Bread, rice bran, toasted - Wartości odżywcze, kalorie (kcal)

100g

Kalorie według źrółda

Ogólne

Energia 264 kcal -
Białko 9.7 g 19% DV 147% D
Tłuszcz 5 g 6.4% DV
Węglowodany 47.3 g 17% DV
Cukry 5.08 g -
Błonnik 5.3 g 19% DV 143% D
Woda 35.9 g -
Popiół 2.2 g -
Sód 292 mg 13% DV
Cholesterol 0 mg 0% DV

Witaminy

Cholina 15.9 mg 2.9% DV 21.9% D
Kwas foliowy 118 ug - -
Witamina A 1 iu - -
Witamina B1 (Tiamina) 0.57 mg 47% DV 359% D
Witamina B12 0 ug 0% DV 0% D
Witamina B2 (Ryboflawina) 0.29 mg 23% DV 171% D
Witamina B3 (Niacyna) 6.66 mg 42% DV 315% D
Witamina B5 (Kwas pantotenowy) 0.26 mg 5.2% DV 39.39% D
Witamina B6 0.21 mg 12% DV 92.69% D
Witamina C 0 mg 0% DV 0% D
Witamina D 0 iu - -
Witamina K (filochinon) 1.1 ug 0.9% DV 6.94% D
Karoten, alfa 0 ug - -
Karoten, beta 0 ug - -
Kryptoksantyna, beta 0 ug - -
Folate, food 23 ug - -
Kwas foliowy, ogółem 79 ug - -
Kwas foliowy 56 ug 14% DV 106% D
Retinol 0 ug - -
Witamina A, RAE 0 ug 0% DV 0% D
Witamina B12, dodana 0 ug - -
Witamina D (D2 + D3) 0 ug 0% DV 0% D
Witamina E 0.71 mg 4.7% DV 35.86% D
Witamina E, dodana 0 mg - -

Minerały

Wapń 75 mg 5.8% DV 43.71% D
Miedź 0.18 mg 20% DV 153% D
Żelazo 3.92 mg 22% DV 165% D
Magnez 76 mg 18% DV 137% D
Mangan 1.52 mg 66% DV 501% D
Fosfor 174 mg 14% DV 105% D
Potas 212 mg 4.5% DV 34.17% D
Selen 31.2 ug 57% DV 430% D
Sód 292 mg 13% DV 96.18% D
Cynk 1.38 mg 13% DV 95.04% D
Alanina 0.36 g -
Arginina 0.41 g -
Kwas asparaginowy 0.5 g -
Cysteina 0.21 g -
Kwas glutaminowy 2.94 g -
Glicyna 0.37 g -
Histydyna 0.22 g -
Izoletyda 0.38 g -
Leucyna 0.68 g -
Lizyna 0.28 g -
Metionina 0.17 g -
Fenyloalanina 0.48 g -
Prolina 0.99 g -
Seryna 0.47 g -
Treonina 0.29 g -
Tryptofan 0.12 g -
Tyrozyna 0.3 g -
Walina 0.44 g -

Źródła