Bread, french or vienna, whole wheat - Wartości odżywcze, kalorie (kcal)
100g
Kalorie według źrółda
Ogólne
Energia | 239 kcal | - | |
Białko | 8.33 g | 17% DV | 139% D |
Tłuszcz | 1.04 g | 1.3% DV | |
Węglowodany | 49.1 g | 18% DV | |
Błonnik | 4.2 g | 15% DV | 126% D |
Woda | 39.81 g | - | |
Popiół | 1.72 g | - | |
Sód | 375 mg | 16% DV | |
Cholesterol | 0 mg | 0% DV |
Witaminy ❯
Cholina | 10.4 mg | 1.9% DV | 15.82% D |
Kwas foliowy | 131 ug | - | - |
Witamina A | 3 iu | - | - |
Witamina B1 (Tiamina) | 0.52 mg | 44% DV | 364% D |
Witamina B12 | 0 ug | 0% DV | 0% D |
Witamina B2 (Ryboflawina) | 0.25 mg | 19% DV | 162% D |
Witamina B3 (Niacyna) | 3.9 mg | 24% DV | 204% D |
Witamina B6 | 0.16 mg | 9.4% DV | 78.76% D |
Witamina C | 0 mg | 0% DV | 0% D |
Witamina D | 0 iu | - | - |
Witamina K (filochinon) | 0.7 ug | 0.6% DV | 4.88% D |
Więcej... ❯
Karoten, alfa | 0 ug | - | - |
Karoten, beta | 2 ug | - | - |
Kryptoksantyna, beta | 0 ug | - | - |
Folate, food | 46 ug | - | - |
Kwas foliowy, ogółem | 96 ug | - | - |
Kwas foliowy | 50 ug | 13% DV | 105% D |
Retinol | 0 ug | - | - |
Witamina A, RAE | 0 ug | 0% DV | 0% D |
Witamina B12, dodana | 0 ug | - | - |
Witamina D (D2 + D3) | 0 ug | 0% DV | 0% D |
Witamina E | 0.3 mg | 2% DV | 16.74% D |
Witamina E, dodana | 0 mg | - | - |
Minerały ❯
Wapń | 42 mg | 3.2% DV | 27.04% D |
Miedź | 0.19 mg | 21% DV | 175% D |
Żelazo | 0.75 mg | 4.2% DV | 34.87% D |
Magnez | 52 mg | 12% DV | 104% D |
Fosfor | 159 mg | 13% DV | 106% D |
Potas | 163 mg | 3.5% DV | 29.02% D |
Selen | 31.4 ug | 57% DV | 478% D |
Sód | 375 mg | 16% DV | 136% D |
Cynk | 1.16 mg | 11% DV | 88.25% D |
Aminokwasy ❯
Brak danych
Kwasy tłuszczowe ❯
Omega-3 ALA | 0.04 g | - | |
Omega-3 DHA | 0 g | - | |
Omega-3 EPA | 0 g | - | |
Omega-3 stearydonowy | 0 g | - | |
Omega-6 linolowy | 0.54 g | - | |
Omega-9 eikosenowy | 0 g | - | |
Omega-9 erukowy | 0 g | - | |
Omega 9 oleinowy | 0.15 g | - | |
Kwas arachidowy | 0 g | - | |
Kwas behenowy | 0 g | - | |
Kwas masłowy | 0 g | - | |
Kwas kaprynowy | 0 g | - | |
Kwas kapronowy | 0 g | - | |
Kwas kaprylowy | 0 g | - | |
Kwas laurynowy | 0 g | - | |
Kwas lignocerynowy | 0 g | - | |
Kwas margarynowy | 0 g | - | |
Kwas mirystynowy | 0 g | - | |
Kwas palmitynowy | 0 g | - | |
Kwas pentadekanowy | 0 g | - | |
Kwas stearynowy | 0 g | - |
Więcej... ❯
Węglowodany ❯
Total (complex+sugars) | 49.1 g | 18% DV |
Inne ❯
Alkohol etylowy | 0 g | - | |
Popiół | 1.72 g | - | |
Kofeina | 0 mg | - | |
Cholesterol | 0 mg | 0% DV | |
Teobromina | 0 mg | - | |
Woda | 39.81 g | - |
Źródła
- Data type: 70
- USDA Food Data Central