Batat, surowy - Wartości odżywcze, kalorie (kcal)

100g

Kalorie według źrółda

Ogólne

Energia 118 kcal -
Białko 1.53 g 3.1% DV 51.86% D
Tłuszcz 0.17 g 0.2% DV
Węglowodany 27.88 g 10% DV
Cukry 0.5 g -
Błonnik 4.1 g 15% DV 248% D
Woda 69.6 g -
Popiół 0.82 g -
Sód 9 mg 0.4% DV
Cholesterol 0 mg 0% DV

Witaminy

Cholina 16.5 mg 3% DV 50.85% D
Kwas foliowy 23 ug - -
Witamina A 138 iu - -
Witamina B1 (Tiamina) 0.11 mg 9.3% DV 158% D
Witamina B12 0 ug 0% DV 0% D
Witamina B2 (Ryboflawina) 0.03 mg 2.5% DV 41.72% D
Witamina B3 (Niacyna) 0.55 mg 3.5% DV 58.47% D
Witamina B5 (Kwas pantotenowy) 0.31 mg 6.3% DV 106% D
Witamina B6 0.29 mg 17% DV 292% D
Witamina C 17.1 mg 19% DV 322% D
Witamina D 0 iu - -
Witamina K (filochinon) 2.3 ug 1.9% DV 32.49% D
Karoten, alfa 0 ug - -
Karoten, beta 83 ug - -
Kryptoksantyna, beta 0 ug - -
Folate, food 23 ug - -
Kwas foliowy, ogółem 23 ug - -
Kwas foliowy 0 ug 0% DV 0% D
Retinol 0 ug - -
Witamina A, RAE 7 ug 0.8% DV 13.18% D
Witamina B12, dodana 0 ug - -
Witamina D (D2 + D3) 0 ug 0% DV 0% D
Witamina E 0.35 mg 2.3% DV 39.55% D
Witamina E, dodana 0 mg - -

Minerały

Wapń 17 mg 1.3% DV 22.16% D
Miedź 0.18 mg 20% DV 335% D
Żelazo 0.54 mg 3% DV 50.85% D
Magnez 21 mg 5% DV 84.75% D
Mangan 0.4 mg 17% DV 293% D
Fosfor 55 mg 4.4% DV 74.58% D
Potas 816 mg 17% DV 294% D
Selen 0.7 ug 1.3% DV 21.57% D
Sód 9 mg 0.4% DV 6.63% D
Cynk 0.24 mg 2.2% DV 36.98% D
Alanina 0.06 g -
Arginina 0.13 g -
Kwas asparaginowy 0.16 g -
Cysteina 0.02 g -
Kwas glutaminowy 0.18 g -
Glicyna 0.05 g -
Histydyna 0.03 g -
Izoletyda 0.05 g -
Leucyna 0.1 g -
Lizyna 0.06 g -
Metionina 0.02 g -
Fenyloalanina 0.07 g -
Prolina 0.05 g -
Seryna 0.08 g -
Treonina 0.05 g -
Tryptofan 0.01 g -
Tyrozyna 0.04 g -
Walina 0.06 g -

Źródła