Bułki obiadowe jajeczne - Wartości odżywcze, kalorie (kcal)
100g
Kalorie według źrółda
Ogólne
Energia | 307 kcal | - | |
Białko | 9.5 g | 19% DV | 124% D |
Tłuszcz | 6.4 g | 8.2% DV | |
Węglowodany | 52 g | 19% DV | |
Cukry | 4.3 g | - | |
Błonnik | 3.7 g | 13% DV | 86.09% D |
Woda | 30.4 g | - | |
Popiół | 1.7 g | - | |
Sód | 566 mg | 25% DV | |
Cholesterol | 50 mg | 17% DV |
Witaminy ❯
Cholina | 31.4 mg | 5.7% DV | 37.19% D |
Kwas foliowy | 276 ug | - | - |
Witamina A | 26 iu | - | - |
Witamina B1 (Tiamina) | 0.53 mg | 44% DV | 286% D |
Witamina B12 | 0.24 ug | 10% DV | 65.15% D |
Witamina B2 (Ryboflawina) | 0.52 mg | 40% DV | 259% D |
Witamina B3 (Niacyna) | 3.29 mg | 21% DV | 134% D |
Witamina B5 (Kwas pantotenowy) | 0.66 mg | 13% DV | 85.34% D |
Witamina B6 | 0.05 mg | 3.1% DV | 20.31% D |
Witamina C | 0 mg | 0% DV | 0% D |
Witamina D | 0 iu | - | - |
Witamina K (filochinon) | 2.1 ug | 1.8% DV | 11.4% D |
Więcej... ❯
Karoten, alfa | 0 ug | - | - |
Karoten, beta | 1 ug | - | - |
Kryptoksantyna, beta | 1 ug | - | - |
Folate, food | 53 ug | - | - |
Kwas foliowy, ogółem | 184 ug | - | - |
Kwas foliowy | 131 ug | 33% DV | 213% D |
Retinol | 5 ug | - | - |
Witamina A, RAE | 5 ug | 0.6% DV | 3.62% D |
Witamina B12, dodana | 0 ug | - | - |
Witamina D (D2 + D3) | 0 ug | 0% DV | 0% D |
Witamina E | 0.36 mg | 2.4% DV | 15.64% D |
Witamina E, dodana | 0 mg | - | - |
Minerały ❯
Wapń | 59 mg | 4.5% DV | 29.57% D |
Miedź | 0.13 mg | 15% DV | 96.27% D |
Żelazo | 3.52 mg | 20% DV | 127% D |
Magnez | 25 mg | 6% DV | 38.78% D |
Mangan | 0.53 mg | 23% DV | 149% D |
Fosfor | 101 mg | 8.1% DV | 52.64% D |
Potas | 104 mg | 2.2% DV | 14.42% D |
Selen | 29.6 ug | 54% DV | 351% D |
Sód | 566 mg | 25% DV | 160% D |
Cynk | 1.12 mg | 10% DV | 66.33% D |
Aminokwasy ❯
Alanina | 0.36 g | - | |
Arginina | 0.38 g | - | |
Kwas asparaginowy | 0.53 g | - | |
Cysteina | 0.2 g | - | |
Kwas glutaminowy | 2.77 g | - | |
Glicyna | 0.34 g | - | |
Histydyna | 0.21 g | - | |
Izoletyda | 0.4 g | - | |
Leucyna | 0.69 g | - | |
Lizyna | 0.33 g | - | |
Metionina | 0.19 g | - | |
Fenyloalanina | 0.47 g | - | |
Prolina | 0.92 g | - | |
Seryna | 0.49 g | - | |
Treonina | 0.31 g | - | |
Tryptofan | 0.11 g | - | |
Tyrozyna | 0.29 g | - | |
Walina | 0.44 g | - |
Kwasy tłuszczowe ❯
Omega-3 ALA | 0.06 g | - | |
Omega-3 DHA | 0.01 g | - | |
Omega-3 EPA | 0.01 g | - | |
Omega-3 stearydonowy | 0 g | - | |
Omega-6 linolowy | 1.04 g | - | |
Omega-9 eikosenowy | 0 g | - | |
Omega-9 erukowy | 0 g | - | |
Omega 9 oleinowy | 2.87 g | - | |
Kwas masłowy | 0 g | - | |
Kwas kaprynowy | 0 g | - | |
Kwas kapronowy | 0 g | - | |
Kwas kaprylowy | 0 g | - | |
Kwas laurynowy | 0 g | - | |
Kwas mirystynowy | 0.03 g | - | |
Kwas palmitynowy | 0.95 g | - | |
Kwas stearynowy | 0.6 g | - |
Więcej... ❯
Nienasycone kwasy tłuszczowe jednonienasycone 16:1 | 0.06 g | - | - |
Nienasycone kwasy tłuszczowe 20:4 | 0.02 g | - | - |
Nienasycone kwasy tłuszczowe 22:5 n-3 (DPA) | 0 g | - | - |
Węglowodany ❯
Total (complex+sugars) | 52 g | 19% DV |
Inne ❯
Alkohol etylowy | 0 g | - | |
Popiół | 1.7 g | - | |
Kofeina | 0 mg | - | |
Cholesterol | 50 mg | 17% DV | |
Teobromina | 0 mg | - | |
Woda | 30.4 g | - |
Źródła
- Data type: 70
- USDA Food Data Central