Beef, chuck, blade roast, separable lean and fat, trimmed to 1/8" fat, all grades, cooked, braised - Wartości odżywcze, kalorie (kcal)

100g

Kalorie według źrółda

Ogólne

Energia 341 kcal -
Białko 26.78 g 54% DV 314% D
Tłuszcz 25.12 g 32% DV
Węglowodany 0 g 0% DV
Woda 47.67 g -
Popiół 0.88 g -
Sód 65 mg 2.8% DV
Cholesterol 104 mg 35% DV

Witaminy

Cholina 102 mg 19% DV 109% D
Kwas foliowy 5 ug - -
Witamina A 0 iu - -
Witamina B1 (Tiamina) 0.07 mg 5.8% DV 34.21% D
Witamina B12 2.29 ug 95% DV 560% D
Witamina B2 (Ryboflawina) 0.24 mg 18% DV 108% D
Witamina B3 (Niacyna) 2.43 mg 15% DV 89.08% D
Witamina B5 (Kwas pantotenowy) 0.31 mg 6.2% DV 36.36% D
Witamina B6 0.26 mg 15% DV 89.7% D
Witamina C 0 mg 0% DV 0% D
Witamina D 16 iu - -
Witamina K (filochinon) 2 ug 1.7% DV 9.78% D

Minerały

Wapń 13 mg 1% DV 5.87% D
Miedź 0.13 mg 14% DV 82.11% D
Fluor, F 22.4 ug - -
Żelazo 3.13 mg 17% DV 102% D
Magnez 19 mg 4.5% DV 26.53% D
Mangan 0.02 mg 0.7% DV 4.08% D
Fosfor 202 mg 16% DV 94.78% D
Potas 233 mg 5% DV 29.08% D
Selen 24.6 ug 45% DV 262% D
Sód 65 mg 2.8% DV 16.58% D
Cynk 8.41 mg 76% DV 448% D
Alanina 1.62 g -
Arginina 1.69 g -
Kwas asparaginowy 2.45 g -
Cysteina 0.3 g -
Kwas glutaminowy 4.02 g -
Glicyna 1.46 g -
Histydyna 0.92 g -
Izoletyda 1.2 g -
Leucyna 2.12 g -
Lizyna 2.23 g -
Metionina 0.69 g -
Fenyloalanina 1.05 g -
Prolina 1.18 g -
Seryna 1.02 g -
Treonina 1.17 g -
Tryptofan 0.3 g -
Tyrozyna 0.9 g -
Walina 1.3 g -
Alkohol etylowy 0 g -
Popiół 0.88 g -
Betaina 13.4 mg -
Kofeina 0 mg -
Cholesterol 104 mg 35% DV
Teobromina 0 mg -
Woda 47.67 g -

Źródła