Bread, whole-wheat, prepared from recipe, toasted - Wartości odżywcze, kalorie (kcal)

100g

Kalorie według źrółda

Ogólne

Energia 305 kcal -
Białko 9.2 g 18% DV 121% D
Tłuszcz 5.9 g 7.6% DV
Węglowodany 56.4 g 21% DV
Cukry 4.22 g -
Błonnik 6.7 g 24% DV 157% D
Woda 26 g -
Popiół 2.2 g -
Sód 381 mg 17% DV
Cholesterol 0 mg 0% DV

Witaminy

Cholina 29.2 mg 5.3% DV 34.81% D
Kwas foliowy 89 ug - -
Witamina A 4 iu - -
Witamina B1 (Tiamina) 0.27 mg 22% DV 145% D
Witamina B12 0 ug 0% DV 0% D
Witamina B2 (Ryboflawina) 0.23 mg 17% DV 113% D
Witamina B3 (Niacyna) 3.94 mg 25% DV 162% D
Witamina B5 (Kwas pantotenowy) 0.34 mg 6.8% DV 44.33% D
Witamina B6 0.2 mg 12% DV 75.99% D
Witamina C 0 mg 0% DV 0% D
Witamina D 0 iu - -
Witamina K (filochinon) 10.4 ug 8.7% DV 56.83% D
Karoten, alfa 0 ug - -
Karoten, beta 2 ug - -
Kryptoksantyna, beta 0 ug - -
Folate, food 36 ug - -
Kwas foliowy, ogółem 67 ug - -
Kwas foliowy 31 ug 7.8% DV 50.82% D
Retinol 0 ug - -
Witamina A, RAE 0 ug 0% DV 0% D
Witamina B12, dodana 0 ug - -
Witamina D (D2 + D3) 0 ug 0% DV 0% D
Witamina E 0.84 mg 5.6% DV 36.72% D
Witamina E, dodana 0 mg - -

Minerały

Wapń 36 mg 2.8% DV 18.16% D
Miedź 0.28 mg 31% DV 203% D
Żelazo 3.4 mg 19% DV 124% D
Magnez 89 mg 21% DV 139% D
Mangan 2.07 mg 90% DV 589% D
Fosfor 205 mg 16% DV 108% D
Potas 345 mg 7.3% DV 48.13% D
Selen 42.5 ug 77% DV 507% D
Sód 381 mg 17% DV 109% D
Cynk 1.65 mg 15% DV 98.36% D
Alanina 0.33 g -
Arginina 0.42 g -
Kwas asparaginowy 0.48 g -
Cysteina 0.2 g -
Kwas glutaminowy 2.88 g -
Glicyna 0.37 g -
Histydyna 0.21 g -
Izoletyda 0.35 g -
Leucyna 0.63 g -
Lizyna 0.27 g -
Metionina 0.15 g -
Fenyloalanina 0.44 g -
Prolina 0.96 g -
Seryna 0.44 g -
Treonina 0.27 g -
Tryptofan 0.13 g -
Tyrozyna 0.28 g -
Walina 0.41 g -

Źródła