Peas, edible-podded, frozen, cooked, boiled, drained, without salt - Wartości odżywcze, kalorie (kcal)

100g

Kalorie według źrółda

Ogólne

Energia 52 kcal -
Białko 3.5 g 7% DV 269% D
Tłuszcz 0.38 g 0.5% DV
Węglowodany 9.02 g 3.3% DV
Cukry 4.82 g -
Błonnik 3.1 g 11% DV 426% D
Woda 86.6 g -
Popiół 0.5 g -
Sód 5 mg 0.2% DV
Cholesterol 0 mg 0% DV

Witaminy

Cholina 21 mg 3.8% DV 147% D
Kwas foliowy 35 ug - -
Witamina A 1311 iu - -
Witamina B1 (Tiamina) 0.06 mg 5.3% DV 205% D
Witamina B12 0 ug 0% DV 0% D
Witamina B2 (Ryboflawina) 0.12 mg 9.2% DV 352% D
Witamina B3 (Niacyna) 0.56 mg 3.5% DV 135% D
Witamina B5 (Kwas pantotenowy) 0.86 mg 17% DV 659% D
Witamina B6 0.17 mg 10% DV 394% D
Witamina C 22 mg 24% DV 940% D
Witamina D 0 iu - -
Witamina K (filochinon) 30.2 ug 25% DV 968% D
Karoten, alfa 53 ug - -
Karoten, beta 760 ug - -
Kryptoksantyna, beta 0 ug - -
Folate, food 35 ug - -
Kwas foliowy, ogółem 35 ug - -
Kwas foliowy 0 ug 0% DV 0% D
Retinol 0 ug - -
Witamina A, RAE 66 ug 7.3% DV 282% D
Witamina B12, dodana 0 ug - -
Witamina D (D2 + D3) 0 ug 0% DV 0% D
Witamina E 0.47 mg 3.1% DV 121% D
Witamina E, dodana 0 mg - -

Minerały

Wapń 59 mg 4.5% DV 175% D
Miedź 0.09 mg 10% DV 385% D
Żelazo 2.4 mg 13% DV 513% D
Magnez 28 mg 6.7% DV 256% D
Mangan 0.28 mg 12% DV 468% D
Fosfor 58 mg 4.6% DV 178% D
Potas 217 mg 4.6% DV 178% D
Selen 0.8 ug 1.5% DV 55.94% D
Sód 5 mg 0.2% DV 8.36% D
Cynk 0.49 mg 4.5% DV 171% D
Alanina 0.07 g -
Arginina 0.17 g -
Kwas asparaginowy 0.29 g -
Cysteina 0.04 g -
Kwas glutaminowy 0.56 g -
Glicyna 0.09 g -
Histydyna 0.02 g -
Izoletyda 0.2 g -
Leucyna 0.29 g -
Lizyna 0.25 g -
Metionina 0.01 g -
Fenyloalanina 0.11 g -
Prolina 0.08 g -
Seryna 0.16 g -
Treonina 0.12 g -
Tryptofan 0.03 g -
Tyrozyna 0.12 g -
Walina 0.34 g -

Źródła