Beef, variety meats and by-products, tongue, cooked, simmered - Wartości odżywcze, kalorie (kcal)
100g
Kalorie według źrółda
Ogólne
Energia | 284 kcal | - | |
Białko | 19.29 g | 39% DV | 272% D |
Tłuszcz | 22.3 g | 29% DV | |
Węglowodany | 0 g | 0% DV | |
Woda | 57.87 g | - | |
Popiół | 0.69 g | - | |
Sód | 65 mg | 2.8% DV | |
Cholesterol | 132 mg | 44% DV |
Witaminy ❯
Cholina | 155 mg | 28% DV | 198% D |
Kwas foliowy | 7 ug | - | - |
Witamina A | 0 iu | - | - |
Witamina B1 (Tiamina) | 0.02 mg | 1.8% DV | 12.91% D |
Witamina B12 | 3.13 ug | 130% DV | 918% D |
Witamina B2 (Ryboflawina) | 0.29 mg | 23% DV | 159% D |
Witamina B3 (Niacyna) | 3.49 mg | 22% DV | 154% D |
Witamina B5 (Kwas pantotenowy) | 0.75 mg | 15% DV | 105% D |
Witamina B6 | 0.16 mg | 9.1% DV | 64.21% D |
Witamina C | 1.3 mg | 1.4% DV | 10.17% D |
Witamina D | 15 iu | - | - |
Witamina K (filochinon) | 1.2 ug | 1% DV | 7.04% D |
Więcej... ❯
Karoten, alfa | 0 ug | - | - |
Karoten, beta | 0 ug | - | - |
Kryptoksantyna, beta | 0 ug | - | - |
Folate, food | 7 ug | - | - |
Kwas foliowy, ogółem | 7 ug | - | - |
Kwas foliowy | 0 ug | 0% DV | 0% D |
Retinol | 0 ug | - | - |
Tokoferol beta | 0 mg | - | - |
Tokoferol delta | 0 mg | - | - |
Tokoferol gamma | 0.03 mg | - | - |
Tokotrienol alfa | 0.05 mg | - | - |
Tokotrienol beta | 0 mg | - | - |
Tokotrienol delta | 0 mg | - | - |
Tokotrienol gamma | 0 mg | - | - |
Witamina A, RAE | 0 ug | 0% DV | 0% D |
Witamina B12, dodana | 0 ug | - | - |
Witamina D (D2 + D3) | 0.4 ug | 2% DV | 14.08% D |
Witamina D3 (cholekalcyferol) | 0.4 ug | - | - |
Witamina E | 0.3 mg | 2% DV | 14.08% D |
Witamina E, dodana | 0 mg | - | - |
Minerały ❯
Wapń | 5 mg | 0.4% DV | 2.71% D |
Miedź | 0.15 mg | 16% DV | 116% D |
Żelazo | 2.61 mg | 15% DV | 102% D |
Magnez | 15 mg | 3.6% DV | 25.15% D |
Mangan | 0.02 mg | 0.8% DV | 5.51% D |
Fosfor | 145 mg | 12% DV | 81.69% D |
Potas | 184 mg | 3.9% DV | 27.57% D |
Selen | 13.2 ug | 24% DV | 169% D |
Sód | 65 mg | 2.8% DV | 19.9% D |
Cynk | 4.09 mg | 37% DV | 262% D |
Aminokwasy ❯
Brak danych
Kwasy tłuszczowe ❯
Omega-3 ALA | 0.09 g | - | |
Nienasycone kwasy tłuszczowe 18:3 n-3 c,c,c (ALA) | 0.07 g | - | |
Omega-3 DHA | 0 g | - | |
Omega-3 EPA | 0 g | - | |
Omega-3 stearydonowy | 0 g | - | |
Omega-6 (n-6) | 0 g | - | |
Omega-6 linolowy | 0.53 g | - | |
Omega-9 eikosenowy | 0.08 g | - | |
Omega-9 erukowy | 0 g | - | |
Omega 9 oleinowy | 8.91 g | - | |
Kwas arachidowy | 0 g | - | |
Kwas behenowy | 0 g | - | |
Kwas masłowy | 0 g | - | |
Kwas kaprynowy | 0 g | - | |
Kwas kapronowy | 0 g | - | |
Kwas kaprylowy | 0 g | - | |
Kwas laurynowy | 0.02 g | - | |
Kwas margarynowy | 0.25 g | - | |
Kwas mirystynowy | 0.73 g | - | |
Kwas palmitynowy | 4.64 g | - | |
Kwas pentadekanowy | 0.13 g | - | |
Kwas stearynowy | 2.35 g | - |
Więcej... ❯
Jednonienasycone kwasy tłuszczowe 14:1 | 0.19 g | - | - |
Jednonienasycone kwasy tłuszczowe 15:1 | 0 g | - | - |
Nienasycone kwasy tłuszczowe jednonienasycone 16:1 | 0.93 g | - | - |
Nienasycone kwasy tłuszczowe 20:2 n-6 c,c | 0 g | - | - |
Nienasycone kwasy tłuszczowe 20:3 | 0 g | - | - |
Nienasycone kwasy tłuszczowe 20:4 | 0.06 g | - | - |
Nienasycone kwasy tłuszczowe 22:5 n-3 (DPA) | 0 g | - | - |
Węglowodany ❯
Total (complex+sugars) | 0 g | 0% DV |
Inne ❯
Alkohol etylowy | 0 g | - | |
Popiół | 0.69 g | - | |
Betaina | 2.8 mg | - | |
Kofeina | 0 mg | - | |
Cholesterol | 132 mg | 44% DV | |
Teobromina | 0 mg | - | |
Woda | 57.87 g | - |
Źródła
- Data type: 70
- USDA Food Data Central