Beef, grass-fed, ground, raw - Wartości odżywcze, kalorie (kcal)
100g
Kalorie według źrółda
Ogólne
Energia | 198 kcal | - | |
Białko | 19.42 g | 39% DV | 392% D |
Tłuszcz | 12.73 g | 16% DV | |
Węglowodany | 0 g | 0% DV | |
Woda | 67.13 g | - | |
Popiół | 1.71 g | - | |
Sód | 68 mg | 3% DV | |
Cholesterol | 62 mg | 21% DV |
Witaminy ❯
Cholina | 67.4 mg | 12% DV | 124% D |
Kwas foliowy | 6 ug | - | - |
Witamina A | 0 iu | - | - |
Witamina B1 (Tiamina) | 0.05 mg | 4.1% DV | 41.25% D |
Witamina B12 | 1.97 ug | 82% DV | 829% D |
Witamina B2 (Ryboflawina) | 0.15 mg | 12% DV | 120% D |
Witamina B3 (Niacyna) | 4.82 mg | 30% DV | 304% D |
Witamina B5 (Kwas pantotenowy) | 0.58 mg | 12% DV | 116% D |
Witamina B6 | 0.36 mg | 21% DV | 211% D |
Witamina C | 0 mg | 0% DV | 0% D |
Witamina K (filochinon) | 1.1 ug | 0.9% DV | 9.26% D |
Więcej... ❯
Karoten, alfa | 0 ug | - | - |
Karoten, beta | 0 ug | - | - |
Kryptoksantyna, beta | 0 ug | - | - |
Folate, food | 6 ug | - | - |
Kwas foliowy, ogółem | 6 ug | - | - |
Kwas foliowy | 0 ug | 0% DV | 0% D |
Retinol | 0 ug | - | - |
Witamina A, RAE | 0 ug | 0% DV | 0% D |
Witamina B12, dodana | 0 ug | - | - |
Witamina E | 0.35 mg | 2.3% DV | 23.57% D |
Witamina E, dodana | 0 mg | - | - |
Minerały ❯
Wapń | 12 mg | 0.9% DV | 9.32% D |
Miedź | 0.06 mg | 7% DV | 70.71% D |
Żelazo | 1.99 mg | 11% DV | 112% D |
Magnez | 19 mg | 4.5% DV | 45.7% D |
Mangan | 0.01 mg | 0.4% DV | 4.39% D |
Fosfor | 175 mg | 14% DV | 141% D |
Potas | 289 mg | 6.1% DV | 62.11% D |
Selen | 14.2 ug | 26% DV | 261% D |
Sód | 68 mg | 3% DV | 29.86% D |
Cynk | 4.55 mg | 41% DV | 418% D |
Aminokwasy ❯
Brak danych
Kwasy tłuszczowe ❯
Omega-3 ALA | 0.07 g | - | |
Nienasycone kwasy tłuszczowe 18:3 n-3 c,c,c (ALA) | 0.07 g | - | |
Omega-3 DHA | 0 g | - | |
Omega-3 EPA | 0 g | - | |
Omega-3 stearydonowy | 0 g | - | |
Omega-6 (n-6) | 0 g | - | |
Omega-6 linolowy | 0.43 g | - | |
Omega-6 linolowy | 0.18 g | - | |
Omega-9 eikosenowy | 0.02 g | - | |
Omega-9 erukowy | 0 g | - | |
Omega 9 oleinowy | 4.36 g | - | |
Omega 9 oleinowy (cis) | 3.75 g | - | |
Kwas arachidowy | 0.02 g | - | |
Kwas behenowy | 0 g | - | |
Kwas masłowy | 0 g | - | |
Kwas kaprynowy | 0.01 g | - | |
Kwas kapronowy | 0 g | - | |
Kwas kaprylowy | 0 g | - | |
Kwas laurynowy | 0.01 g | - | |
Kwas lignocerynowy | 0 g | - | |
Kwas margarynowy | 0.15 g | - | |
Kwas mirystynowy | 0.35 g | - | |
Kwas palmitynowy | 2.75 g | - | |
Kwas pentadekanowy | 0.08 g | - | |
Kwas stearynowy | 1.98 g | - |
Więcej... ❯
Jednonienasycone kwasy tłuszczowe 14:1 | 0.07 g | - | - |
Jednonienasycone kwasy tłuszczowe 15:1 | 0 g | - | - |
Nienasycone kwasy tłuszczowe jednonienasycone 16:1 | 0.35 g | - | - |
Jednonienasycone kwasy tłuszczowe 17:1 | 0 g | - | - |
Nienasycone kwasy tłuszczowe 18:2 CLAs | 0.11 g | - | - |
Nienasycone kwasy tłuszczowe 20:2 n-6 c,c | 0 g | - | - |
Nienasycone kwasy tłuszczowe 20:3 | 0 g | - | - |
Nienasycone kwasy tłuszczowe 20:4 | 0.01 g | - | - |
Nienasycone kwasy tłuszczowe 22:5 n-3 (DPA) | 0.02 g | - | - |
Trans-nienasycone kwasy tłuszczowe 18:1 t | 0.62 g | - | - |
Trans-nienasycone kwasy tłuszczowe 18:2 t (niezdefiniowane) | 0.14 g | - | - |
Węglowodany ❯
Total (complex+sugars) | 0 g | 0% DV |
Inne ❯
Alkohol etylowy | 0 g | - | |
Popiół | 1.71 g | - | |
Betaina | 8 mg | - | |
Kofeina | 0 mg | - | |
Cholesterol | 62 mg | 21% DV | |
Teobromina | 0 mg | - | |
Woda | 67.13 g | - |
Źródła
- Data type: 70
- USDA Food Data Central