Kapusta włoska surowa - Wartości odżywcze, kalorie (kcal)

100g

Kalorie według źrółda

Ogólne

Energia 27 kcal -
Białko 2 g 4% DV 296% D
Tłuszcz 0.1 g 0.1% DV
Węglowodany 6.1 g 2.2% DV
Cukry 2.27 g -
Błonnik 3.1 g 11% DV 820% D
Woda 91 g -
Popiół 0.8 g -
Sód 28 mg 1.2% DV
Cholesterol 0 mg 0% DV

Witaminy

Cholina 12.3 mg 2.2% DV 166% D
Kwas foliowy 80 ug - -
Witamina A 1000 iu - -
Witamina B1 (Tiamina) 0.07 mg 5.8% DV 432% D
Witamina B12 0 ug 0% DV 0% D
Witamina B2 (Ryboflawina) 0.03 mg 2.3% DV 171% D
Witamina B3 (Niacyna) 0.3 mg 1.9% DV 139% D
Witamina B5 (Kwas pantotenowy) 0.19 mg 3.7% DV 277% D
Witamina B6 0.19 mg 11% DV 828% D
Witamina C 31 mg 34% DV 2551% D
Witamina D 0 iu - -
Witamina K (filochinon) 68.8 ug 57% DV 4247% D
Karoten, alfa 0 ug - -
Karoten, beta 600 ug - -
Kryptoksantyna, beta 0 ug - -
Folate, food 80 ug - -
Kwas foliowy, ogółem 80 ug - -
Kwas foliowy 0 ug 0% DV 0% D
Retinol 0 ug - -
Witamina A, RAE 50 ug 5.6% DV 412% D
Witamina B12, dodana 0 ug - -
Witamina D (D2 + D3) 0 ug 0% DV 0% D
Witamina E 0.17 mg 1.1% DV 83.95% D
Witamina E, dodana 0 mg - -

Minerały

Wapń 35 mg 2.7% DV 199% D
Miedź 0.06 mg 6.9% DV 510% D
Żelazo 0.4 mg 2.2% DV 165% D
Magnez 28 mg 6.7% DV 494% D
Mangan 0.18 mg 7.8% DV 580% D
Fosfor 42 mg 3.4% DV 249% D
Potas 230 mg 4.9% DV 362% D
Selen 0.9 ug 1.6% DV 121% D
Sód 28 mg 1.2% DV 90.18% D
Cynk 0.27 mg 2.5% DV 182% D
Alanina 0.07 g -
Arginina 0.11 g -
Kwas asparaginowy 0.2 g -
Cysteina 0.02 g -
Kwas glutaminowy 0.45 g -
Glicyna 0.04 g -
Histydyna 0.04 g -
Izoletyda 0.1 g -
Leucyna 0.1 g -
Lizyna 0.09 g -
Metionina 0.02 g -
Fenyloalanina 0.06 g -
Prolina 0.39 g -
Seryna 0.12 g -
Treonina 0.07 g -
Tryptofan 0.02 g -
Tyrozyna 0.03 g -
Walina 0.09 g -

Źródła