Onions, spring or scallions (includes tops and bulb), raw - Wartości odżywcze, kalorie (kcal)

100g

Kalorie według źrółda

Ogólne

Energia 32 kcal -
Białko 1.83 g 3.7% DV 229% D
Tłuszcz 0.19 g 0.2% DV
Węglowodany 7.34 g 2.7% DV
Cukry 2.33 g -
Błonnik 2.6 g 9.3% DV 580% D
Woda 89.83 g -
Popiół 0.81 g -
Sód 16 mg 0.7% DV
Cholesterol 0 mg 0% DV

Witaminy

Cholina 5.7 mg 1% DV 64.77% D
Kwas foliowy 64 ug - -
Witamina A 997 iu - -
Witamina B1 (Tiamina) 0.06 mg 4.6% DV 286% D
Witamina B12 0 ug 0% DV 0% D
Witamina B2 (Ryboflawina) 0.08 mg 6.2% DV 385% D
Witamina B3 (Niacyna) 0.53 mg 3.3% DV 205% D
Witamina B5 (Kwas pantotenowy) 0.08 mg 1.5% DV 93.75% D
Witamina B6 0.06 mg 3.6% DV 224% D
Witamina C 18.8 mg 21% DV 1306% D
Witamina D 0 iu - -
Witamina K (filochinon) 207 ug 173% DV 10781% D
Karoten, alfa 0 ug - -
Karoten, beta 598 ug - -
Kryptoksantyna, beta 0 ug - -
Folate, food 64 ug - -
Kwas foliowy, ogółem 64 ug - -
Kwas foliowy 0 ug 0% DV 0% D
Retinol 0 ug - -
Witamina A, RAE 50 ug 5.6% DV 347% D
Witamina B12, dodana 0 ug - -
Witamina D (D2 + D3) 0 ug 0% DV 0% D
Witamina E 0.55 mg 3.7% DV 229% D
Witamina E, dodana 0 mg - -

Minerały

Wapń 72 mg 5.5% DV 346% D
Miedź 0.08 mg 9.2% DV 576% D
Żelazo 1.48 mg 8.2% DV 514% D
Magnez 20 mg 4.8% DV 298% D
Mangan 0.16 mg 7% DV 435% D
Fosfor 37 mg 3% DV 185% D
Potas 276 mg 5.9% DV 367% D
Selen 0.6 ug 1.1% DV 68.18% D
Sód 16 mg 0.7% DV 43.48% D
Cynk 0.39 mg 3.5% DV 222% D
Alanina 0.08 g -
Arginina 0.13 g -
Kwas asparaginowy 0.17 g -
Kwas glutaminowy 0.38 g -
Glicyna 0.09 g -
Histydyna 0.03 g -
Izoletyda 0.08 g -
Leucyna 0.11 g -
Lizyna 0.09 g -
Metionina 0.02 g -
Fenyloalanina 0.06 g -
Prolina 0.12 g -
Seryna 0.08 g -
Treonina 0.07 g -
Tryptofan 0.02 g -
Tyrozyna 0.05 g -
Walina 0.08 g -
Alkohol etylowy 0 g -
Popiół 0.81 g -
Kofeina 0 mg -
Cholesterol 0 mg 0% DV
Teobromina 0 mg -
Woda 89.83 g -

Źródła