Crackers, cheese, whole grain - Wartości odżywcze, kalorie (kcal)
100g
Kalorie według źrółda
Ogólne
Energia | 412 kcal | - | |
Białko | 9.62 g | 19% DV | 93.4% D |
Tłuszcz | 16.03 g | 21% DV | |
Węglowodany | 57.29 g | 21% DV | |
Błonnik | 6.4 g | 23% DV | 111% D |
Woda | 14.26 g | - | |
Popiół | 2.79 g | - | |
Sód | 706 mg | 31% DV | |
Cholesterol | 16 mg | 5.3% DV |
Witaminy ❯
Cholina | 14.5 mg | 2.6% DV | 12.8% D |
Kwas foliowy | 146 ug | - | - |
Witamina A | 110 iu | - | - |
Witamina B1 (Tiamina) | 0.29 mg | 24% DV | 117% D |
Witamina B12 | 0.06 ug | 2.5% DV | 12.14% D |
Witamina B2 (Ryboflawina) | 0.55 mg | 42% DV | 204% D |
Witamina B3 (Niacyna) | 5.13 mg | 32% DV | 156% D |
Witamina B6 | 0.2 mg | 12% DV | 57.97% D |
Witamina C | 0 mg | 0% DV | 0% D |
Witamina D | 3 iu | - | - |
Witamina K (filochinon) | 3.9 ug | 3.3% DV | 15.78% D |
Więcej... ❯
Karoten, alfa | 0 ug | - | - |
Karoten, beta | 44 ug | - | - |
Kryptoksantyna, beta | 12 ug | - | - |
Folate, food | 41 ug | - | - |
Kwas foliowy, ogółem | 103 ug | - | - |
Kwas foliowy | 62 ug | 16% DV | 75.24% D |
Retinol | 8 ug | - | - |
Witamina A, RAE | 12 ug | 1.3% DV | 6.47% D |
Witamina B12, dodana | 0 ug | - | - |
Witamina D (D2 + D3) | 0.1 ug | 0.5% DV | 2.43% D |
Witamina E | 1.08 mg | 7.2% DV | 34.95% D |
Witamina E, dodana | 0 mg | - | - |
Minerały ❯
Wapń | 128 mg | 9.8% DV | 47.8% D |
Miedź | 0.23 mg | 26% DV | 125% D |
Żelazo | 3.46 mg | 19% DV | 93.31% D |
Magnez | 68 mg | 16% DV | 78.59% D |
Fosfor | 264 mg | 21% DV | 103% D |
Potas | 212 mg | 4.5% DV | 21.9% D |
Selen | 40.3 ug | 73% DV | 356% D |
Sód | 706 mg | 31% DV | 149% D |
Cynk | 1.84 mg | 17% DV | 81.2% D |
Aminokwasy ❯
Brak danych
Kwasy tłuszczowe ❯
Omega-3 ALA | 0.42 g | - | |
Omega-3 DHA | 0 g | - | |
Omega-3 EPA | 0 g | - | |
Omega-3 stearydonowy | 0 g | - | |
Omega-6 linolowy | 2.79 g | - | |
Omega-9 eikosenowy | 0.06 g | - | |
Omega-9 erukowy | 0 g | - | |
Omega 9 oleinowy | 7.32 g | - | |
Kwas arachidowy | 0.01 g | - | |
Kwas behenowy | 0.01 g | - | |
Kwas masłowy | 0.13 g | - | |
Kwas kaprynowy | 0.08 g | - | |
Kwas kapronowy | 0.07 g | - | |
Kwas kaprylowy | 0.04 g | - | |
Kwas laurynowy | 0.07 g | - | |
Kwas lignocerynowy | 0 g | - | |
Kwas margarynowy | 0 g | - | |
Kwas mirystynowy | 0.43 g | - | |
Kwas palmitynowy | 1.63 g | - | |
Kwas pentadekanowy | 0 g | - | |
Kwas stearynowy | 0.62 g | - | |
Nasycone kwasy tłuszczowe 13:0 | 0 g | - |
Więcej... ❯
Węglowodany ❯
Total (complex+sugars) | 57.29 g | 21% DV |
Inne ❯
Alkohol etylowy | 0 g | - | |
Popiół | 2.79 g | - | |
Kofeina | 0 mg | - | |
Cholesterol | 16 mg | 5.3% DV | |
Teobromina | 0 mg | - | |
Woda | 14.26 g | - |
Źródła
- Data type: 70
- USDA Food Data Central