Beef, grass-fed, strip steaks, lean only, raw - Wartości odżywcze, kalorie (kcal)
100g
Kalorie według źrółda
Ogólne
Energia | 117 kcal | - | |
Białko | 23.07 g | 46% DV | 789% D |
Tłuszcz | 2.69 g | 3.4% DV | |
Węglowodany | 0 g | 0% DV | |
Woda | 73.42 g | - | |
Popiół | 1.69 g | - | |
Sód | 55 mg | 2.4% DV | |
Cholesterol | 55 mg | 18% DV |
Witaminy ❯
Cholina | 65.1 mg | 12% DV | 202% D |
Kwas foliowy | 13 ug | - | - |
Witamina A | 0 iu | - | - |
Witamina B1 (Tiamina) | 0.05 mg | 4.3% DV | 74.07% D |
Witamina B12 | 1.27 ug | 53% DV | 905% D |
Witamina B2 (Ryboflawina) | 0.12 mg | 9.5% DV | 163% D |
Witamina B3 (Niacyna) | 6.7 mg | 42% DV | 716% D |
Witamina B5 (Kwas pantotenowy) | 0.68 mg | 14% DV | 232% D |
Witamina B6 | 0.65 mg | 38% DV | 655% D |
Witamina C | 0 mg | 0% DV | 0% D |
Witamina K (filochinon) | 0.9 ug | 0.8% DV | 12.82% D |
Więcej... ❯
Karoten, alfa | 0 ug | - | - |
Karoten, beta | 0 ug | - | - |
Kryptoksantyna, beta | 0 ug | - | - |
Folate, food | 13 ug | - | - |
Kwas foliowy, ogółem | 13 ug | - | - |
Kwas foliowy | 0 ug | 0% DV | 0% D |
Retinol | 0 ug | - | - |
Witamina A, RAE | 0 ug | 0% DV | 0% D |
Witamina B12, dodana | 0 ug | - | - |
Witamina E | 0.22 mg | 1.5% DV | 25.07% D |
Witamina E, dodana | 0 mg | - | - |
Minerały ❯
Wapń | 9 mg | 0.7% DV | 11.83% D |
Miedź | 0.07 mg | 7.6% DV | 129% D |
Żelazo | 1.85 mg | 10% DV | 176% D |
Magnez | 23 mg | 5.5% DV | 93.61% D |
Mangan | 0.01 mg | 0.4% DV | 6.69% D |
Fosfor | 212 mg | 17% DV | 290% D |
Potas | 342 mg | 7.3% DV | 124% D |
Selen | 21.1 ug | 38% DV | 656% D |
Sód | 55 mg | 2.4% DV | 40.88% D |
Cynk | 3.61 mg | 33% DV | 561% D |
Aminokwasy ❯
Brak danych
Kwasy tłuszczowe ❯
Omega-3 ALA | 0.02 g | - | |
Nienasycone kwasy tłuszczowe 18:3 n-3 c,c,c (ALA) | 0.02 g | - | |
Omega-3 DHA | 0 g | - | |
Omega-3 EPA | 0 g | - | |
Omega-3 stearydonowy | 0 g | - | |
Omega-6 (n-6) | 0 g | - | |
Omega-6 linolowy | 0.08 g | - | |
Omega-6 linolowy | 0.04 g | - | |
Omega-9 eikosenowy | 0 g | - | |
Omega-9 erukowy | 0 g | - | |
Omega 9 oleinowy | 0.91 g | - | |
Omega 9 oleinowy (cis) | 0.82 g | - | |
Kwas arachidowy | 0 g | - | |
Kwas behenowy | 0 g | - | |
Kwas masłowy | 0 g | - | |
Kwas kaprynowy | 0 g | - | |
Kwas kapronowy | 0 g | - | |
Kwas kaprylowy | 0 g | - | |
Kwas laurynowy | 0 g | - | |
Kwas lignocerynowy | 0 g | - | |
Kwas margarynowy | 0.03 g | - | |
Kwas mirystynowy | 0.06 g | - | |
Kwas palmitynowy | 0.58 g | - | |
Kwas pentadekanowy | 0.01 g | - | |
Kwas stearynowy | 0.35 g | - |
Więcej... ❯
Jednonienasycone kwasy tłuszczowe 14:1 | 0.01 g | - | - |
Jednonienasycone kwasy tłuszczowe 15:1 | 0 g | - | - |
Nienasycone kwasy tłuszczowe jednonienasycone 16:1 | 0.07 g | - | - |
Jednonienasycone kwasy tłuszczowe 17:1 | 0 g | - | - |
Nienasycone kwasy tłuszczowe 18:2 CLAs | 0.02 g | - | - |
Nienasycone kwasy tłuszczowe 20:2 n-6 c,c | 0 g | - | - |
Nienasycone kwasy tłuszczowe 20:3 | 0 g | - | - |
Nienasycone kwasy tłuszczowe 20:4 | 0.01 g | - | - |
Nienasycone kwasy tłuszczowe 22:5 n-3 (DPA) | 0 g | - | - |
Trans-nienasycone kwasy tłuszczowe 18:1 t | 0.09 g | - | - |
Trans-nienasycone kwasy tłuszczowe 18:2 t (niezdefiniowane) | 0.02 g | - | - |
Węglowodany ❯
Total (complex+sugars) | 0 g | 0% DV |
Inne ❯
Alkohol etylowy | 0 g | - | |
Popiół | 1.69 g | - | |
Betaina | 7.6 mg | - | |
Kofeina | 0 mg | - | |
Cholesterol | 55 mg | 18% DV | |
Teobromina | 0 mg | - | |
Woda | 73.42 g | - |
Źródła
- Data type: 70
- USDA Food Data Central