Boćwina szwajcarska surowa - Wartości odżywcze, kalorie (kcal)
100g
Kalorie według źrółda
Ogólne
Energia | 19 kcal | - | |
Białko | 1.8 g | 3.6% DV | 379% D |
Tłuszcz | 0.2 g | 0.3% DV | |
Węglowodany | 3.74 g | 1.4% DV | |
Cukry | 1.1 g | - | |
Błonnik | 1.6 g | 5.7% DV | 602% D |
Woda | 92.66 g | - | |
Popiół | 1.6 g | - | |
Sód | 213 mg | 9.3% DV | |
Cholesterol | 0 mg | 0% DV |
Witaminy ❯
Cholina | 18 mg | 3.3% DV | 344% D |
Kwas foliowy | 14 ug | - | - |
Witamina A | 6116 iu | - | - |
Witamina B1 (Tiamina) | 0.04 mg | 3.3% DV | 351% D |
Witamina B12 | 0 ug | 0% DV | 0% D |
Witamina B2 (Ryboflawina) | 0.09 mg | 6.9% DV | 729% D |
Witamina B3 (Niacyna) | 0.4 mg | 2.5% DV | 263% D |
Witamina B5 (Kwas pantotenowy) | 0.17 mg | 3.4% DV | 362% D |
Witamina B6 | 0.1 mg | 5.8% DV | 613% D |
Witamina C | 30 mg | 33% DV | 3509% D |
Witamina D | 0 iu | - | - |
Witamina K (filochinon) | 830 ug | 692% DV | 72807% D |
Więcej... ❯
Karoten, alfa | 45 ug | - | - |
Karoten, beta | 3647 ug | - | - |
Kryptoksantyna, beta | 0 ug | - | - |
Folate, food | 14 ug | - | - |
Kwas foliowy, ogółem | 14 ug | - | - |
Kwas foliowy | 0 ug | 0% DV | 0% D |
Retinol | 0 ug | - | - |
Witamina A, RAE | 306 ug | 34% DV | 3579% D |
Witamina B12, dodana | 0 ug | - | - |
Witamina D (D2 + D3) | 0 ug | 0% DV | 0% D |
Witamina E | 1.89 mg | 13% DV | 1326% D |
Witamina E, dodana | 0 mg | - | - |
Minerały ❯
Wapń | 51 mg | 3.9% DV | 413% D |
Miedź | 0.18 mg | 20% DV | 2094% D |
Żelazo | 1.8 mg | 10% DV | 1053% D |
Magnez | 81 mg | 19% DV | 2030% D |
Mangan | 0.37 mg | 16% DV | 1675% D |
Fosfor | 46 mg | 3.7% DV | 387% D |
Potas | 379 mg | 8.1% DV | 849% D |
Selen | 0.9 ug | 1.6% DV | 172% D |
Sód | 213 mg | 9.3% DV | 975% D |
Cynk | 0.36 mg | 3.3% DV | 344% D |
Aminokwasy ❯
Arginina | 0.12 g | - | |
Histydyna | 0.04 g | - | |
Izoletyda | 0.15 g | - | |
Leucyna | 0.13 g | - | |
Lizyna | 0.1 g | - | |
Metionina | 0.02 g | - | |
Fenyloalanina | 0.11 g | - | |
Treonina | 0.08 g | - | |
Tryptofan | 0.02 g | - | |
Walina | 0.11 g | - |
Kwasy tłuszczowe ❯
Omega-3 ALA | 0.01 g | - | |
Omega-3 DHA | 0 g | - | |
Omega-3 EPA | 0 g | - | |
Omega-3 stearydonowy | 0 g | - | |
Omega-6 linolowy | 0.06 g | - | |
Omega-9 eikosenowy | 0 g | - | |
Omega-9 erukowy | 0 g | - | |
Omega 9 oleinowy | 0.04 g | - | |
Kwas masłowy | 0 g | - | |
Kwas kaprynowy | 0 g | - | |
Kwas kapronowy | 0 g | - | |
Kwas kaprylowy | 0 g | - | |
Kwas laurynowy | 0 g | - | |
Kwas mirystynowy | 0 g | - | |
Kwas palmitynowy | 0.03 g | - | |
Kwas stearynowy | 0 g | - |
Więcej... ❯
Węglowodany ❯
Total (complex+sugars) | 3.74 g | 1.4% DV |
Inne ❯
Alkohol etylowy | 0 g | - | |
Popiół | 1.6 g | - | |
Betaina | 0.3 mg | - | |
Kofeina | 0 mg | - | |
Cholesterol | 0 mg | 0% DV | |
Teobromina | 0 mg | - | |
Woda | 92.66 g | - |
Źródła
- Data type: 70
- USDA Food Data Central