Ryba, karp, surowy - Wartości odżywcze, kalorie (kcal)
100g
Kalorie według źrółda
Ogólne
Energia | 127 kcal | - | |
Białko | 17.83 g | 36% DV | 562% D |
Tłuszcz | 5.6 g | 7.2% DV | |
Węglowodany | 0 g | 0% DV | |
Woda | 76.31 g | - | |
Popiół | 1.46 g | - | |
Sód | 49 mg | 2.1% DV | |
Cholesterol | 66 mg | 22% DV |
Witaminy ❯
Cholina | 65 mg | 12% DV | 186% D |
Kwas foliowy | 15 ug | - | - |
Witamina A | 30 iu | - | - |
Witamina B1 (Tiamina) | 0.12 mg | 9.6% DV | 151% D |
Witamina B12 | 1.53 ug | 64% DV | 1004% D |
Witamina B2 (Ryboflawina) | 0.06 mg | 4.2% DV | 66.63% D |
Witamina B3 (Niacyna) | 1.64 mg | 10% DV | 161% D |
Witamina B5 (Kwas pantotenowy) | 0.75 mg | 15% DV | 236% D |
Witamina B6 | 0.19 mg | 11% DV | 176% D |
Witamina C | 1.6 mg | 1.8% DV | 28% D |
Witamina D | 988 iu | - | - |
Witamina K (filochinon) | 0.1 ug | 0.1% DV | 1.31% D |
Więcej... ❯
Karoten, alfa | 0 ug | - | - |
Karoten, beta | 0 ug | - | - |
Kryptoksantyna, beta | 0 ug | - | - |
Folate, food | 15 ug | - | - |
Kwas foliowy, ogółem | 15 ug | - | - |
Kwas foliowy | 0 ug | 0% DV | 0% D |
Retinol | 9 ug | - | - |
Witamina A, RAE | 9 ug | 1% DV | 15.75% D |
Witamina B12, dodana | 0 ug | - | - |
Witamina D (D2 + D3) | 24.7 ug | 124% DV | 1945% D |
Witamina D3 (cholekalcyferol) | 24.7 ug | - | - |
Witamina E | 0.63 mg | 4.2% DV | 66.14% D |
Witamina E, dodana | 0 mg | - | - |
Minerały ❯
Wapń | 41 mg | 3.2% DV | 49.67% D |
Miedź | 0.06 mg | 6.3% DV | 99.74% D |
Żelazo | 1.24 mg | 6.9% DV | 108% D |
Magnez | 29 mg | 6.9% DV | 109% D |
Mangan | 0.04 mg | 1.8% DV | 28.76% D |
Fosfor | 415 mg | 33% DV | 523% D |
Potas | 333 mg | 7.1% DV | 112% D |
Selen | 12.6 ug | 23% DV | 361% D |
Sód | 49 mg | 2.1% DV | 33.55% D |
Cynk | 1.48 mg | 13% DV | 212% D |
Aminokwasy ❯
Alanina | 1.08 g | - | |
Arginina | 1.07 g | - | |
Kwas asparaginowy | 1.83 g | - | |
Cysteina | 0.19 g | - | |
Kwas glutaminowy | 2.66 g | - | |
Glicyna | 0.86 g | - | |
Histydyna | 0.53 g | - | |
Izoletyda | 0.82 g | - | |
Leucyna | 1.45 g | - | |
Lizyna | 1.64 g | - | |
Metionina | 0.53 g | - | |
Fenyloalanina | 0.7 g | - | |
Prolina | 0.63 g | - | |
Seryna | 0.73 g | - | |
Treonina | 0.78 g | - | |
Tryptofan | 0.2 g | - | |
Tyrozyna | 0.6 g | - | |
Walina | 0.92 g | - |
Kwasy tłuszczowe ❯
Omega-3 ALA | 0.27 g | - | |
Omega-3 DHA | 0.11 g | - | |
Omega-3 EPA | 0.24 g | - | |
Omega-3 stearydonowy | 0.06 g | - | |
Omega-6 linolowy | 0.52 g | - | |
Omega-9 eikosenowy | 0.07 g | - | |
Omega-9 erukowy | 0.4 g | - | |
Omega 9 oleinowy | 1.15 g | - | |
Kwas masłowy | 0 g | - | |
Kwas kaprynowy | 0 g | - | |
Kwas kapronowy | 0 g | - | |
Kwas kaprylowy | 0 g | - | |
Kwas laurynowy | 0 g | - | |
Kwas mirystynowy | 0.11 g | - | |
Kwas palmitynowy | 0.66 g | - | |
Kwas stearynowy | 0.19 g | - |
Więcej... ❯
Nienasycone kwasy tłuszczowe jednonienasycone 16:1 | 0.66 g | - | - |
Nienasycone kwasy tłuszczowe 20:4 | 0.15 g | - | - |
Nienasycone kwasy tłuszczowe 22:5 n-3 (DPA) | 0.08 g | - | - |
Węglowodany ❯
Total (complex+sugars) | 0 g | 0% DV |
Inne ❯
Alkohol etylowy | 0 g | - | |
Popiół | 1.46 g | - | |
Kofeina | 0 mg | - | |
Cholesterol | 66 mg | 22% DV | |
Teobromina | 0 mg | - | |
Woda | 76.31 g | - |
Źródła
- Data type: 70
- USDA Food Data Central