Bread, whole-wheat, prepared from recipe - Wartości odżywcze, kalorie (kcal)

100g

Kalorie według źrółda

Ogólne

Energia 278 kcal -
Białko 8.4 g 17% DV 121% D
Tłuszcz 5.4 g 6.9% DV
Węglowodany 51.4 g 19% DV
Cukry 3.84 g -
Błonnik 6 g 21% DV 154% D
Woda 32.7 g -
Popiół 2 g -
Sód 346 mg 15% DV
Cholesterol 0 mg 0% DV

Witaminy

Cholina 26.5 mg 4.8% DV 34.66% D
Kwas foliowy 78 ug - -
Witamina A 3 iu - -
Witamina B1 (Tiamina) 0.3 mg 25% DV 182% D
Witamina B12 0 ug 0% DV 0% D
Witamina B2 (Ryboflawina) 0.23 mg 17% DV 126% D
Witamina B3 (Niacyna) 3.99 mg 25% DV 179% D
Witamina B5 (Kwas pantotenowy) 0.47 mg 9.5% DV 68.06% D
Witamina B6 0.2 mg 12% DV 84.21% D
Witamina C 0 mg 0% DV 0% D
Witamina D 0 iu - -
Witamina K (filochinon) 9.4 ug 7.8% DV 56.35% D
Karoten, alfa 0 ug - -
Karoten, beta 2 ug - -
Kryptoksantyna, beta 0 ug - -
Folate, food 47 ug - -
Kwas foliowy, ogółem 65 ug - -
Kwas foliowy 18 ug 4.5% DV 32.37% D
Retinol 0 ug - -
Witamina A, RAE 0 ug 0% DV 0% D
Witamina B12, dodana 0 ug - -
Witamina D (D2 + D3) 0 ug 0% DV 0% D
Witamina E 0.76 mg 5.1% DV 36.45% D
Witamina E, dodana 0 mg - -

Minerały

Wapń 33 mg 2.5% DV 18.26% D
Miedź 0.25 mg 28% DV 202% D
Żelazo 3.1 mg 17% DV 124% D
Magnez 81 mg 19% DV 139% D
Mangan 1.88 mg 82% DV 588% D
Fosfor 187 mg 15% DV 108% D
Potas 314 mg 6.7% DV 48.06% D
Selen 38.6 ug 70% DV 505% D
Sód 346 mg 15% DV 108% D
Cynk 1.5 mg 14% DV 98.1% D
Alanina 0.3 g -
Arginina 0.38 g -
Kwas asparaginowy 0.43 g -
Cysteina 0.19 g -
Kwas glutaminowy 2.62 g -
Glicyna 0.33 g -
Histydyna 0.19 g -
Izoletyda 0.31 g -
Leucyna 0.57 g -
Lizyna 0.24 g -
Metionina 0.14 g -
Fenyloalanina 0.4 g -
Prolina 0.87 g -
Seryna 0.4 g -
Treonina 0.25 g -
Tryptofan 0.12 g -
Tyrozyna 0.25 g -
Walina 0.38 g -

Źródła