Beef, chuck, arm pot roast, separable lean only, trimmed to 1/8" fat, select, raw - Wartości odżywcze, kalorie (kcal)

100g

Kalorie według źrółda

Ogólne

Energia 125 kcal -
Białko 22.26 g 45% DV 712% D
Tłuszcz 3.32 g 4.3% DV
Węglowodany 0 g 0% DV
Woda 74.12 g -
Popiół 1 g -
Sód 77 mg 3.3% DV
Cholesterol 66 mg 22% DV

Witaminy

Cholina 93 mg 17% DV 271% D
Kwas foliowy 13 ug - -
Witamina A 0 iu - -
Witamina B1 (Tiamina) 0.09 mg 7.1% DV 113% D
Witamina B12 1.77 ug 74% DV 1180% D
Witamina B2 (Ryboflawina) 0.15 mg 11% DV 180% D
Witamina B3 (Niacyna) 4.91 mg 31% DV 491% D
Witamina B5 (Kwas pantotenowy) 0.65 mg 13% DV 209% D
Witamina B6 0.56 mg 33% DV 523% D
Witamina C 0 mg 0% DV 0% D
Witamina D 2 iu - -
Witamina K (filochinon) 1.1 ug 0.9% DV 14.67% D

Minerały

Wapń 18 mg 1.4% DV 22.15% D
Miedź 0.09 mg 10% DV 167% D
Żelazo 1.86 mg 10% DV 165% D
Magnez 23 mg 5.5% DV 87.62% D
Mangan 0.01 mg 0.5% DV 8.35% D
Fosfor 204 mg 16% DV 261% D
Potas 339 mg 7.2% DV 115% D
Selen 27.6 ug 50% DV 803% D
Sód 77 mg 3.3% DV 53.57% D
Cynk 5.68 mg 52% DV 826% D
Alanina 1.35 g -
Arginina 1.44 g -
Kwas asparaginowy 2.03 g -
Cysteina 0.29 g -
Kwas glutaminowy 3.34 g -
Glicyna 1.36 g -
Histydyna 0.71 g -
Izoletyda 1.01 g -
Leucyna 1.77 g -
Lizyna 1.88 g -
Metionina 0.58 g -
Fenyloalanina 0.88 g -
Prolina 1.06 g -
Seryna 0.88 g -
Treonina 0.89 g -
Tryptofan 0.15 g -
Tyrozyna 0.71 g -
Walina 1.1 g -

Źródła