Peas and onions, frozen, cooked, boiled, drained, with salt - Wartości odżywcze, kalorie (kcal)

100g

Kalorie według źrółda

Ogólne

Energia 45 kcal -
Białko 2.54 g 5.1% DV 226% D
Tłuszcz 0.2 g 0.3% DV
Węglowodany 8.63 g 3.1% DV
Cukry 3.77 g -
Błonnik 2.2 g 7.9% DV 349% D
Woda 88.18 g -
Popiół 0.45 g -
Sód 273 mg 12% DV
Cholesterol 0 mg 0% DV

Witaminy

Cholina 15.9 mg 2.9% DV 128% D
Kwas foliowy 20 ug - -
Witamina A 1051 iu - -
Witamina B1 (Tiamina) 0.15 mg 13% DV 556% D
Witamina B12 0 ug 0% DV 0% D
Witamina B2 (Ryboflawina) 0.07 mg 5.3% DV 236% D
Witamina B3 (Niacyna) 1.04 mg 6.5% DV 290% D
Witamina B5 (Kwas pantotenowy) 0.09 mg 1.8% DV 80% D
Witamina B6 0.09 mg 5.1% DV 227% D
Witamina C 6.9 mg 7.7% DV 341% D
Witamina D 0 iu - -
Witamina K (filochinon) 12.1 ug 10% DV 448% D
Karoten, alfa 10 ug - -
Karoten, beta 626 ug - -
Kryptoksantyna, beta 0 ug - -
Folate, food 20 ug - -
Kwas foliowy, ogółem 20 ug - -
Kwas foliowy 0 ug 0% DV 0% D
Retinol 0 ug - -
Witamina A, RAE 53 ug 5.9% DV 262% D
Witamina B12, dodana 0 ug - -
Witamina D (D2 + D3) 0 ug 0% DV 0% D
Witamina E 0.02 mg 0.1% DV 5.93% D
Witamina E, dodana 0 mg - -

Minerały

Wapń 14 mg 1.1% DV 47.86% D
Miedź 0.06 mg 7% DV 311% D
Żelazo 0.94 mg 5.2% DV 232% D
Magnez 13 mg 3.1% DV 138% D
Mangan 0.17 mg 7.2% DV 321% D
Fosfor 34 mg 2.7% DV 121% D
Potas 117 mg 2.5% DV 111% D
Selen 0.4 ug 0.7% DV 32.32% D
Sód 273 mg 12% DV 528% D
Cynk 0.29 mg 2.6% DV 117% D
Alanina 0.11 g -
Arginina 0.21 g -
Kwas asparaginowy 0.23 g -
Cysteina 0.02 g -
Kwas glutaminowy 0.35 g -
Glicyna 0.09 g -
Histydyna 0.05 g -
Izoletyda 0.09 g -
Leucyna 0.15 g -
Lizyna 0.15 g -
Metionina 0.04 g -
Fenyloalanina 0.09 g -
Prolina 0.08 g -
Seryna 0.08 g -
Treonina 0.09 g -
Tryptofan 0.02 g -
Tyrozyna 0.05 g -
Walina 0.11 g -
Alkohol etylowy 0 g -
Popiół 0.45 g -
Kofeina 0 mg -
Cholesterol 0 mg 0% DV
Teobromina 0 mg -
Woda 88.18 g -

Źródła