Pastrami z indyka - Wartości odżywcze, kalorie (kcal)
100g
Kalorie według źrółda
Ogólne
Energia | 139 kcal | - | |
Białko | 16.3 g | 33% DV | 469% D |
Tłuszcz | 6.21 g | 8% DV | |
Węglowodany | 3.34 g | 1.2% DV | |
Cukry | 3.34 g | - | |
Błonnik | 0.1 g | 0.4% DV | 5.14% D |
Woda | 71.73 g | - | |
Popiół | 3.98 g | - | |
Sód | 1123 mg | 49% DV | |
Cholesterol | 68 mg | 23% DV |
Witaminy ❯
Cholina | 66.7 mg | 12% DV | 174% D |
Kwas foliowy | 5 ug | - | - |
Witamina A | 12 iu | - | - |
Witamina B1 (Tiamina) | 0.06 mg | 4.6% DV | 65.95% D |
Witamina B12 | 0.24 ug | 10% DV | 144% D |
Witamina B2 (Ryboflawina) | 0.25 mg | 19% DV | 277% D |
Witamina B3 (Niacyna) | 3.53 mg | 22% DV | 317% D |
Witamina B5 (Kwas pantotenowy) | 0.58 mg | 12% DV | 167% D |
Witamina B6 | 0.27 mg | 16% DV | 229% D |
Witamina C | 8.1 mg | 9% DV | 129% D |
Witamina D | 10 iu | - | - |
Witamina K (filochinon) | 0 ug | 0% DV | 0% D |
Więcej... ❯
Karoten, alfa | 0 ug | - | - |
Karoten, beta | 7 ug | - | - |
Kryptoksantyna, beta | 0 ug | - | - |
Folate, food | 5 ug | - | - |
Kwas foliowy, ogółem | 5 ug | - | - |
Kwas foliowy | 0 ug | 0% DV | 0% D |
Retinol | 4 ug | - | - |
Witamina A, RAE | 4 ug | 0.4% DV | 6.39% D |
Witamina B12, dodana | 0 ug | - | - |
Witamina D (D2 + D3) | 0.2 ug | 1% DV | 14.39% D |
Witamina D3 (cholekalcyferol) | 0.2 ug | - | - |
Witamina E | 0.22 mg | 1.5% DV | 21.1% D |
Witamina E, dodana | 0 mg | - | - |
Minerały ❯
Wapń | 11 mg | 0.8% DV | 12.17% D |
Miedź | 0.05 mg | 5.6% DV | 79.94% D |
Żelazo | 4.2 mg | 23% DV | 336% D |
Magnez | 14 mg | 3.3% DV | 47.96% D |
Mangan | 0.01 mg | 0.6% DV | 8.13% D |
Fosfor | 200 mg | 16% DV | 230% D |
Potas | 345 mg | 7.3% DV | 106% D |
Selen | 16.1 ug | 29% DV | 421% D |
Sód | 1123 mg | 49% DV | 703% D |
Cynk | 2.16 mg | 20% DV | 283% D |
Aminokwasy ❯
Alanina | 1.17 g | - | |
Arginina | 1.29 g | - | |
Kwas asparaginowy | 1.76 g | - | |
Cysteina | 0.21 g | - | |
Kwas glutaminowy | 2.92 g | - | |
Glicyna | 1.1 g | - | |
Histydyna | 0.55 g | - | |
Izoletyda | 0.92 g | - | |
Leucyna | 1.42 g | - | |
Lizyna | 1.66 g | - | |
Metionina | 0.51 g | - | |
Fenyloalanina | 0.72 g | - | |
Prolina | 0.85 g | - | |
Seryna | 0.81 g | - | |
Treonina | 0.8 g | - | |
Tryptofan | 0.2 g | - | |
Tyrozyna | 0.69 g | - | |
Walina | 0.95 g | - |
Kwasy tłuszczowe ❯
Omega-3 ALA | 0.07 g | - | |
Omega-3 DHA | 0.02 g | - | |
Omega-3 EPA | 0 g | - | |
Omega-3 stearydonowy | 0 g | - | |
Omega-6 linolowy | 1.32 g | - | |
Omega-9 eikosenowy | 0.01 g | - | |
Omega-9 erukowy | 0.01 g | - | |
Omega 9 oleinowy | 1.66 g | - | |
Kwas masłowy | 0 g | - | |
Kwas kaprynowy | 0 g | - | |
Kwas kapronowy | 0 g | - | |
Kwas kaprylowy | 0 g | - | |
Kwas laurynowy | 0.01 g | - | |
Kwas mirystynowy | 0.04 g | - | |
Kwas palmitynowy | 1.11 g | - | |
Kwas stearynowy | 0.45 g | - |
Więcej... ❯
Nienasycone kwasy tłuszczowe jednonienasycone 16:1 | 0.34 g | - | - |
Nienasycone kwasy tłuszczowe 20:4 | 0.12 g | - | - |
Nienasycone kwasy tłuszczowe 22:5 n-3 (DPA) | 0.02 g | - | - |
Węglowodany ❯
Total (complex+sugars) | 3.34 g | 1.2% DV |
Inne ❯
Alkohol etylowy | 0 g | - | |
Popiół | 3.98 g | - | |
Betaina | 5.9 mg | - | |
Kofeina | 0 mg | - | |
Cholesterol | 68 mg | 23% DV | |
Teobromina | 0 mg | - | |
Woda | 71.73 g | - |
Źródła
- Data type: 70
- USDA Food Data Central