BURGER KING, Cheeseburger - Wartości odżywcze, kalorie (kcal)
100g
Kalorie według źrółda
Ogólne
Energia | 286 kcal | - | |
Białko | 14.57 g | 29% DV | 204% D |
Tłuszcz | 14.81 g | 19% DV | |
Węglowodany | 23.71 g | 8.6% DV | |
Skrobia | 18.6 g | - | |
Cukry | 4.49 g | - | |
Błonnik | 1 g | 3.6% DV | 24.98% D |
Woda | 44.59 g | - | |
Popiół | 2.32 g | - | |
Sód | 602 mg | 26% DV | |
Cholesterol | 45 mg | 15% DV |
Witaminy ❯
Witamina B1 (Tiamina) | 0.3 mg | 25% DV | 177% D |
Witamina B2 (Ryboflawina) | 0.24 mg | 18% DV | 129% D |
Witamina B3 (Niacyna) | 3.4 mg | 21% DV | 149% D |
Witamina B5 (Kwas pantotenowy) | 0.23 mg | 4.6% DV | 32.17% D |
Witamina B6 | 0.09 mg | 5.3% DV | 37.02% D |
Witamina C | 0.2 mg | 0.2% DV | 1.55% D |
Witamina K (filochinon) | 5.7 ug | 4.8% DV | 33.22% D |
Więcej... ❯
Tokoferol beta | 0 mg | - | - |
Tokoferol delta | 0.14 mg | - | - |
Tokoferol gamma | 0.48 mg | - | - |
Tokotrienol beta | 0 mg | - | - |
Tokotrienol delta | 0 mg | - | - |
Tokotrienol gamma | 0 mg | - | - |
Witamina E | 0.1 mg | 0.7% DV | 4.66% D |
Witamina K (Dihydrofilochinon) | 0.7 ug | - | - |
Minerały ❯
Wapń | 93 mg | 7.2% DV | 50.03% D |
Miedź | 0.11 mg | 12% DV | 85.47% D |
Żelazo | 2.5 mg | 14% DV | 97.13% D |
Magnez | 24 mg | 5.7% DV | 39.96% D |
Mangan | 0.29 mg | 13% DV | 88.17% D |
Fosfor | 143 mg | 11% DV | 80% D |
Potas | 178 mg | 3.8% DV | 26.48% D |
Selen | 24.4 ug | 44% DV | 310% D |
Sód | 602 mg | 26% DV | 183% D |
Cynk | 2.4 mg | 22% DV | 153% D |
Aminokwasy ❯
Alanina | 0.62 g | - | |
Arginina | 0.77 g | - | |
Kwas asparaginowy | 0.97 g | - | |
Cysteina | 0.2 g | - | |
Kwas glutaminowy | 3.12 g | - | |
Glicyna | 0.89 g | - | |
Histydyna | 0.37 g | - | |
Izoletyda | 0.56 g | - | |
Leucyna | 1.09 g | - | |
Lizyna | 0.94 g | - | |
Metionina | 0.3 g | - | |
Fenyloalanina | 0.66 g | - | |
Prolina | 1.17 g | - | |
Seryna | 0.6 g | - | |
Treonina | 0.5 g | - | |
Tryptofan | 0.08 g | - | |
Tyrozyna | 0.43 g | - | |
Walina | 0.65 g | - |
Kwasy tłuszczowe ❯
Omega-3 ALA | 0.12 g | - | |
Nienasycone kwasy tłuszczowe 18:3 n-3 c,c,c (ALA) | 0.12 g | - | |
Omega-3 DHA | 0 g | - | |
Omega-3 EPA | 0 g | - | |
Omega-3 stearydonowy | 0 g | - | |
Omega-6 linolowy | 1.36 g | - | |
Omega-6 linolowy | 1.26 g | - | |
Omega-9 eikosenowy | 0.02 g | - | |
Omega-9 erukowy | 0 g | - | |
Omega 9 oleinowy | 5.05 g | - | |
Kwas arachidowy | 0.03 g | - | |
Kwas behenowy | 0.01 g | - | |
Kwas masłowy | 0.08 g | - | |
Kwas kaprynowy | 0.08 g | - | |
Kwas kapronowy | 0.05 g | - | |
Kwas kaprylowy | 0.04 g | - | |
Kwas laurynowy | 0.11 g | - | |
Kwas lignocerynowy | 0.01 g | - | |
Kwas margarynowy | 0.14 g | - | |
Kwas mirystynowy | 0.68 g | - | |
Kwas palmitynowy | 3.58 g | - | |
Kwas pentadekanowy | 0.08 g | - | |
Kwas stearynowy | 1.96 g | - |
Więcej... ❯
Jednonienasycone kwasy tłuszczowe 14:1 | 0.09 g | - | - |
Nienasycone kwasy tłuszczowe jednonienasycone 16:1 | 0.46 g | - | - |
Jednonienasycone kwasy tłuszczowe 17:1 | 0.08 g | - | - |
Nienasycone kwasy tłuszczowe 18:2 i | 0.1 g | - | - |
Nienasycone kwasy tłuszczowe 20:2 n-6 c,c | 0.01 g | - | - |
Nienasycone kwasy tłuszczowe 20:3 | 0.01 g | - | - |
Nienasycone kwasy tłuszczowe 20:4 | 0.02 g | - | - |
Nienasycone kwasy tłuszczowe 22:5 n-3 (DPA) | 0 g | - | - |
Węglowodany ❯
Total (complex+sugars) | 23.71 g | 8.6% DV | |
Fruktoza | 1.85 g | - | |
Galaktoza | 0.15 g | - | |
Glukoza | 0 g | - | |
Laktoza | 0.07 g | - | |
Maltoza | 0.73 g | - | |
Skrobia | 18.6 g | - | |
Sacharoza | 1.69 g | - |
Inne ❯
Popiół | 2.32 g | - | |
Cholesterol | 45 mg | 15% DV | |
Hydroksyprolina | 0.16 g | - | |
Woda | 44.59 g | - |
Źródła
- Data type: 70
- USDA Food Data Central