Bratwurst, pork, cooked - Wartości odżywcze, kalorie (kcal)
100g
Kalorie według źrółda
Ogólne
Energia | 333 kcal | - | |
Białko | 13.72 g | 27% DV | 165% D |
Tłuszcz | 29.18 g | 37% DV | |
Węglowodany | 2.85 g | 1% DV | |
Woda | 51.45 g | - | |
Popiół | 2.8 g | - | |
Sód | 846 mg | 37% DV | |
Cholesterol | 74 mg | 25% DV |
Witaminy ❯
Cholina | 94 mg | 17% DV | 103% D |
Kwas foliowy | 3 ug | - | - |
Witamina A | 6 iu | - | - |
Witamina B1 (Tiamina) | 0.46 mg | 38% DV | 230% D |
Witamina B12 | 0.73 ug | 30% DV | 183% D |
Witamina B2 (Ryboflawina) | 0.31 mg | 24% DV | 142% D |
Witamina B3 (Niacyna) | 4.8 mg | 30% DV | 180% D |
Witamina B5 (Kwas pantotenowy) | 0.67 mg | 13% DV | 80% D |
Witamina B6 | 0.33 mg | 19% DV | 116% D |
Witamina C | 0 mg | 0% DV | 0% D |
Witamina D | 44 iu | - | - |
Witamina K (filochinon) | 3.4 ug | 2.8% DV | 17.02% D |
Więcej... ❯
Karoten, alfa | 0 ug | - | - |
Karoten, beta | 0 ug | - | - |
Kryptoksantyna, beta | 0 ug | - | - |
Folate, food | 3 ug | - | - |
Kwas foliowy, ogółem | 3 ug | - | - |
Kwas foliowy | 0 ug | 0% DV | 0% D |
Retinol | 2 ug | - | - |
Witamina A, RAE | 2 ug | 0.2% DV | 1.33% D |
Witamina B12, dodana | 0 ug | - | - |
Witamina D (D2 + D3) | 1.1 ug | 5.5% DV | 33.03% D |
Witamina E | 0.26 mg | 1.7% DV | 10.41% D |
Witamina E, dodana | 0 mg | - | - |
Witamina K (Dihydrofilochinon) | 0 ug | - | - |
Minerały ❯
Wapń | 28 mg | 2.2% DV | 12.94% D |
Miedź | 0.1 mg | 12% DV | 69.4% D |
Żelazo | 0.53 mg | 2.9% DV | 17.68% D |
Magnez | 21 mg | 5% DV | 30.03% D |
Mangan | 0.01 mg | 0.6% DV | 3.66% D |
Fosfor | 208 mg | 17% DV | 99.94% D |
Potas | 348 mg | 7.4% DV | 44.47% D |
Selen | 39.7 ug | 72% DV | 434% D |
Sód | 846 mg | 37% DV | 221% D |
Cynk | 3.25 mg | 30% DV | 177% D |
Aminokwasy ❯
Alanina | 1.59 g | - | |
Arginina | 1.7 g | - | |
Kwas asparaginowy | 2.54 g | - | |
Cysteina | 0.35 g | - | |
Kwas glutaminowy | 4.28 g | - | |
Glicyna | 1.3 g | - | |
Histydyna | 1.09 g | - | |
Izoletyda | 1.28 g | - | |
Leucyna | 2.2 g | - | |
Lizyna | 2.46 g | - | |
Metionina | 0.72 g | - | |
Fenyloalanina | 1.09 g | - | |
Prolina | 1.1 g | - | |
Seryna | 1.13 g | - | |
Treonina | 1.25 g | - | |
Tryptofan | 0.35 g | - | |
Tyrozyna | 0.95 g | - | |
Walina | 1.48 g | - |
Kwasy tłuszczowe ❯
Omega-3 ALA | 0.1 g | - | |
Omega-3 DHA | 0 g | - | |
Omega-3 EPA | 0 g | - | |
Omega-3 stearydonowy | 0 g | - | |
Omega-6 linolowy | 2.42 g | - | |
Omega-9 eikosenowy | 0.27 g | - | |
Omega-9 erukowy | 0 g | - | |
Omega 9 oleinowy | 13.56 g | - | |
Kwas masłowy | 0 g | - | |
Kwas kaprynowy | 0.01 g | - | |
Kwas kapronowy | 0 g | - | |
Kwas kaprylowy | 0 g | - | |
Kwas laurynowy | 0.01 g | - | |
Kwas mirystynowy | 0.34 g | - | |
Kwas palmitynowy | 6.21 g | - | |
Kwas stearynowy | 3.43 g | - |
Więcej... ❯
Nienasycone kwasy tłuszczowe jednonienasycone 16:1 | 0.87 g | - | - |
Nienasycone kwasy tłuszczowe 20:4 | 0.11 g | - | - |
Nienasycone kwasy tłuszczowe 22:5 n-3 (DPA) | 0 g | - | - |
Węglowodany ❯
Total (complex+sugars) | 2.85 g | 1% DV |
Inne ❯
Alkohol etylowy | 0 g | - | |
Popiół | 2.8 g | - | |
Betaina | 3.6 mg | - | |
Kofeina | 0 mg | - | |
Cholesterol | 74 mg | 25% DV | |
Teobromina | 0 mg | - | |
Woda | 51.45 g | - |
Źródła
- Data type: 70
- USDA Food Data Central