Chleb jajeczny, opiekany - Wartości odżywcze, kalorie (kcal)
100g
Kalorie według źrółda
Ogólne
Energia | 315 kcal | - | |
Białko | 10.5 g | 21% DV | 133% D |
Tłuszcz | 6.6 g | 8.5% DV | |
Węglowodany | 52.6 g | 19% DV | |
Cukry | 1.94 g | - | |
Błonnik | 2.5 g | 8.9% DV | 56.69% D |
Woda | 28.3 g | - | |
Popiół | 2 g | - | |
Sód | 417 mg | 18% DV | |
Cholesterol | 56 mg | 19% DV |
Witaminy ❯
Cholina | 91.9 mg | 17% DV | 106% D |
Kwas foliowy | 128 ug | - | - |
Witamina A | 231 iu | - | - |
Witamina B1 (Tiamina) | 0.39 mg | 32% DV | 204% D |
Witamina B12 | 0.11 ug | 4.6% DV | 29.1% D |
Witamina B2 (Ryboflawina) | 0.43 mg | 33% DV | 211% D |
Witamina B3 (Niacyna) | 4.8 mg | 30% DV | 190% D |
Witamina B5 (Kwas pantotenowy) | 0.2 mg | 4% DV | 25.65% D |
Witamina B6 | 0.06 mg | 3.8% DV | 23.9% D |
Witamina C | 0 mg | 0% DV | 0% D |
Witamina D | 21 iu | - | - |
Witamina K (filochinon) | 1 ug | 0.8% DV | 5.29% D |
Więcej... ❯
Karoten, alfa | 0 ug | - | - |
Karoten, beta | 0 ug | - | - |
Kryptoksantyna, beta | 0 ug | - | - |
Folate, food | 54 ug | - | - |
Kwas foliowy, ogółem | 98 ug | - | - |
Kwas foliowy | 44 ug | 11% DV | 69.84% D |
Retinol | 69 ug | - | - |
Witamina A, RAE | 69 ug | 7.7% DV | 48.68% D |
Witamina B12, dodana | 0 ug | - | - |
Witamina D (D2 + D3) | 0.5 ug | 2.5% DV | 15.87% D |
Witamina E | 0.29 mg | 1.9% DV | 12.28% D |
Witamina E, dodana | 0 mg | - | - |
Minerały ❯
Wapń | 102 mg | 7.8% DV | 49.82% D |
Miedź | 0.18 mg | 20% DV | 126% D |
Żelazo | 3.34 mg | 19% DV | 118% D |
Magnez | 21 mg | 5% DV | 31.75% D |
Mangan | 0.55 mg | 24% DV | 152% D |
Fosfor | 117 mg | 9.4% DV | 59.43% D |
Potas | 126 mg | 2.7% DV | 17.02% D |
Selen | 32.9 ug | 60% DV | 380% D |
Sód | 417 mg | 18% DV | 115% D |
Cynk | 0.86 mg | 7.8% DV | 49.64% D |
Aminokwasy ❯
Alanina | 0.39 g | - | |
Arginina | 0.42 g | - | |
Kwas asparaginowy | 0.57 g | - | |
Cysteina | 0.23 g | - | |
Kwas glutaminowy | 3.14 g | - | |
Glicyna | 0.37 g | - | |
Histydyna | 0.23 g | - | |
Izoletyda | 0.43 g | - | |
Leucyna | 0.76 g | - | |
Lizyna | 0.34 g | - | |
Metionina | 0.21 g | - | |
Fenyloalanina | 0.52 g | - | |
Prolina | 1.04 g | - | |
Seryna | 0.55 g | - | |
Treonina | 0.34 g | - | |
Tryptofan | 0.12 g | - | |
Tyrozyna | 0.32 g | - | |
Walina | 0.49 g | - |
Kwasy tłuszczowe ❯
Omega-3 ALA | 0.06 g | - | |
Omega-3 DHA | 0.01 g | - | |
Omega-3 EPA | 0 g | - | |
Omega-3 stearydonowy | 0 g | - | |
Omega-6 linolowy | 1.07 g | - | |
Omega-9 eikosenowy | 0 g | - | |
Omega-9 erukowy | 0 g | - | |
Omega 9 oleinowy | 2.91 g | - | |
Kwas masłowy | 0 g | - | |
Kwas kaprynowy | 0 g | - | |
Kwas kapronowy | 0 g | - | |
Kwas kaprylowy | 0 g | - | |
Kwas laurynowy | 0 g | - | |
Kwas mirystynowy | 0.03 g | - | |
Kwas palmitynowy | 0.97 g | - | |
Kwas stearynowy | 0.6 g | - |
Więcej... ❯
Nienasycone kwasy tłuszczowe jednonienasycone 16:1 | 0.07 g | - | - |
Nienasycone kwasy tłuszczowe 20:4 | 0.02 g | - | - |
Nienasycone kwasy tłuszczowe 22:5 n-3 (DPA) | 0 g | - | - |
Węglowodany ❯
Total (complex+sugars) | 52.6 g | 19% DV |
Inne ❯
Alkohol etylowy | 0 g | - | |
Popiół | 2 g | - | |
Kofeina | 0 mg | - | |
Cholesterol | 56 mg | 19% DV | |
Teobromina | 0 mg | - | |
Woda | 28.3 g | - |
Źródła
- Data type: 70
- USDA Food Data Central