Shallots, freeze-dried - Wartości odżywcze, kalorie (kcal)

100g

Kalorie według źródła

Ogólne

Element Amount Daily value Density
Energia
348 kcal - -
Białko
12.3 g 25% DV 141% D
Tłuszcz
0.5 g 0.6% DV -
Węglowodany
80.7 g 29% DV -
Cukry
38.16 g - -
Błonnik
15.7 g 56% DV 322% D
Woda
2 g - -
Popiół
4.5 g - -
Sód
59 mg 2.6% DV -
Cholesterol
0 mg 0% DV -

Witaminy

Element Amount Daily value Density
Cholina
55 mg 10% DV 57.47% D
Kwas foliowy
116 ug - -
Witamina A
21 iu - -
Witamina B1 (Tiamina)
0.3 mg 25% DV 144% D
Witamina B12
0 ug 0% DV 0% D
Witamina B2 (Ryboflawina)
0.1 mg 7.7% DV 44.21% D
Witamina B3 (Niacyna)
1 mg 6.3% DV 35.92% D
Witamina B5 (Kwas pantotenowy)
1.41 mg 28% DV 162% D
Witamina B6
1.68 mg 99% DV 566% D
Witamina C
39 mg 43% DV 249% D
Witamina D
0 iu - -
Witamina K (filochinon)
3.9 ug 3.3% DV 18.68% D
Element Amount Daily value Density
Karoten, alfa
0 ug - -
Karoten, beta
13 ug - -
Kryptoksantyna, beta
0 ug - -
Folate, food
116 ug - -
Kwas foliowy, ogółem
116 ug - -
Kwas foliowy
0 ug 0% DV 0% D
Retinol
0 ug - -
Witamina A, RAE
1 ug 0.1% DV 0.64% D
Witamina D (D2 + D3)
0 ug 0% DV 0% D
Witamina E
0.18 mg 1.2% DV 6.9% D

Minerały

Element Amount Daily value Density
Wapń
183 mg 14% DV 80.9% D
Miedź
0.43 mg 47% DV 271% D
Żelazo
6 mg 33% DV 192% D
Magnez
104 mg 25% DV 142% D
Mangan
1.42 mg 62% DV 354% D
Fosfor
296 mg 24% DV 136% D
Potas
1650 mg 35% DV 202% D
Selen
5.7 ug 10% DV 59.56% D
Sód
59 mg 2.6% DV 14.74% D
Cynk
1.93 mg 18% DV 101% D
Element Amount Daily value Density
Alanina
0.56 g - -
Arginina
0.89 g - -
Kwas asparaginowy
1.14 g - -
Kwas glutaminowy
2.55 g - -
Glicyna
0.61 g - -
Histydyna
0.21 g - -
Izoletyda
0.52 g - -
Leucyna
0.73 g - -
Lizyna
0.61 g - -
Metionina
0.13 g - -
Fenyloalanina
0.4 g - -
Prolina
0.81 g - -
Seryna
0.56 g - -
Treonina
0.48 g - -
Tryptofan
0.14 g - -
Tyrozyna
0.36 g - -
Walina
0.54 g - -
Total (complex+sugars)
80.7 g 29% DV -
Element Amount Daily value Density
Alkohol etylowy
0 g - -
Popiół
4.5 g - -
Kofeina
0 mg - -
Cholesterol
0 mg 0% DV -
Teobromina
0 mg - -
Woda
2 g - -

Źródła