Babyfood, meat, lamb, junior - Wartości odżywcze, kalorie (kcal)
100g
Kalorie według źrółda
Ogólne
Energia | 112 kcal | - | |
Białko | 15.2 g | 30% DV | 543% D |
Tłuszcz | 5.2 g | 6.7% DV | |
Węglowodany | 0 g | 0% DV | |
Woda | 79.6 g | - | |
Popiół | 0.37 g | - | |
Sód | 42 mg | 1.8% DV | |
Cholesterol | 38 mg | 13% DV |
Witaminy ❯
Cholina | 54.7 mg | 9.9% DV | 178% D |
Kwas foliowy | 2 ug | - | - |
Witamina A | 27 iu | - | - |
Witamina B1 (Tiamina) | 0.02 mg | 1.6% DV | 28.27% D |
Witamina B12 | 2.27 ug | 95% DV | 1689% D |
Witamina B2 (Ryboflawina) | 0.19 mg | 15% DV | 262% D |
Witamina B3 (Niacyna) | 3.19 mg | 20% DV | 356% D |
Witamina B5 (Kwas pantotenowy) | 0.42 mg | 8.5% DV | 151% D |
Witamina B6 | 0.18 mg | 11% DV | 192% D |
Witamina C | 1.7 mg | 1.9% DV | 33.73% D |
Witamina D | 4 iu | - | - |
Więcej... ❯
Karoten, beta | 0 ug | - | - |
Folate, food | 2 ug | - | - |
Kwas foliowy, ogółem | 2 ug | - | - |
Kwas foliowy | 0 ug | 0% DV | 0% D |
Retinol | 8 ug | - | - |
Witamina A, RAE | 8 ug | 0.9% DV | 15.87% D |
Witamina B12, dodana | 0 ug | - | - |
Witamina D (D2 + D3) | 0.1 ug | 0.5% DV | 8.93% D |
Witamina E | 0.4 mg | 2.7% DV | 47.62% D |
Witamina E, dodana | 0 mg | - | - |
Minerały ❯
Wapń | 7 mg | 0.5% DV | 9.62% D |
Miedź | 0.06 mg | 6.3% DV | 113% D |
Fluor, F | 9.8 ug | - | - |
Żelazo | 1.66 mg | 9.2% DV | 165% D |
Magnez | 10 mg | 2.4% DV | 42.52% D |
Fosfor | 91 mg | 7.3% DV | 130% D |
Potas | 211 mg | 4.5% DV | 80.17% D |
Selen | 7 ug | 13% DV | 227% D |
Sód | 42 mg | 1.8% DV | 32.61% D |
Cynk | 2.6 mg | 24% DV | 422% D |
Aminokwasy ❯
Alanina | 0.95 g | - | |
Arginina | 1 g | - | |
Kwas asparaginowy | 1.43 g | - | |
Cysteina | 0.21 g | - | |
Kwas glutaminowy | 2.33 g | - | |
Glicyna | 0.89 g | - | |
Histydyna | 0.38 g | - | |
Izoletyda | 0.71 g | - | |
Leucyna | 1.2 g | - | |
Lizyna | 1.35 g | - | |
Metionina | 0.48 g | - | |
Fenyloalanina | 0.6 g | - | |
Prolina | 0.85 g | - | |
Seryna | 0.58 g | - | |
Treonina | 0.69 g | - | |
Tryptofan | 0.15 g | - | |
Tyrozyna | 0.53 g | - | |
Walina | 0.77 g | - |
Kwasy tłuszczowe ❯
Omega-3 ALA | 0.06 g | - | |
Omega-3 DHA | 0 g | - | |
Omega-3 EPA | 0 g | - | |
Omega-3 stearydonowy | 0 g | - | |
Omega-6 linolowy | 0.15 g | - | |
Omega-9 eikosenowy | 0 g | - | |
Omega-9 erukowy | 0 g | - | |
Omega 9 oleinowy | 1.96 g | - | |
Kwas masłowy | 0 g | - | |
Kwas kaprynowy | 0.01 g | - | |
Kwas kapronowy | 0 g | - | |
Kwas kaprylowy | 0 g | - | |
Kwas laurynowy | 0 g | - | |
Kwas mirystynowy | 0.12 g | - | |
Kwas palmitynowy | 1.14 g | - | |
Kwas stearynowy | 1.09 g | - |
Więcej... ❯
Nienasycone kwasy tłuszczowe jednonienasycone 16:1 | 0.07 g | - | - |
Nienasycone kwasy tłuszczowe 20:4 | 0.01 g | - | - |
Nienasycone kwasy tłuszczowe 22:5 n-3 (DPA) | 0 g | - | - |
Węglowodany ❯
Total (complex+sugars) | 0 g | 0% DV |
Inne ❯
Alkohol etylowy | 0 g | - | |
Popiół | 0.37 g | - | |
Betaina | 6.6 mg | - | |
Kofeina | 0 mg | - | |
Cholesterol | 38 mg | 13% DV | |
Teobromina | 0 mg | - | |
Woda | 79.6 g | - |
Źródła
- Data type: 70
- USDA Food Data Central