Broccoli, frozen, chopped, cooked, boiled, drained, without salt - Wartości odżywcze, kalorie (kcal)

100g

Kalorie według źrółda

Ogólne

Energia 28 kcal -
Białko 3.1 g 6.2% DV 443% D
Tłuszcz 0.12 g 0.2% DV
Węglowodany 5.35 g 1.9% DV
Cukry 1.47 g -
Błonnik 3 g 11% DV 765% D
Woda 90.72 g -
Popiół 0.71 g -
Sód 11 mg 0.5% DV
Cholesterol 0 mg 0% DV

Witaminy

Cholina 16.2 mg 2.9% DV 210% D
Kwas foliowy 56 ug - -
Witamina A 1011 iu - -
Witamina B1 (Tiamina) 0.06 mg 4.6% DV 327% D
Witamina B12 0 ug 0% DV 0% D
Witamina B2 (Ryboflawina) 0.08 mg 6.2% DV 445% D
Witamina B3 (Niacyna) 0.46 mg 2.9% DV 204% D
Witamina B5 (Kwas pantotenowy) 0.27 mg 5.5% DV 391% D
Witamina B6 0.13 mg 7.6% DV 546% D
Witamina C 40.1 mg 45% DV 3183% D
Witamina D 0 iu - -
Witamina K (filochinon) 88.1 ug 73% DV 5244% D
Karoten, alfa 19 ug - -
Karoten, beta 597 ug - -
Kryptoksantyna, beta 1 ug - -
Folate, food 56 ug - -
Kwas foliowy, ogółem 56 ug - -
Kwas foliowy 0 ug 0% DV 0% D
Retinol 0 ug - -
Witamina A, RAE 51 ug 5.7% DV 405% D
Witamina B12, dodana 0 ug - -
Witamina D (D2 + D3) 0 ug 0% DV 0% D
Witamina E 1.32 mg 8.8% DV 629% D
Witamina E, dodana 0 mg - -

Minerały

Wapń 33 mg 2.5% DV 181% D
Miedź 0.03 mg 3.8% DV 270% D
Żelazo 0.61 mg 3.4% DV 242% D
Magnez 13 mg 3.1% DV 221% D
Mangan 0.22 mg 9.7% DV 693% D
Fosfor 49 mg 3.9% DV 280% D
Potas 142 mg 3% DV 216% D
Selen 0.7 ug 1.3% DV 90.91% D
Sód 11 mg 0.5% DV 34.16% D
Cynk 0.28 mg 2.5% DV 182% D
Alanina 0.13 g -
Arginina 0.16 g -
Kwas asparaginowy 0.24 g -
Cysteina 0.02 g -
Kwas glutaminowy 0.42 g -
Glicyna 0.11 g -
Histydyna 0.06 g -
Izoletyda 0.12 g -
Leucyna 0.15 g -
Lizyna 0.16 g -
Metionina 0.04 g -
Fenyloalanina 0.09 g -
Prolina 0.13 g -
Seryna 0.11 g -
Treonina 0.1 g -
Tryptofan 0.03 g -
Tyrozyna 0.07 g -
Walina 0.14 g -
Alkohol etylowy 0 g -
Popiół 0.71 g -
Kofeina 0 mg -
Cholesterol 0 mg 0% DV
Teobromina 0 mg -
Woda 90.72 g -

Źródła