Chleb jajeczny - Wartości odżywcze, kalorie (kcal)
100g
Kalorie według źrółda
Ogólne
Energia | 287 kcal | - | |
Białko | 9.5 g | 19% DV | 132% D |
Tłuszcz | 6 g | 7.7% DV | |
Węglowodany | 47.8 g | 17% DV | |
Cukry | 1.78 g | - | |
Błonnik | 2.3 g | 8.2% DV | 57.24% D |
Woda | 34.7 g | - | |
Popiół | 1.8 g | - | |
Sód | 380 mg | 17% DV | |
Cholesterol | 51 mg | 17% DV |
Witaminy ❯
Cholina | 84.3 mg | 15% DV | 107% D |
Kwas foliowy | 130 ug | - | - |
Witamina A | 211 iu | - | - |
Witamina B1 (Tiamina) | 0.44 mg | 37% DV | 254% D |
Witamina B12 | 0.1 ug | 4.2% DV | 29.04% D |
Witamina B2 (Ryboflawina) | 0.44 mg | 34% DV | 234% D |
Witamina B3 (Niacyna) | 4.85 mg | 30% DV | 211% D |
Witamina B5 (Kwas pantotenowy) | 0.28 mg | 5.6% DV | 39.3% D |
Witamina B6 | 0.06 mg | 3.8% DV | 26.23% D |
Witamina C | 0 mg | 0% DV | 0% D |
Witamina D | 16 iu | - | - |
Witamina K (filochinon) | 0.9 ug | 0.8% DV | 5.23% D |
Więcej... ❯
Karoten, alfa | 0 ug | - | - |
Karoten, beta | 0 ug | - | - |
Kryptoksantyna, beta | 0 ug | - | - |
Folate, food | 70 ug | - | - |
Kwas foliowy, ogółem | 105 ug | - | - |
Kwas foliowy | 35 ug | 8.8% DV | 60.98% D |
Retinol | 63 ug | - | - |
Witamina A, RAE | 63 ug | 7% DV | 48.78% D |
Witamina B12, dodana | 0 ug | - | - |
Witamina D (D2 + D3) | 0.4 ug | 2% DV | 13.94% D |
Witamina E | 0.26 mg | 1.7% DV | 12.08% D |
Witamina E, dodana | 0 mg | - | - |
Minerały ❯
Wapń | 93 mg | 7.2% DV | 49.85% D |
Miedź | 0.16 mg | 18% DV | 125% D |
Żelazo | 3.04 mg | 17% DV | 118% D |
Magnez | 19 mg | 4.5% DV | 31.52% D |
Mangan | 0.5 mg | 22% DV | 151% D |
Fosfor | 106 mg | 8.5% DV | 59.09% D |
Potas | 115 mg | 2.4% DV | 17.05% D |
Selen | 30.1 ug | 55% DV | 381% D |
Sód | 380 mg | 17% DV | 115% D |
Cynk | 0.79 mg | 7.2% DV | 50.05% D |
Aminokwasy ❯
Alanina | 0.36 g | - | |
Arginina | 0.39 g | - | |
Kwas asparaginowy | 0.52 g | - | |
Cysteina | 0.21 g | - | |
Kwas glutaminowy | 2.86 g | - | |
Glicyna | 0.34 g | - | |
Histydyna | 0.21 g | - | |
Izoletyda | 0.39 g | - | |
Leucyna | 0.69 g | - | |
Lizyna | 0.31 g | - | |
Metionina | 0.19 g | - | |
Fenyloalanina | 0.48 g | - | |
Prolina | 0.95 g | - | |
Seryna | 0.5 g | - | |
Treonina | 0.31 g | - | |
Tryptofan | 0.11 g | - | |
Tyrozyna | 0.29 g | - | |
Walina | 0.44 g | - |
Kwasy tłuszczowe ❯
Omega-3 ALA | 0.05 g | - | |
Omega-3 DHA | 0.01 g | - | |
Omega-3 EPA | 0 g | - | |
Omega-3 stearydonowy | 0 g | - | |
Omega-6 linolowy | 1 g | - | |
Omega-9 eikosenowy | 0.01 g | - | |
Omega-9 erukowy | 0 g | - | |
Omega 9 oleinowy | 2.18 g | - | |
Kwas arachidowy | 0 g | - | |
Kwas behenowy | 0 g | - | |
Kwas masłowy | 0 g | - | |
Kwas kaprynowy | 0 g | - | |
Kwas kapronowy | 0 g | - | |
Kwas kaprylowy | 0 g | - | |
Kwas laurynowy | 0 g | - | |
Kwas lignocerynowy | 0 g | - | |
Kwas margarynowy | 0.01 g | - | |
Kwas mirystynowy | 0.02 g | - | |
Kwas palmitynowy | 1.08 g | - | |
Kwas stearynowy | 0.46 g | - |
Więcej... ❯
Jednonienasycone kwasy tłuszczowe 14:1 | 0 g | - | - |
Nienasycone kwasy tłuszczowe jednonienasycone 16:1 | 0.11 g | - | - |
Nienasycone kwasy tłuszczowe 20:4 | 0.05 g | - | - |
Nienasycone kwasy tłuszczowe 22:5 n-3 (DPA) | 0 g | - | - |
Węglowodany ❯
Total (complex+sugars) | 47.8 g | 17% DV |
Inne ❯
Alkohol etylowy | 0 g | - | |
Popiół | 1.8 g | - | |
Kofeina | 0 mg | - | |
Cholesterol | 51 mg | 17% DV | |
Teobromina | 0 mg | - | |
Woda | 34.7 g | - |
Źródła
- Data type: 70
- USDA Food Data Central