Mung beans, mature seeds, sprouted, cooked, boiled, drained, without salt - Wartości odżywcze, kalorie (kcal)

100g

Kalorie według źrółda

Ogólne

Energia 21 kcal -
Białko 2.03 g 4.1% DV 387% D
Tłuszcz 0.09 g 0.1% DV
Węglowodany 4.19 g 1.5% DV
Cukry 2.84 g -
Błonnik 0.8 g 2.9% DV 272% D
Woda 93.39 g -
Popiół 0.3 g -
Sód 10 mg 0.4% DV
Cholesterol 0 mg 0% DV

Witaminy

Cholina 9.9 mg 1.8% DV 171% D
Kwas foliowy 29 ug - -
Witamina A 13 iu - -
Witamina B1 (Tiamina) 0.05 mg 4.2% DV 397% D
Witamina B12 0 ug 0% DV 0% D
Witamina B2 (Ryboflawina) 0.1 mg 7.8% DV 747% D
Witamina B3 (Niacyna) 0.82 mg 5.1% DV 486% D
Witamina B5 (Kwas pantotenowy) 0.24 mg 4.9% DV 463% D
Witamina B6 0.05 mg 3.2% DV 303% D
Witamina C 11.4 mg 13% DV 1206% D
Witamina D 0 iu - -
Witamina K (filochinon) 22.7 ug 19% DV 1802% D
Karoten, alfa 4 ug - -
Karoten, beta 4 ug - -
Kryptoksantyna, beta 4 ug - -
Folate, food 29 ug - -
Kwas foliowy, ogółem 29 ug - -
Kwas foliowy 0 ug 0% DV 0% D
Retinol 0 ug - -
Witamina A, RAE 1 ug 0.1% DV 10.58% D
Witamina B12, dodana 0 ug - -
Witamina D (D2 + D3) 0 ug 0% DV 0% D
Witamina E 0.07 mg 0.5% DV 44.44% D
Witamina E, dodana 0 mg - -

Minerały

Wapń 12 mg 0.9% DV 87.91% D
Miedź 0.12 mg 14% DV 1291% D
Żelazo 0.65 mg 3.6% DV 344% D
Magnez 14 mg 3.3% DV 317% D
Mangan 0.14 mg 6.1% DV 580% D
Fosfor 28 mg 2.2% DV 213% D
Potas 101 mg 2.1% DV 205% D
Selen 0.6 ug 1.1% DV 104% D
Sód 10 mg 0.4% DV 41.41% D
Cynk 0.47 mg 4.3% DV 407% D
Alanina 0.07 g -
Arginina 0.15 g -
Kwas asparaginowy 0.36 g -
Cysteina 0.01 g -
Kwas glutaminowy 0.12 g -
Glicyna 0.05 g -
Histydyna 0.05 g -
Izoletyda 0.1 g -
Leucyna 0.13 g -
Lizyna 0.12 g -
Metionina 0.03 g -
Fenyloalanina 0.09 g -
Seryna 0.02 g -
Treonina 0.06 g -
Tryptofan 0.03 g -
Tyrozyna 0.04 g -
Walina 0.1 g -

Źródła