Mollusks, abalone, mixed species, raw - Wartości odżywcze, kalorie (kcal)
100g
Kalorie według źrółda
Ogólne
Energia | 105 kcal | - | |
Białko | 17.1 g | 34% DV | 651% D |
Tłuszcz | 0.76 g | 1% DV | |
Węglowodany | 6.01 g | 2.2% DV | |
Woda | 74.56 g | - | |
Popiół | 1.57 g | - | |
Sód | 301 mg | 13% DV | |
Cholesterol | 85 mg | 28% DV |
Witaminy ❯
Cholina | 65 mg | 12% DV | 225% D |
Kwas foliowy | 5 ug | - | - |
Witamina A | 7 iu | - | - |
Witamina B1 (Tiamina) | 0.19 mg | 16% DV | 302% D |
Witamina B12 | 0.73 ug | 30% DV | 579% D |
Witamina B2 (Ryboflawina) | 0.1 mg | 7.7% DV | 147% D |
Witamina B3 (Niacyna) | 1.5 mg | 9.4% DV | 179% D |
Witamina B5 (Kwas pantotenowy) | 3 mg | 60% DV | 1143% D |
Witamina B6 | 0.15 mg | 8.8% DV | 168% D |
Witamina C | 2 mg | 2.2% DV | 42.33% D |
Witamina D | 0 iu | - | - |
Witamina K (filochinon) | 23 ug | 19% DV | 365% D |
Więcej... ❯
Karoten, alfa | 0 ug | - | - |
Karoten, beta | 0 ug | - | - |
Kryptoksantyna, beta | 0 ug | - | - |
Folate, food | 5 ug | - | - |
Kwas foliowy, ogółem | 5 ug | - | - |
Kwas foliowy | 0 ug | 0% DV | 0% D |
Retinol | 2 ug | - | - |
Witamina A, RAE | 2 ug | 0.2% DV | 4.23% D |
Witamina B12, dodana | 0 ug | - | - |
Witamina D (D2 + D3) | 0 ug | 0% DV | 0% D |
Witamina D3 (cholekalcyferol) | 0 ug | - | - |
Witamina E | 4 mg | 27% DV | 508% D |
Witamina E, dodana | 0 mg | - | - |
Minerały ❯
Wapń | 31 mg | 2.4% DV | 45.42% D |
Miedź | 0.2 mg | 22% DV | 415% D |
Żelazo | 3.19 mg | 18% DV | 338% D |
Magnez | 48 mg | 11% DV | 218% D |
Mangan | 0.04 mg | 1.7% DV | 33.13% D |
Fosfor | 190 mg | 15% DV | 290% D |
Potas | 250 mg | 5.3% DV | 101% D |
Selen | 44.8 ug | 81% DV | 1552% D |
Sód | 301 mg | 13% DV | 249% D |
Cynk | 0.82 mg | 7.5% DV | 142% D |
Aminokwasy ❯
Alanina | 1.03 g | - | |
Arginina | 1.25 g | - | |
Kwas asparaginowy | 1.65 g | - | |
Cysteina | 0.22 g | - | |
Kwas glutaminowy | 2.33 g | - | |
Glicyna | 1.07 g | - | |
Histydyna | 0.33 g | - | |
Izoletyda | 0.74 g | - | |
Leucyna | 1.2 g | - | |
Lizyna | 1.28 g | - | |
Metionina | 0.39 g | - | |
Fenyloalanina | 0.61 g | - | |
Prolina | 0.7 g | - | |
Seryna | 0.77 g | - | |
Treonina | 0.74 g | - | |
Tryptofan | 0.19 g | - | |
Tyrozyna | 0.55 g | - | |
Walina | 0.75 g | - |
Kwasy tłuszczowe ❯
Omega-3 ALA | 0 g | - | |
Omega-3 DHA | 0 g | - | |
Omega-3 EPA | 0.05 g | - | |
Omega-3 stearydonowy | 0.01 g | - | |
Omega-6 linolowy | 0.01 g | - | |
Omega-9 eikosenowy | 0 g | - | |
Omega-9 erukowy | 0 g | - | |
Omega 9 oleinowy | 0.09 g | - | |
Kwas masłowy | 0 g | - | |
Kwas kaprynowy | 0 g | - | |
Kwas kapronowy | 0 g | - | |
Kwas kaprylowy | 0 g | - | |
Kwas laurynowy | 0 g | - | |
Kwas mirystynowy | 0.02 g | - | |
Kwas palmitynowy | 0.1 g | - | |
Kwas stearynowy | 0.02 g | - |
Więcej... ❯
Nienasycone kwasy tłuszczowe jednonienasycone 16:1 | 0.02 g | - | - |
Nienasycone kwasy tłuszczowe 20:4 | 0 g | - | - |
Nienasycone kwasy tłuszczowe 22:5 n-3 (DPA) | 0.04 g | - | - |
Węglowodany ❯
Total (complex+sugars) | 6.01 g | 2.2% DV |
Inne ❯
Alkohol etylowy | 0 g | - | |
Popiół | 1.57 g | - | |
Kofeina | 0 mg | - | |
Cholesterol | 85 mg | 28% DV | |
Teobromina | 0 mg | - | |
Woda | 74.56 g | - |
Źródła
- Data type: 70
- USDA Food Data Central