❯
Wapń | 278 mg | 21% DV | 141% D |
Miedź | 0.1 mg | 11% DV | 70.41% D |
Żelazo | 1.71 mg | 9.5% DV | 62.71% D |
Magnez | 24 mg | 5.7% DV | 37.72% D |
Mangan | 0.3 mg | 13% DV | 85.23% D |
Fosfor | 317 mg | 25% DV | 167% D |
Potas | 191 mg | 4.1% DV | 26.82% D |
Selen | 23.1 ug | 42% DV | 277% D |
Sód | 784 mg | 34% DV | 225% D |
Cynk | 1.87 mg | 17% DV | 112% D |
Aminokwasy ❯
Alanina | 0.49 g | - | |
Arginina | 0.58 g | - | |
Kwas asparaginowy | 1.03 g | - | |
Cysteina | 0.17 g | - | |
Kwas glutaminowy | 4.08 g | - | |
Glicyna | 0.38 g | - | |
Histydyna | 0.43 g | - | |
Izoletyda | 0.7 g | - | |
Leucyna | 1.39 g | - | |
Lizyna | 0.99 g | - | |
Metionina | 0.33 g | - | |
Fenyloalanina | 0.8 g | - | |
Prolina | 1.62 g | - | |
Seryna | 0.85 g | - | |
Treonina | 0.5 g | - | |
Tryptofan | 0.16 g | - | |
Tyrozyna | 0.69 g | - | |
Walina | 0.9 g | - |
Kwasy tłuszczowe ❯
Omega-3 ALA | 0.18 g | - | |
Nienasycone kwasy tłuszczowe 18:3 n-3 c,c,c (ALA) | 0.18 g | - | |
Omega-6 (n-6) | 0 g | - | |
Omega-6 linolowy | 1.5 g | - | |
Omega-9 eikosenowy | 0.03 g | - | |
Omega 9 oleinowy | 3.53 g | - | |
Kwas arachidowy | 0.03 g | - | |
Kwas behenowy | 0.01 g | - | |
Kwas kaprynowy | 0.27 g | - | |
Kwas kaprylowy | 0.12 g | - | |
Kwas laurynowy | 0.31 g | - | |
Kwas margarynowy | 0.07 g | - | |
Kwas mirystynowy | 1.05 g | - | |
Kwas palmitynowy | 3.35 g | - | |
Kwas pentadekanowy | 0.11 g | - | |
Kwas stearynowy | 1.59 g | - |
Więcej... ❯
Jednonienasycone kwasy tłuszczowe 14:1 | 0.08 g | - | - |
Jednonienasycone kwasy tłuszczowe 15:1 | 0 g | - | - |
Nienasycone kwasy tłuszczowe jednonienasycone 16:1 | 0.17 g | - | - |
Jednonienasycone kwasy tłuszczowe 17:1 | 0 g | - | - |
Nienasycone kwasy tłuszczowe 20:2 n-6 c,c | 0 g | - | - |
Nienasycone kwasy tłuszczowe 20:3 | 0 g | - | - |
Nienasycone kwasy tłuszczowe 20:4 | 0.02 g | - | - |
Węglowodany ❯
Total (complex+sugars) | 28.64 g | 10% DV | |
Fruktoza | 0.48 g | - | |
Galaktoza | 0.07 g | - | |
Glukoza | 0.59 g | - | |
Laktoza | 0.5 g | - | |
Maltoza | 1.03 g | - | |
Skrobia | 19.66 g | - | |
Sacharoza | 0 g | - |
Inne ❯
Popiół | 3.2 g | - | |
Cholesterol | 34 mg | 11% DV | |
Woda | 38.77 g | - |
Źródła
- Data type: 70
- USDA Food Data Central