Bread, reduced-calorie, rye - Wartości odżywcze, kalorie (kcal)

100g

Kalorie według źrółda

Ogólne

Energia 203 kcal -
Białko 9.1 g 18% DV 179% D
Tłuszcz 2.9 g 3.7% DV
Węglowodany 40.5 g 15% DV
Cukry 2.29 g -
Błonnik 12 g 43% DV 422% D
Woda 46 g -
Popiół 1.6 g -
Sód 513 mg 22% DV
Cholesterol 0 mg 0% DV

Witaminy

Cholina 14.6 mg 2.7% DV 26.15% D
Kwas foliowy 83 ug - -
Witamina A 4 iu - -
Witamina B1 (Tiamina) 0.37 mg 31% DV 301% D
Witamina B12 0.04 ug 1.7% DV 16.42% D
Witamina B2 (Ryboflawina) 0.24 mg 18% DV 182% D
Witamina B3 (Niacyna) 2.53 mg 16% DV 156% D
Witamina B5 (Kwas pantotenowy) 0.3 mg 5.9% DV 58.52% D
Witamina B6 0.08 mg 4.5% DV 44.62% D
Witamina C 0.4 mg 0.4% DV 4.38% D
Witamina D 0 iu - -
Witamina K (filochinon) 0.6 ug 0.5% DV 4.93% D
Karoten, alfa 0 ug - -
Karoten, beta 2 ug - -
Kryptoksantyna, beta 1 ug - -
Folate, food 23 ug - -
Kwas foliowy, ogółem 58 ug - -
Kwas foliowy 35 ug 8.8% DV 86.21% D
Retinol 0 ug - -
Witamina A, RAE 0 ug 0% DV 0% D
Witamina B12, dodana 0 ug - -
Witamina D (D2 + D3) 0 ug 0% DV 0% D
Witamina E 0.28 mg 1.9% DV 18.39% D
Witamina E, dodana 0 mg - -

Minerały

Wapń 76 mg 5.8% DV 57.6% D
Miedź 0.13 mg 15% DV 146% D
Żelazo 3.1 mg 17% DV 170% D
Magnez 22 mg 5.2% DV 51.61% D
Mangan 0.45 mg 20% DV 194% D
Fosfor 78 mg 6.2% DV 61.48% D
Potas 98 mg 2.1% DV 20.54% D
Selen 27.9 ug 51% DV 500% D
Sód 513 mg 22% DV 220% D
Cynk 0.66 mg 6% DV 59.11% D
Alanina 0.32 g -
Arginina 0.48 g -
Kwas asparaginowy 0.56 g -
Cysteina 0.18 g -
Kwas glutaminowy 2.63 g -
Glicyna 0.32 g -
Histydyna 0.21 g -
Izoletyda 0.36 g -
Leucyna 0.64 g -
Lizyna 0.32 g -
Metionina 0.16 g -
Fenyloalanina 0.46 g -
Prolina 0.86 g -
Seryna 0.43 g -
Treonina 0.28 g -
Tryptofan 0.11 g -
Tyrozyna 0.29 g -
Walina 0.42 g -

Źródła