Croissant masłowy - Wartości odżywcze, kalorie (kcal)
100g
Kalorie według źrółda
Ogólne
Energia | 406 kcal | - | |
Białko | 8.2 g | 16% DV | 80.79% D |
Tłuszcz | 21 g | 27% DV | |
Węglowodany | 45.8 g | 17% DV | |
Cukry | 11.26 g | - | |
Błonnik | 2.6 g | 9.3% DV | 45.74% D |
Woda | 23.2 g | - | |
Popiół | 1.6 g | - | |
Sód | 384 mg | 17% DV | |
Cholesterol | 67 mg | 22% DV |
Witaminy ❯
Cholina | 38.8 mg | 7.1% DV | 34.75% D |
Kwas foliowy | 130 ug | - | - |
Witamina A | 740 iu | - | - |
Witamina B1 (Tiamina) | 0.39 mg | 32% DV | 159% D |
Witamina B12 | 0.16 ug | 6.7% DV | 32.84% D |
Witamina B2 (Ryboflawina) | 0.24 mg | 19% DV | 91.32% D |
Witamina B3 (Niacyna) | 2.19 mg | 14% DV | 67.36% D |
Witamina B5 (Kwas pantotenowy) | 0.86 mg | 17% DV | 84.83% D |
Witamina B6 | 0.06 mg | 3.4% DV | 16.81% D |
Witamina C | 0.2 mg | 0.2% DV | 1.09% D |
Witamina D | 0 iu | - | - |
Witamina K (filochinon) | 1.8 ug | 1.5% DV | 7.39% D |
Więcej... ❯
Karoten, alfa | 0 ug | - | - |
Karoten, beta | 38 ug | - | - |
Kryptoksantyna, beta | 1 ug | - | - |
Folate, food | 28 ug | - | - |
Kwas foliowy, ogółem | 88 ug | - | - |
Kwas foliowy | 60 ug | 15% DV | 73.89% D |
Retinol | 202 ug | - | - |
Witamina A, RAE | 206 ug | 23% DV | 113% D |
Witamina B12, dodana | 0 ug | - | - |
Witamina D (D2 + D3) | 0 ug | 0% DV | 0% D |
Witamina E | 0.84 mg | 5.6% DV | 27.59% D |
Witamina E, dodana | 0 mg | - | - |
Minerały ❯
Wapń | 37 mg | 2.8% DV | 14.02% D |
Miedź | 0.08 mg | 8.9% DV | 43.79% D |
Żelazo | 2.03 mg | 11% DV | 55.56% D |
Magnez | 16 mg | 3.8% DV | 18.77% D |
Mangan | 0.33 mg | 14% DV | 70.68% D |
Fosfor | 105 mg | 8.4% DV | 41.38% D |
Potas | 118 mg | 2.5% DV | 12.37% D |
Selen | 22.7 ug | 41% DV | 203% D |
Sód | 384 mg | 17% DV | 82.24% D |
Cynk | 0.75 mg | 6.8% DV | 33.59% D |
Aminokwasy ❯
Alanina | 0.33 g | - | |
Arginina | 0.34 g | - | |
Kwas asparaginowy | 0.5 g | - | |
Cysteina | 0.17 g | - | |
Kwas glutaminowy | 2.3 g | - | |
Glicyna | 0.29 g | - | |
Histydyna | 0.19 g | - | |
Izoletyda | 0.37 g | - | |
Leucyna | 0.62 g | - | |
Lizyna | 0.33 g | - | |
Metionina | 0.18 g | - | |
Fenyloalanina | 0.42 g | - | |
Prolina | 0.78 g | - | |
Seryna | 0.44 g | - | |
Treonina | 0.28 g | - | |
Tryptofan | 0.1 g | - | |
Tyrozyna | 0.27 g | - | |
Walina | 0.41 g | - |
Kwasy tłuszczowe ❯
Omega-3 ALA | 0.29 g | - | |
Omega-3 DHA | 0 g | - | |
Omega-3 EPA | 0 g | - | |
Omega-3 stearydonowy | 0 g | - | |
Omega-6 linolowy | 0.8 g | - | |
Omega-9 eikosenowy | 0 g | - | |
Omega-9 erukowy | 0 g | - | |
Omega 9 oleinowy | 4.82 g | - | |
Kwas masłowy | 0.6 g | - | |
Kwas kaprynowy | 0.46 g | - | |
Kwas kapronowy | 0.35 g | - | |
Kwas kaprylowy | 0.21 g | - | |
Kwas laurynowy | 0.51 g | - | |
Kwas mirystynowy | 1.85 g | - | |
Kwas palmitynowy | 5.02 g | - | |
Kwas stearynowy | 2.26 g | - |
Więcej... ❯
Nienasycone kwasy tłuszczowe jednonienasycone 16:1 | 0.43 g | - | - |
Nienasycone kwasy tłuszczowe 20:4 | 0.01 g | - | - |
Nienasycone kwasy tłuszczowe 22:5 n-3 (DPA) | 0 g | - | - |
Węglowodany ❯
Total (complex+sugars) | 45.8 g | 17% DV |
Inne ❯
Alkohol etylowy | 0 g | - | |
Popiół | 1.6 g | - | |
Kofeina | 0 mg | - | |
Cholesterol | 67 mg | 22% DV | |
Teobromina | 0 mg | - | |
Woda | 23.2 g | - |
Źródła
- Data type: 70
- USDA Food Data Central