Strucla z jabłkiem - Wartości odżywcze, kalorie (kcal)

100g

Kalorie według źrółda

Ogólne

Energia 274 kcal -
Białko 3.3 g 6.6% DV 48.18% D
Tłuszcz 11.2 g 14% DV
Węglowodany 41.1 g 15% DV
Cukry 25.75 g -
Błonnik 2.2 g 7.9% DV 57.35% D
Woda 43.5 g -
Popiół 0.8 g -
Sód 135 mg 5.9% DV
Cholesterol 6 mg 2% DV

Witaminy

Cholina 17.4 mg 3.2% DV 23.09% D
Kwas foliowy 44 ug - -
Witamina A 30 iu - -
Witamina B1 (Tiamina) 0.04 mg 3.3% DV 24.33% D
Witamina B12 0.22 ug 9.2% DV 66.91% D
Witamina B2 (Ryboflawina) 0.03 mg 1.9% DV 14.04% D
Witamina B3 (Niacyna) 0.33 mg 2.1% DV 15.05% D
Witamina B5 (Kwas pantotenowy) 0.27 mg 5.4% DV 39.42% D
Witamina B6 0.05 mg 2.7% DV 19.75% D
Witamina C 1.7 mg 1.9% DV 13.79% D
Witamina D 0 iu - -
Witamina K (filochinon) 2.9 ug 2.4% DV 17.64% D
Karoten, alfa 1 ug - -
Karoten, beta 5 ug - -
Kryptoksantyna, beta 3 ug - -
Folate, food 6 ug - -
Kwas foliowy, ogółem 28 ug - -
Kwas foliowy 22 ug 5.5% DV 40.15% D
Retinol 6 ug - -
Witamina A, RAE 6 ug 0.7% DV 4.87% D
Witamina B12, dodana 0 ug - -
Witamina D (D2 + D3) 0 ug 0% DV 0% D
Witamina E 1.42 mg 9.5% DV 69.1% D
Witamina E, dodana 0 mg - -

Minerały

Wapń 15 mg 1.2% DV 8.42% D
Miedź 0.03 mg 3.3% DV 24.33% D
Żelazo 0.42 mg 2.3% DV 17.03% D
Magnez 9 mg 2.1% DV 15.64% D
Mangan 0.19 mg 8.3% DV 60.3% D
Fosfor 33 mg 2.6% DV 19.27% D
Potas 149 mg 3.2% DV 23.14% D
Selen 6.1 ug 11% DV 80.96% D
Sód 135 mg 5.9% DV 42.84% D
Cynk 0.19 mg 1.7% DV 12.61% D
Alanina 0.12 g -
Arginina 0.14 g -
Kwas asparaginowy 0.21 g -
Cysteina 0.06 g -
Kwas glutaminowy 0.85 g -
Glicyna 0.1 g -
Histydyna 0.08 g -
Izoletyda 0.15 g -
Leucyna 0.26 g -
Lizyna 0.15 g -
Metionina 0.07 g -
Fenyloalanina 0.15 g -
Prolina 0.31 g -
Seryna 0.18 g -
Treonina 0.12 g -
Tryptofan 0.04 g -
Tyrozyna 0.12 g -
Walina 0.16 g -

Źródła