Bologna, chicken, turkey, pork - Wartości odżywcze, kalorie (kcal)
100g
Kalorie według źrółda
Ogólne
Energia | 298 kcal | - | |
Białko | 9.88 g | 20% DV | 133% D |
Tłuszcz | 26.18 g | 34% DV | |
Węglowodany | 5.65 g | 2.1% DV | |
Woda | 55.25 g | - | |
Popiół | 3.03 g | - | |
Sód | 922 mg | 40% DV | |
Cholesterol | 80 mg | 27% DV |
Witaminy ❯
Cholina | 53.3 mg | 9.7% DV | 65.04% D |
Kwas foliowy | 9 ug | - | - |
Witamina A | 75 iu | - | - |
Witamina B1 (Tiamina) | 0.04 mg | 3.5% DV | 23.49% D |
Witamina B12 | 0.79 ug | 33% DV | 221% D |
Witamina B2 (Ryboflawina) | 0.13 mg | 10% DV | 68.15% D |
Witamina B3 (Niacyna) | 3.32 mg | 21% DV | 139% D |
Witamina B5 (Kwas pantotenowy) | 0.7 mg | 14% DV | 93.42% D |
Witamina B6 | 0.18 mg | 11% DV | 71.06% D |
Witamina C | 19.7 mg | 22% DV | 147% D |
Witamina K (filochinon) | 0 ug | 0% DV | 0% D |
Więcej... ❯
Karoten, alfa | 11 ug | - | - |
Karoten, beta | 11 ug | - | - |
Kryptoksantyna, beta | 11 ug | - | - |
Folate, food | 9 ug | - | - |
Kwas foliowy, ogółem | 9 ug | - | - |
Kwas foliowy | 0 ug | 0% DV | 0% D |
Retinol | 11 ug | - | - |
Tokoferol beta | 0 mg | - | - |
Tokoferol delta | 0 mg | - | - |
Tokoferol gamma | 0.31 mg | - | - |
Tokotrienol alfa | 0.06 mg | - | - |
Tokotrienol beta | 0 mg | - | - |
Tokotrienol delta | 0 mg | - | - |
Tokotrienol gamma | 0 mg | - | - |
Witamina A, RAE | 13 ug | 1.4% DV | 9.69% D |
Witamina B12, dodana | 0 ug | - | - |
Witamina E | 0.41 mg | 2.7% DV | 18.34% D |
Witamina E, dodana | 0 mg | - | - |
Minerały ❯
Wapń | 82 mg | 6.3% DV | 42.33% D |
Miedź | 0.06 mg | 6.7% DV | 44.74% D |
Fluor, F | 36 ug | - | - |
Żelazo | 1.16 mg | 6.4% DV | 43.25% D |
Magnez | 15 mg | 3.6% DV | 23.97% D |
Mangan | 0.04 mg | 1.9% DV | 12.84% D |
Fosfor | 185 mg | 15% DV | 99.33% D |
Potas | 152 mg | 3.2% DV | 21.7% D |
Selen | 0 ug | 0% DV | 0% D |
Sód | 922 mg | 40% DV | 269% D |
Cynk | 1.28 mg | 12% DV | 78.1% D |
Aminokwasy ❯
Brak danych
Kwasy tłuszczowe ❯
Nienasycone kwasy tłuszczowe 18:3 n-3 c,c,c (ALA) | 0.25 g | - | |
Omega-3 DHA | 0 g | - | |
Omega-3 EPA | 0 g | - | |
Omega-3 stearydonowy | 0 g | - | |
Omega-6 (n-6) | 0.03 g | - | |
Omega-6 linolowy | 4.19 g | - | |
Omega-9 eikosenowy | 0.19 g | - | |
Omega-9 erukowy | 0 g | - | |
Omega 9 oleinowy | 9.44 g | - | |
Kwas arachidowy | 0.04 g | - | |
Kwas behenowy | 0 g | - | |
Kwas masłowy | 0 g | - | |
Kwas kaprynowy | 0 g | - | |
Kwas kapronowy | 0 g | - | |
Kwas kaprylowy | 0 g | - | |
Kwas laurynowy | 0 g | - | |
Kwas margarynowy | 0.07 g | - | |
Kwas mirystynowy | 0.25 g | - | |
Kwas palmitynowy | 5.34 g | - | |
Kwas pentadekanowy | 0 g | - | |
Kwas stearynowy | 2.29 g | - |
Więcej... ❯
Jednonienasycone kwasy tłuszczowe 14:1 | 0 g | - | - |
Jednonienasycone kwasy tłuszczowe 15:1 | 0 g | - | - |
Nienasycone kwasy tłuszczowe jednonienasycone 16:1 | 0.92 g | - | - |
Nienasycone kwasy tłuszczowe 20:2 n-6 c,c | 0.1 g | - | - |
Nienasycone kwasy tłuszczowe 20:3 | 0 g | - | - |
Nienasycone kwasy tłuszczowe 20:4 | 0.1 g | - | - |
Nienasycone kwasy tłuszczowe 22:5 n-3 (DPA) | 0 g | - | - |
Węglowodany ❯
Total (complex+sugars) | 5.65 g | 2.1% DV |
Inne ❯
Alkohol etylowy | 0 g | - | |
Popiół | 3.03 g | - | |
Betaina | 4.8 mg | - | |
Kofeina | 0 mg | - | |
Cholesterol | 80 mg | 27% DV | |
Teobromina | 0 mg | - | |
Woda | 55.25 g | - |
Źródła
- Data type: 70
- USDA Food Data Central