PIZZA HUT 12" Super Supreme Pizza, Hand-Tossed Crust - Wartości odżywcze, kalorie (kcal)
100g
Kalorie według źrółda
Ogólne
Energia | 243 kcal | - | |
Białko | 10.9 g | 22% DV | 179% D |
Tłuszcz | 10.72 g | 14% DV | |
Węglowodany | 25.62 g | 9.3% DV | |
Skrobia | 16.53 g | - | |
Cukry | 3.71 g | - | |
Błonnik | 2 g | 7.1% DV | 58.79% D |
Woda | 50.2 g | - | |
Popiół | 2.56 g | - | |
Sód | 689 mg | 30% DV | |
Cholesterol | 20 mg | 6.7% DV |
Witaminy ❯
Witamina A | 137 iu | - | - |
Witamina B1 (Tiamina) | 0.27 mg | 22% DV | 182% D |
Witamina B12 | 0.62 ug | 26% DV | 213% D |
Witamina B2 (Ryboflawina) | 0.24 mg | 19% DV | 153% D |
Witamina B3 (Niacyna) | 3.58 mg | 22% DV | 184% D |
Witamina B5 (Kwas pantotenowy) | 0.44 mg | 8.8% DV | 72.59% D |
Witamina B6 | 0.15 mg | 8.6% DV | 70.69% D |
Witamina C | 0 mg | 0% DV | 0% D |
Witamina K (filochinon) | 7.3 ug | 6.1% DV | 50.07% D |
Więcej... ❯
Retinol | 35 ug | - | - |
Tokoferol beta | 0.03 mg | - | - |
Tokoferol delta | 0.28 mg | - | - |
Tokoferol gamma | 0.88 mg | - | - |
Tokotrienol alfa | 0.04 mg | - | - |
Tokotrienol beta | 0 mg | - | - |
Tokotrienol delta | 0 mg | - | - |
Tokotrienol gamma | 0 mg | - | - |
Witamina A, RAE | 36 ug | 4% DV | 32.92% D |
Witamina E | 0.77 mg | 5.1% DV | 42.25% D |
Witamina K (Dihydrofilochinon) | 0 ug | - | - |
Minerały ❯
Wapń | 129 mg | 9.9% DV | 81.67% D |
Miedź | 0.13 mg | 14% DV | 116% D |
Żelazo | 2 mg | 11% DV | 91.45% D |
Magnez | 23 mg | 5.5% DV | 45.07% D |
Mangan | 0.32 mg | 14% DV | 116% D |
Fosfor | 200 mg | 16% DV | 132% D |
Potas | 233 mg | 5% DV | 40.8% D |
Selen | 19.5 ug | 35% DV | 292% D |
Sód | 689 mg | 30% DV | 247% D |
Cynk | 1.45 mg | 13% DV | 108% D |
Aminokwasy ❯
Alanina | 0.48 g | - | |
Arginina | 0.53 g | - | |
Kwas asparaginowy | 0.83 g | - | |
Cysteina | 0.15 g | - | |
Kwas glutaminowy | 2.85 g | - | |
Glicyna | 0.44 g | - | |
Histydyna | 0.32 g | - | |
Izoletyda | 0.49 g | - | |
Leucyna | 0.93 g | - | |
Lizyna | 0.71 g | - | |
Metionina | 0.21 g | - | |
Fenyloalanina | 0.55 g | - | |
Prolina | 1.01 g | - | |
Seryna | 0.59 g | - | |
Treonina | 0.38 g | - | |
Tryptofan | 0.11 g | - | |
Tyrozyna | 0.43 g | - | |
Walina | 0.6 g | - |
Kwasy tłuszczowe ❯
Omega-3 ALA | 0.15 g | - | |
Nienasycone kwasy tłuszczowe 18:3 n-3 c,c,c (ALA) | 0.15 g | - | |
Omega-6 (n-6) | 0 g | - | |
Omega-6 linolowy | 1.53 g | - | |
Omega-9 eikosenowy | 0.05 g | - | |
Omega 9 oleinowy | 3.67 g | - | |
Kwas arachidowy | 0.02 g | - | |
Kwas behenowy | 0 g | - | |
Kwas kaprynowy | 0.11 g | - | |
Kwas kaprylowy | 0.05 g | - | |
Kwas laurynowy | 0.12 g | - | |
Kwas margarynowy | 0.05 g | - | |
Kwas mirystynowy | 0.49 g | - | |
Kwas palmitynowy | 2.48 g | - | |
Kwas pentadekanowy | 0.05 g | - | |
Kwas stearynowy | 1.18 g | - |
Więcej... ❯
Jednonienasycone kwasy tłuszczowe 14:1 | 0.04 g | - | - |
Jednonienasycone kwasy tłuszczowe 15:1 | 0 g | - | - |
Nienasycone kwasy tłuszczowe jednonienasycone 16:1 | 0.2 g | - | - |
Jednonienasycone kwasy tłuszczowe 17:1 | 0 g | - | - |
Nienasycone kwasy tłuszczowe 20:2 n-6 c,c | 0.03 g | - | - |
Nienasycone kwasy tłuszczowe 20:3 | 0 g | - | - |
Nienasycone kwasy tłuszczowe 20:4 | 0.03 g | - | - |
Węglowodany ❯
Total (complex+sugars) | 25.62 g | 9.3% DV | |
Fruktoza | 0.9 g | - | |
Galaktoza | 0.07 g | - | |
Glukoza | 0.74 g | - | |
Laktoza | 0.28 g | - | |
Maltoza | 1.73 g | - | |
Skrobia | 16.53 g | - | |
Sacharoza | 0 g | - |
Inne ❯
Popiół | 2.56 g | - | |
Cholesterol | 20 mg | 6.7% DV | |
Woda | 50.2 g | - |
Źródła
- Data type: 70
- USDA Food Data Central